Eveniment
PROSTIA SI SMECHERIA….DE FAPT AU VRUT SA ACOPERE ILEGALITATILE FACUTE DE EL ȘI CEI CARE AU SEMNAT… – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 2 anipe
In data de 09.03.2023, la Sediul Institutului Național de Statistică, a avut loc prezentarea Analizei activitătii sistemului penitenciar, in prezența secretarului de stat Bogdan Ilea, coordonatorul Administratiei Naționale a Penitenciarelor.
Secretarul de stat Bogdan Ilea, a transmis mesajul de mulțumire al ministrului justiției, Cătălin Predoiu, dar și câteva indemnuri pentru anul 2023: „cuvântul care va ghida activitatea polițistilor de penitenciare este Integritate”!
La solicitarea expresă a doamnei TM Stareța noastră nevinovată și neprihănită, revenim cu precizări, in contextul mesajului transmis de Bogdan Ilea – „cuvântul care va ghida activitatea polițistilor de penitenciare este Integritate”!
Despre cum se legalizează furtul in Penitenciarul Ploiesti!!!!
DESPRE ANEXA 9 ȘI ANEXA 11 a Procesului Verbal întocmit de onor Maica Stareță(Detalii)
Ați împărțit bunurile personale ale doamnei C.C. în două Anexe : -Anexa 9 -Tabel cu bunuri personale
Anexa 11 –Tabel Cu plusuri. Plusuri la ce???? După care Lege???
Aveți habar ce înseamnă plus la inventar, conform prevederilor legale ? Hai! Să vă spunem noi !
Conform prevederilor legale plus la inventar este definit astfel :
,,când stocurile faptice sunt mai mari decât cele scriptice, caz în care bunurile constatate în plus se vor evalua și înregistra în contabilitate la costul de achiziție al bunurilor similar”
Bunurile personale nu sunt înregistrate în Contabilitate. Sunt bunuri personale.Logic!
Cum să compari, cică legal, bunurile proprietatea privată a unei persoane cu bunurile din Contabilitate ale Penitenciarului, din care au rezultat Plusuri?
Asta este încălcarea flagrantă a dreptului de proprietate al persoanei prejudiciate. Gândire tipic infracțională!De tip mafiotă! Sunteți total în afara legii!!!
Dumneavoastră nu numai că ați furat bunuri de la persoana prejudiciată, dar prin documentele întocmite ați încercat să acoperiți furtul acestora și nu singură, împreună cu o comisie întreagă.
Doamnă dragă, Maică Stareță!
Vă dăm o speță!
Exemplu! Cum procedați , dacă……?
A venit iarna! În biroul în care lucrați nu funcționează căldura și este tare frig. Faceți un raport prin care rugați conducerea Penitenciarului să vă pună la dispoziție un radiator electric.
Penitenciarul vă răspunde că, din păcate, nu mai sunt radiatoare electrice la Cazarmare și nici nu dispune de Fonduri pentru a achiziționa radiatoare noi și vă refuză raportul.
Ce faceți? Muriți de frig?
Astfel, pentru confortul dumneavoastră întrucât nu vă puteați desfășura activitatea în condiții de frig, vă hotărâți să achiziționați un radiator electric sau să-l aduceți pe cel de acasă.
Cereți aprobarea directorului și vă aduceți un radiator achiziționat de dumneavoastră sau unul pe care îl aveți pe acasă (cumpărat mai demult și nu mai aveți factura).
La inventarierea anuală , președintele comisiei de inventariere găsește acest radiator electric în biroul dumneavoastră.
Acum vine întrebarea!
Cum se consideră acest radiator?
Este considerat bun personal sau plus de inventar?
Radiatorul vă este confiscat. Dumneavoastră tremurați de frig. Apare frustarea și supărarea! Penitenciarul era obligat să vă asigure condiții pentru a vă desfășura activitatea! Ați cheltuit din banii dumneavoastră!
Dumneavoastră susțineți că sunteți proprietarul radiatorului.
Vi se cer documente de proveniență sau martori pentru a se stabili că sunteți proprietarul acelui radiator?
Arătați factura de achiziție al bunului, dar președintele comisiei vă spune că acest radiator nu se află pe listele de inventariere din Contabilitate.
Îi explicați că nu are cum să apară pe Listele de inventariere pentru că dumneavoastră nu l-ați înregistrat în contabilitate.
Nici de data asta președintele nu este satisfăcut, motivând că el nu cunoaște modul cum a fost introdus în unitate și cere ,,cercetare internă”. Care nu se face! Că doar ,,Legea este făcută de mafie”.
Și uite așa a trecut o iarnă! A mai trecut a doua iarnă! Și încă o iarnă! Și radiatorul, Ioc!
Maică stareță! Vi se par cunoscute! Cum e să fii și f…tă și cu banii dați????
Ca și credincioasă, nevinovată și neprihănită ce vă dați!
Doriți să fiți considerată reper moral și de integritate, dar vă bateți joc de oameni și de prevederile legale cu o Aroganță nelimitată!
Când faceți ,,Rău”! Vă gândiți! Ce repercursiuni au faptele dumneavoastră? Sigur, nu vă interesează!
Vă tot pozați alături de preoți! Vă dați om cu frica lui Dumnezeu!
Când de fapt…….nu aveți simțul moral al unei insecte!!!
Oare cum s-a simțit doamna C.C.? Șicanată, umilită, furată, prejudiciată și șantajată !
Vă interesează că rezultatul comportamentului mafiot și amenițările i-au afectat starea de sănatate? Că ați băgat-o în Spital? Că practic i-ați distrus viața! I s-a agravat în asemenea hal sănătatea , încât Membrii Comisiei de Expertiză Medico-Militară de la Gerota au declarat-o ,,Inapt cu Grad de Invaliditate III ”?
Dar să revenim la Oițele noastre!
Maică stareță! Ați trecut bunurile personale ale doamnei C.C. în Anexa 8 la nr.crt. 5, 6, 7, 8 , 9, 10 ca fiind obiecte de inventar neregăsite pe listele de inventariere aferente gestiunii popotă. De ce?
Cum pot fi găsite în gestiunea popotă (scriptică) din Programul Financiar dacă sunt bunurile aduse de C.C. și sunt bunuri personale pe care nu le-a înregistrat în Contabilitatea Penitenciarului?
Ce ați făcut cu aceste bunuri din Anexa 8?
Conform răspunsului dumneavoastră din 24.12.2020 , fără temei legal, i-ați refuzat restituirea lor. Este furt evident!
Maică Stareță ! Are rost să vă întrebăm? ,,De ce nu a fost pusă în posesia bunurilor personale doamna C.C. conform art.243, Cod Penal în termen de 10 zile, dacă ați constatat și consemnat în PV că în spațiile supuse inventarierii s-au identificat o serie de bunuri achiziționate de la IKEA ? ”Au trecut aproape 3 ani!
Ziceți! Maică! Susțineți că v-am afectat imaginea publică! Care este motivul și în baza căror prevederi legale ați refuzat , prin adresa cu nr.B2/3325/PPPH/24.12.2020 semnată de dvs – ca înlocuitor Director , cererea doamnei C.C. de a-i restitui bunurile personale? În baza căror prevederi legale ați cerut documente de proveniență ?
V-ați pus problema că Penitenciarul nu are documente justificative pentru aceste bunuri? Nu contează! ,,Legea este pentru căței”!
Noi facem legea! Suntem Mafia pe viață!
Ați încălcat prevederile art.11 din Legea nr.82/1991 :,, Deținerea, cu orice titlu, de elemente de natura activelor și datoriilor, precum și efectuarea de operațiuni economico-financiare, fără să fie înregistrate în contabilitate , sunt interzise”.
Revenind la realitate, să vorbim puțin despre Listele de inventariere.
Conform prevederilor legale înainte de a începe Inventarierea propriu zisă ,președintele comisiei cere de la Serviciul Financiar punerea la dispoziție a Listelor de inventariere cu bunurile aflate înregistrate în Programul de Contabilitate cu data începerii Inventarierii pentru a se evita modificarea pe parcursul inventarierii a datelor Listelor.
Dar ce să vezi???
Listele de inventar întocmite de dumneavoastră au data întocmirii 22.06.2020 , deși confom documentelor dvs., inventarierea a început în data 06.04.2020. De ce? Mafioții știu de ce! Simplu ca să se poată fura și acoperi furturile!!!
Listele de inventariere din Procesul verbal întocmit de dumneavoastră nu sunt puse la dispoziție de Serviciul Financiar . De ce?
Listele de inventariere nu sunt generate automat de Programul de Contabilitate. De ce?
Listele dumneavoastră , maică stareță, sunt editate în EXCEL.(FALSIFICATE)
Numai cineva care suferă de cataractă intelectuală nu și-ar da seama despre aceste Liste că sunt măsluite.
În primul rând că nu sunt semnate la rubrica destinată contabilității care atestă veridicitatea datelor. De ce ????????
De ce nu sunt semnate de contabilul care avea în atribuții de serviciu evidența înregistrărilor Gestiunii Popotă ?( Păi ce era prost să iși riște libertatea! )
Maică Stareță! Nu-ți trebuie studii economice ca să-ți dai seama că Listele de inventariere nu sunt generate automat de Programul din Calculator. Calculatorul nu ar face o asemenea greșeală ,,ca după numărul curent cifra 3 să urmeze cifra 29 ???? UPS ???? Ne-a prins! Noroc cu aroganța!!!!
Să ghicim? De ce sunt două liste cu obiecte de inventar înregistrate în Contabilitate ????
Cum se face că la Inventarierea condusă de Polifrone C. în Financiar erau înregistrate obiectele de inventar doar pe o singură Listă? De unde a mai apărut o listă???????
Cum se face că la inventarierea lui Polifrone în Financiar erau înregistrate conform Listelor de inventariere 45 repere cu obiecte de inventar, iar în Listele dumneavoastră sunt înregistrate 43 repere obiecte de inventar. Ce s-a întâmplat în 5 zile?? A intrat lista la cură de slăbire ?????
Ce s-a întâmplat cu 2 obiecte de inventar?
Chiar nu ați găsit nimic în Popotă din bunurile personale ale doamnei C.C. să le puteți înlocui? Ați preferat să le eliminați din listă prin transfer la AFV?
Maică Stareță nu ne subestimați!! Din nou ați fost prinsă !!!!
Maică stareță!Luminați-ne! ,,De ce în listele de inventar cu obiectele de inventar unde ați găsit plusuri , nu ați completat rubricile cu valoarea contabilă plusuri și valoarea de inventar ? Dar la obiectele cu diferențe în minus , exemplu dozator săpun, rubricile sunt completate. Ce s-a urmărit?”
Vă spunem noi!!!
Păi! Mafia nu avea nevoie să încarce în Financiar, prin plusuri, valoarea contabilă, respectiv valoarea de inventar! NU aici era Buba! Scripticul trebuia să rămână la fel.
Mafia avea nevoie doar de bunurile doamnei C.C. din punct de vedere cantitativ să le înlocuiască pe cele lipsă. Ca să bată Fapticul ( ce este pe teren) cu Scripticul( ce este în Contabilitate) . Ați înțeles?
Doar nu erau nebuni să se încarce valoric!
Deși în listele de inventariere ale lui scriitorului Polifrone, Rățușca cea Urâtă s-a grăbit și a încărcat valoarea de inventar la obiectele de inventar, la care cică a găsit plusuri. Întrebăm? Pentru un prieten! Financiarule! De ce nu ați înregistrat plusurile din PV întocmit de Polifrone??? PV 25728/26.03.2020 a fost aprobat de directorul Brânzan și a fost înaintat la Financiar pentru a fi operate diferențele. ( plusurile și minusurile).
Ce s-a întâmplat????? Cineva! Nu a vrut să înghită falsul! Știind situația reală !!!
Fraților! Ei nu aveau din ce bea apă și aveau plusuri! Deținutul de la popotă folosea pe post de spatulă ,,un șpaclu”. Vă dați seama! Punea friptura în farfurie cu șpaclu. Te doare capul de ăștia!!!
Maică! Nu ați observat diferențele vizibile dintre imprimatul Procesului Verbal întocmit de dumneavoastră și cel al lui Polifrone??
Voi ați generat ,, Raportul Liste de inventar din Contabilitate cu cantități Stocuri Scriptice și Valoarea contabilă”. L-ați salvat în format Excel, după care ați început să-l mătrășiți.(FALSIFICAȚI).
Dar ,, ghinion de neșansă”! Ați uitat la sfârșit, după ce ați selectat rândurile din Tabelul Excel și ați selectat Funcția din Excel -de așezare în ordine alfabetică , să selectați și să ordonați crescător și coloana cu număr curent (nr.crt)- prima coloană din tabel.
În comparație cu Scriitorul, nici voi nu sunteți mai ,,breji” ! Ați înserat în Excel coloana 9 -valoarea contabilă și ați folosit Funcția Sumă care pune automat rezultatul sub primul rând rămas liber .
Infractori neprofesioniști!
Astfel, ați fost dați de gol de propriile documente. Pentru că nu ați completat celula cu Total GENERAL, așa cum ar fi completat automat calculatorul, dacă listele de inventariere erau generate automat din programul de contabilitate. Începători!!!!!
Curios este că față de Listele măsluite ale lui Polifrone C. cu obiectele de inventar, voi mai aveți un tabel.
De unde sunt aceste obiecte? De la bucătăria AFV? Le-ați transferat după inventarierea efectuată de Polifrone?
Ce ați zis? Dacă-i Bal, Bal să fie! Furăm la greu!!!!Ne înfruptăm din bunurile aduse de C.C. și ne rezolvăm și Gestiunea AFV!
Acum am înțeles! De ce Zâna Nașa a trecut în declarația de Gestionar și Gestiunea AFV! Nu înțelegeam ce legătură are Popota cadre cu bucătăria deținuți AFV.
,,Unde ați găsit ” obiectele astea, că doar ați întocmit Listele de inventariere? În care din cele 5 camere aparținând Popotei? Cred că în Biroul personal al responsabilului popotă. Ha!Ha!
Râdem și glumim! Dar treaba este serioasă! În toată cariera noastră nu am întâlnit atâta aroganță și prostie!!! Urătă caracatiță, ,, Kraken” e de grădiniță. Parcă suntem Comisarul Cattani în ,,La PIOVRA”…..dar ,nu disperați, mai avem………..episodul următor.
Din replicile faimosului film românesc B.D. ”Degeaba, acum e prea târziu, dacă erați oameni serioși și vă bagați de treabă și nu vă băgați în toate porcăriile, nu mai era nevoie să vă rugați acum!”
P.S. Și ca să vedeți că ne-am documentat temeinic, vă dăm Temă pentru acasă:
Înregistrarea în contabilitate a rezultatelor inventarierii
În cadrul acestei etape a procesului de inventariere se realizează gruparea rezultatelor inventarierii pe categorii de elemente patrimoniale (mărfuri, obiecte de inventar, ambalaje etc.), în vederea comparării cu situația scriptică din evidențele contabile.
În funcție de raportul dintre rezultatul inventarierii(faptice) și cel stabilit pe baza documentelor contabile(Scriptic) pot rezulta două situații:
plus la inventar, când stocurile faptice sunt mai mari decât cele scriptice, caz în care bunurile constatate în plus se vor evalua și înregistra în contabilitate la costul de achiziție al bunurilor similare;
minus la inventar, când stocurile faptice sunt mai mici decât cele scriptice, caz în care administratorii vor lua măsuri pentru înregistrarea în contabilitate, inclusiv imputarea lipsurilor din gestiune la valoarea de înlocuire (costul de achiziție al unui bun cu grad de uzură și caracteristici similare celui lipsă din gestiune).
Prin înregistrarea în contabilitate a plusurilor, respectiv a minusurilor rezultate în urma inventarierii se asigură corelația dintre datele consemnate în contabilitate și realitatea constatată prin inventariere, ceea ce permite elaborarea unor situații financiare bazate pe principiul imaginii fidele a poziției și a performanței financiare ale entității.
După cum se observă e diferență mare între prevederile legale și ce ați făcut dumneavoastră. A! Scuze! Am uitat! ,,Legea este pentru căței”! Vom reveni, asta a fost doar de „incalzire”. (Cristina T,).
N. R: -Reamintim ca, investigatia noastra a pornit de la mafia gunoaielor si cum o firma din aceasta caracatita din Prahova „beneficiaza” de detinuti/”inchiriaza” la munca pe filiera Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, in baza proiectului lansat de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin. Punerea in dependenta a Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI de catre reprezentantii acestei societati ne-au determinat sa incepem dezvaluirile cu derapajele de la lege ale sefului – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești, fiind o institutie esentiala a statului.
Sa reamintim povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” care este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood, nu inainte de a intreba (prietenii stiu de ce…): Florin Iosif de la TYMBARK este bine?
Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)
Iti recomandam
-
un dosar penal care bate pasul pe loc, în spatele căruia se ascund figuri „influente” din Ploiești – Ziarul Incisiv de Prahova
-
TFIT – Descoperă brandul coreean de make-up și îngrijire a pielii pe SOLE.ro
-
Întrebări Nerezolvate și Tensiuni Interne (V) – Ziarul Incisiv de Prahova
-
De ce crema caramel este alegerea perfectă pentru deserturile tale?
-
Îngrijorări legate de vânătoarea de vrăjitoare împotriva sindicatelor – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Atenție la Detalii: Cum Să Verifici Valoarea Reală a Terenurilor de Vânzare în Cluj
Eveniment
un dosar penal care bate pasul pe loc, în spatele căruia se ascund figuri „influente” din Ploiești – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 6 orepe
septembrie 17, 2024În contextul unui scandal care amenință reputația sistemului judiciar, Judecătoria Vălenii de Munte se confruntă cu acuzații serioase de abuzuri și nereguli. Aceste probleme ridică întrebări importante care, în lipsa unor răspunsuri clare din partea conducerii, conturează un peisaj al tensiunilor interne și al indignării colective (aici).
Ignorarea Solicitărilor
Judecătoria pare să ignore solicitările formulate de către jurnaliști și părțile implicate, iar domnul Președinte Dumitran Marius este sfătuit să rămână pe linia corectitudinii pe care a demonstrat-o anterior în calitate de ofițer de poliție. Demersul jurnalistic urmărește să demască abuzurile din sistem, fără a provoca o alarmă inutilă.
Probleme de Incompatibilitate
În episodul anterior, au fost discutate incompatibilitățile judecătorului C5, evidențiind că prima sa reacție de abținere a venit la luni după ce problema a fost identificată. Perioada de timp dintre apariția motivului de incompatibilitate și recunoașterea acesteia ridică semne de întrebare cu privire la intențiile judecătorului și la respectarea regulamentelor interne.
Întrebări și Distragere a Atenției
Scenariul complicat este completat de întrebări nerezolvate care amenință să scoată la iveală nereguli profunde în interiorul sistemului:
- Ce legătură există între răspunsurile întârziate la solicitările de presă și accesul necorespunzător la informațiile judiciare sensibile?
- Cum pot magistrații verifica dosarele altor instanțe fără a avea o justificație legală clară?
- Ce măsuri sunt luate pentru a preveni accesul neautorizat la informațiile confidențiale?
Aceste chestiuni subliniază necesitatea unei evaluări bine fundamentate asupra modului în care funcționează sistemul judiciar la nivel local.
Tensiunile între Magistrați
Nemulțumirile au fost exprimate și de colegi magistrați, îngrijorați de posibilele accesări ilegale ale dosarelor de către alți membri din cadrul Judecătoriei Vălenii de Munte. Aceste suspiciuni, formulate înainte de implementarea unui sistem informatizat de gestionare a dosarelor, sugerează o problemă systemică de transparență și responsabilitate.
Pentru că nicio problemă nu vine niciodată singură, una dintre preocupările domnului Președinte ar putea viza modul în care anumite persoane au acces la informațiile sensibile care vizează mandatele de supraveghere tehnică emise de către instanță.
Sau domnia sa consideră ca accesul la informații vizează literar, doar „calea de acces”, limitându-se astfel doar la unica modalitate de acces către încăperea unde sunt păstrate astfel de informații, C5 fiind dulăul justiției care supraveghează accesul în încăpere !!!
Astfel de informații, posibil accesate periodic, pot avea consecințe patrimoniale favorabile unor avocați demni de recunoștința unor personaje cu veleități judiciare!!!
Ca doar nu degeaba inculpații din dosar sustin faptul că indirect au contribuit la achiziția unui apartament.
Bineînțeles că ceea ce am scris este un pamflet și trebuie tratat ca atare.
A doua problemă este reprezentată de nemulțumirea exprimată de unii colegi magistrați care consideră că implementarea sistemului informatizat al cărui administrator este Ministerul Justitiei ar putea crea premisele unor accesări ilegale ale dosarelor aflate pe rolul instanțelor de judecată.
Acestea sunt suspiciuni formulate mai înainte de implementarea sistemului.
Dar cum rămâne cu accesările ilegale ale unor magistrați, inclusiv din cadrul Judecătoriei Vălenii de Munte, ale unor dosare aflate pe rolul altor instanțe, de unde au avut posibilitatea să verifice existența unor documente din dosar, a încheierilor de sedință sau a hotărârilor pronunțate ???
Pare corect ca în momentele de depresie accentuată un magistrat să poată verifica dosarele unui avocat ?
Sau mai rău, ale unui infractor ?
Aici C5 a fost abilă si a reținut sfatul lui 13, legat de posibilitatea observării logării în sistem !
I-a fost suficientă înregistrarea sedinței de judecată din Camera de consiliu a Curții de Apel București cerută pentru a suplini lipsa accesului sau teama de a fi descoperită accesarea ilegală ?
Poate domnul Presedinte verifică și modul în care a fost asigurat accesul unei terțe persoane în datele de 5 si 6 august 2024 în interiorul instantei, pe toată durata programului de lucru, mai precis în biroul judecătorului C5, cine a fost această persoană și dacă C5 a respectat secretului deliberării în cauzele pronunțate în aceste zile din moment ce a fost ajutată de aceasta persoană ???
Ceva legat de raspunsul care trebuie primit de la C5 în calitatea sa de responsabil în relația cu presa se aude, domnule Președinte?
Sau identic ca în situația noastră, documentarea necesită ceva timp ?
Revenim cu un nou episod, cu speranța că altcineva nu ne va lua-o înainte !!
Nu ne supărăm, contează doar scopul demersului jurnalistic, cel al devoalării meschinăriilor.
Concluzie
Cu fiecare dezvăluire, scandalul din jurul Judecătoriei Vălenii de Munte continuă să crească, iar abuzurile și neclaritățile rămase nerezolvate subminează încrederea publicului în sistemul judiciar. Este esențial ca autoritățile competente să investigheze aceste situații cu maximă rigurozitate și să restabilească un climat de încredere și corectitudine.
Revenim în curând cu noi informații și dezvăluiri care să confirme aceste probleme, având ca scop final lucrul pentru o justiție echitabilă și transparentă.
(Cerasela N.).
Eveniment
Întrebări Nerezolvate și Tensiuni Interne (V) – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum O zipe
septembrie 16, 2024În contextul unui scandal care amenință reputația sistemului judiciar, Judecătoria Vălenii de Munte se confruntă cu acuzații serioase de abuzuri și nereguli. Aceste probleme ridică întrebări importante care, în lipsa unor răspunsuri clare din partea conducerii, conturează un peisaj al tensiunilor interne și al indignării colective (aici).
Ignorarea Solicitărilor
Judecătoria pare să ignore solicitările formulate de către jurnaliști și părțile implicate, iar domnul Președinte Dumitran Marius este sfătuit să rămână pe linia corectitudinii pe care a demonstrat-o anterior în calitate de ofițer de poliție. Demersul jurnalistic urmărește să demască abuzurile din sistem, fără a provoca o alarmă inutilă.
Probleme de Incompatibilitate
În episodul anterior, au fost discutate incompatibilitățile judecătorului C5, evidențiind că prima sa reacție de abținere a venit la luni după ce problema a fost identificată. Perioada de timp dintre apariția motivului de incompatibilitate și recunoașterea acesteia ridică semne de întrebare cu privire la intențiile judecătorului și la respectarea regulamentelor interne.
Întrebări și Distragere a Atenției
Scenariul complicat este completat de întrebări nerezolvate care amenință să scoată la iveală nereguli profunde în interiorul sistemului:
- Ce legătură există între răspunsurile întârziate la solicitările de presă și accesul necorespunzător la informațiile judiciare sensibile?
- Cum pot magistrații verifica dosarele altor instanțe fără a avea o justificație legală clară?
- Ce măsuri sunt luate pentru a preveni accesul neautorizat la informațiile confidențiale?
Aceste chestiuni subliniază necesitatea unei evaluări bine fundamentate asupra modului în care funcționează sistemul judiciar la nivel local.
Tensiunile între Magistrați
Nemulțumirile au fost exprimate și de colegi magistrați, îngrijorați de posibilele accesări ilegale ale dosarelor de către alți membri din cadrul Judecătoriei Vălenii de Munte. Aceste suspiciuni, formulate înainte de implementarea unui sistem informatizat de gestionare a dosarelor, sugerează o problemă systemică de transparență și responsabilitate.
Pentru că nicio problemă nu vine niciodată singură, una dintre preocupările domnului Președinte ar putea viza modul în care anumite persoane au acces la informațiile sensibile care vizează mandatele de supraveghere tehnică emise de către instanță.
Sau domnia sa consideră ca accesul la informații vizează literar, doar „calea de acces”, limitându-se astfel doar la unica modalitate de acces către încăperea unde sunt păstrate astfel de informații, C5 fiind dulăul justiției care supraveghează accesul în încăpere !!!
Astfel de informații, posibil accesate periodic, pot avea consecințe patrimoniale favorabile unor avocați demni de recunoștința unor personaje cu veleități judiciare!!!
Ca doar nu degeaba inculpații din dosar sustin faptul că indirect au contribuit la achiziția unui apartament.
Bineînțeles că ceea ce am scris este un pamflet și trebuie tratat ca atare.
A doua problemă este reprezentată de nemulțumirea exprimată de unii colegi magistrați care consideră că implementarea sistemului informatizat al cărui administrator este Ministerul Justitiei ar putea crea premisele unor accesări ilegale ale dosarelor aflate pe rolul instanțelor de judecată.
Acestea sunt suspiciuni formulate mai înainte de implementarea sistemului.
Dar cum rămâne cu accesările ilegale ale unor magistrați, inclusiv din cadrul Judecătoriei Vălenii de Munte, ale unor dosare aflate pe rolul altor instanțe, de unde au avut posibilitatea să verifice existența unor documente din dosar, a încheierilor de sedință sau a hotărârilor pronunțate ???
Pare corect ca în momentele de depresie accentuată un magistrat să poată verifica dosarele unui avocat ?
Sau mai rău, ale unui infractor ?
Aici C5 a fost abilă si a reținut sfatul lui 13, legat de posibilitatea observării logării în sistem !
I-a fost suficientă înregistrarea sedinței de judecată din Camera de consiliu a Curții de Apel București cerută pentru a suplini lipsa accesului sau teama de a fi descoperită accesarea ilegală ?
Poate domnul Presedinte verifică și modul în care a fost asigurat accesul unei terțe persoane în datele de 5 si 6 august 2024 în interiorul instantei, pe toată durata programului de lucru, mai precis în biroul judecătorului C5, cine a fost această persoană și dacă C5 a respectat secretului deliberării în cauzele pronunțate în aceste zile din moment ce a fost ajutată de aceasta persoană ???
Ceva legat de raspunsul care trebuie primit de la C5 în calitatea sa de responsabil în relația cu presa se aude, domnule Președinte?
Sau identic ca în situația noastră, documentarea necesită ceva timp ?
Revenim cu un nou episod, cu speranța că altcineva nu ne va lua-o înainte !!
Nu ne supărăm, contează doar scopul demersului jurnalistic, cel al devoalării meschinăriilor.
Concluzie
Cu fiecare dezvăluire, scandalul din jurul Judecătoriei Vălenii de Munte continuă să crească, iar abuzurile și neclaritățile rămase nerezolvate subminează încrederea publicului în sistemul judiciar. Este esențial ca autoritățile competente să investigheze aceste situații cu maximă rigurozitate și să restabilească un climat de încredere și corectitudine.
Revenim în curând cu noi informații și dezvăluiri care să confirme aceste probleme, având ca scop final lucrul pentru o justiție echitabilă și transparentă.
(Cerasela N.).
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Publicația IncisivdePrahova.ro pune la dispoziția persoanelor interesate DREPTUL la REPLICA prin intermediul următorului email:
incisivprahova@gmail.com
…..
Abuzuri la Judecătoria Vălenii de Munte: Întrebări Nerezolvate și Tensiuni Interne (V)prima
Eveniment
Îngrijorări legate de vânătoarea de vrăjitoare împotriva sindicatelor – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 2 zilepe
septembrie 15, 2024Un caz incredibil a ieșit la iveala în cadrul IPJ Prahova, unde mai mulți polițiști semnalează existența unei breșe de securitate care pune în discuție competența managerului interimar al instituției, comisarul Ginel Preda. Această problemă se aliniază altor controversate aspecte privind modul în care este condusă instituția, așa cum a fost relevat în articolul nostru precedent, „Mobilizarea ireală sub comanda lui Ginel Preda/MOBEX PH-DB-24”, publicat pe 4 septembrie 2024.
În timpul mobilizării, rezerviștii din județul Prahova, care au fost convocați pentru activități de pregătire, au fost întâmpinați de o mobilizare percepută ca o risipă de resurse sub conducerea lui Preda. Acesta a achiziționat recent un nou sistem informatic de monitorizare la intrările și ieșirile instituției, care, în loc să îmbunătățească securitatea, a dus la probleme suplimentare. Polițiștii din subordinea sa semnalează că întâmpină dificultăți cu accesul neautorizat al persoanelor civile în birouri, datorită nefuncționalității noului sistem de securitate.
Această situație alarmantă ridică întrebări serioase privind eficiența managementului lui Ginel Preda, având în vedere importanța protecției instituției, unde se gestionează informații sensibile.
Se pare că măsurile de securitate implementate sunt insuficiente, punând în pericol atât personalul, cât și confidențialitatea datelor gestionate de IPJ Prahova.
Breșă de securitate în instituția IPJ Prahova: managementul lui Ginel Preda sub semnul întrebării
După ce ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a dezvăluit o altă problemă legată de managementul interimarului Ginel Preda în fiascul de la IJP Prahova, intitulat „mobilizarea ireală sub comanda lui Ginel Preda/MOBEX PH-DB-24”, publicat pe 4 septembrie 2024, acum apar și aceste breșe grave de securitate la nivelul instituției.
În prezent, IPJ Prahova, sub conducerea lui Ginel Preda, a achiziționat un sistem informatic de monitorizare electronică la intrarea și ieșirea din instituție, înlocuind un sistem funcțional care nu permitea accesul „nici păsării cerului”, acesta funcționând pe baza de cartele valabile.
Deși utilizarea noilor sisteme electronice ar trebui să crească gradul de asigurare a măsurilor de protecție a instituției, aceste sisteme s-au dovedit a fi nefuncționale. Cu toate că IPJ Prahova a implementat un sistem modern, polițiștii din subordinea lui Ginel Preda se plâng că, de ceva timp, se confruntă cu situații în care sunt surprinși în birouri de persoane civile care nu au acces autorizat în aceste încăperi. Polițistul de la Punct Control nu poate gestiona afluxul de persoane și nu reușește să monitorizeze cu exactitate cine se poate strecura prin aceste porți nefuncționale, care sunt rezultatul înlocuirii unui sistem viabil ce prevenea accesul neautorizat în instituție.
Aceste breșe de securitate ridică semne de întrebare cu privire la capacitatea de management a lui Ginel Preda, având în vedere că protecția instituției ar trebui să fie o prioritate. Asigurarea unei securități corespunzătoare este esențială, mai ales în contextul activităților desfășurate în cadrul IPJ, unde se manipulează și se investighează informații sensibile.
Ultimele evoluții sugerează că instituția se află într-o situație fragilă și că măsurile de securitate implementate sunt insuficiente pentru a proteja atât personalul, cât și informațiile confidențiale gestionate de IPJ Prahova.
Gestionarea ineficientă a lui Ginel Preda: breșe de securitate și controverse în IPJ Prahova
Cu ocazia descoperirilor referitoare la managementul dezastruos al „rezistului” Ginel Preda, șef interimar la conducerea IPJ Prahova, atragem atenția asupra câtorva aspecte interesante.
Primul aspect de menționat este optimismul acestui „rezist” care a fost împuternicit la conducerea unității pentru protejarea grupărilor de criminalitate economică și financiară organizată (aici) , (aici) , (aici) , etc, precum și pentru tergiversarea dosarelor în lucru (aici), astfel încât faptele infractorilor să se prescrie (aici). De asemenea, se consideră că susține polițiști corupți din subordinea sa care îl sprijină în aceste demersuri (aici), etc .
Să nu mai menționăm întâlnirile desfășurate „sub acoperire” în parcări, cu membrii sau autoproclamati membri ai grupării de criminalitate economico-financiară, întâlniri cu șantajiști din mass-media, menite să protejeze anumite dosare și infractori din grupare, sau pentru a întocmi dosare împotriva celor care îi „deranjează” sau dezvăluie afacerile lor ilegale.
În acest context, precizările sale față de colaboratori și subordonați privind speranța sa de a se pensiona la 54 -56 de ani ni se par nerealiste și utopice.
Având în vedere cele menționate (scheletele penale din dulapurile „rezistului”) și creditele false obținute cu ajutorul unor interpuși pe numele unor ofițeri de poliție subordonați (aici), care nu știau că au contractat astfel de credite, apreciem că șansele sale de pensionare la 56 de ani sunt exagerate.
Speranța „rezistului” comisar Ginel Preda de a se pensiona la 54 -56 de ani ni se pare nerealistă și utopică, având în vedere că răspunderea penală în cele din urmă poate să apară. Aceasta va fi mult mai severă dacă este prins în funcție și mai blândă dacă este pensionar. După ultimele evoluții, s-ar putea ca, în cazul în care va răspunde penal pentru bagajul de probleme și infracțiuni din trecut, să rămână și fără pensie.
Un alt aspect interesant este că Ginel Preda a confirmat parțial informațiile pe care le deținem, în calitate de ziar de investigații, Incisiv de Prahova.
Acesta a menționat că la conducerea IPJ Prahova va sosi un nou șef interimar, cel puțin pe perioada alegerilor parlamentare și prezidențiale, pentru ca gruparea de crimă organizată protejată de Ginel Preda să nu își poată „baga coada” și acestea să se desfășoare conform legii.
Dacă ne concentrăm asupra culiselor justiției din județul Prahova, un nume cheie este Ginel Preda, actualul împuternicit la comanda IPJ Prahova. Preda este cunoscut pentru protejarea grupărilor de criminalitate economică și financiară organizată. Comisarul șef Ginel Preda a fost numit în funcția de adjunct al IPJ Prahova pe 24 august 2017, printr-o dispoziție a inspectorului general al Poliției Române. Înainte de această numire, a fost șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Prahova, coordonând mai multe dosare importante.
Reamintim că investigațiile noastre jurnalistice au scos la iveală un aspect îngrijorător: un șef de inspectorat al Poliției Române își permitea să distribuie pe pagina sa de socializare materiale de susținere a mișcării „Hashtag rezist”. Astfel, pe 14 martie 2019, prin adresa nr. 0299, ziarul Incisiv de Prahova a sesizat conducerea Ministerului Afacerilor Interne, atrăgând atenția asupra acțiunilor lui Ginel Preda, care la acea vreme era adjunct al comandantului Poliției Prahova, astfel blocând numirea sa de către ministrul Carmen Dan în funcția de șef al IPJ Prahova. Acum, cu sprijinul politic și al grupărilor de criminalitate economică pe care le protejează, a reușit să ajungă la conducerea IPJ Prahova, ca împuternicit.
Atât atunci, cât și acum, Ginel Preda se bucură de susținerea unor formațiuni politice acuzate de interese obscure în județul Prahova. Vom revenir cu noi informații.
În concluzie, Ginel Preda, actualul șef interimar al IPJ Prahova, rămâne o figură controversată, acuzată de corupție și incapacitate managerială. Activitățile sale din trecut și sprijinul politic obținut sugerează o situație complexă și fragilă în care instituția se află.
Vom continua să urmărim acest caz și să oferim noi informații. (Cristina T.).
Parteneri
Ultimile stiri locale
un dosar penal care bate pasul pe loc, în spatele căruia se ascund figuri „influente” din Ploiești – Ziarul Incisiv de Prahova
În contextul unui scandal care amenință reputația sistemului judiciar, Judecătoria Vălenii de Munte se confruntă cu acuzații serioase de abuzuri...
TFIT – Descoperă brandul coreean de make-up și îngrijire a pielii pe SOLE.ro
Lumea modernă a frumuseții și îngrijirii personale este în continuă transformare. Zi de zi, apar noi produse, noi tehnologii și...
Întrebări Nerezolvate și Tensiuni Interne (V) – Ziarul Incisiv de Prahova
În contextul unui scandal care amenință reputația sistemului judiciar, Judecătoria Vălenii de Munte se confruntă cu acuzații serioase de abuzuri...
De ce crema caramel este alegerea perfectă pentru deserturile tale?
Crema caramel este unul dintre acele ingrediente versatile și delicioase care pot transforma orice desert într-o adevărată capodoperă culinară. Gustul...
Îngrijorări legate de vânătoarea de vrăjitoare împotriva sindicatelor – Ziarul Incisiv de Prahova
Un caz incredibil a ieșit la iveala în cadrul IPJ Prahova, unde mai mulți polițiști semnalează existența unei breșe de...
Atenție la Detalii: Cum Să Verifici Valoarea Reală a Terenurilor de Vânzare în Cluj
Investițiile în terenuri de vânzare Cluj pot aduce oportunități semnificative pentru dezvoltare și profit. Cu toate acestea, evaluarea corectă a...
intrebări nerezolvate și tensiuni interne (IV) – Ziarul Incisiv de Prahova
Un caz incredibil a ieșit la iveala în cadrul IPJ Prahova, unde mai mulți polițiști semnalează existența unei breșe de...
Breșe de securitate și controverse în conducerea IPJ Prahova sub „#rezistul” Ginel Preda – Ziarul Incisiv de Prahova
Un caz incredibil a ieșit la iveala în cadrul IPJ Prahova, unde mai mulți polițiști semnalează existența unei breșe de...
Soluții Complete pentru Dezvoltarea Afacerilor: Magazine Online și Promovare
Succesul unei afaceri nu depinde doar de prezența fizică, ci și de impactul său online. Fie că este vorba despre...
Quickmobile.ro aduce ambele versiuni ale iPhone 16: WORLD și EU – Precomenzi disponibile acum cu 3 ani de garanție inclusă!
Quickmobile.ro își consolidează poziția de lider pe piața dispozitivelor tech premium din România prin aducerea în exclusivitate a noii serii...
Știrile Săptămânii
-
Uncategorizedacum 3 săptămâni
Transformă-ți Afacerea cu Fonduri Europene: Cum Digitalizarea Îți Poate Crește Succesul în StartUp Nation 2024
-
Uncategorizedacum 2 luni
Cele mai bune practici pentru backup-ul site-ului WordPress
-
Uncategorizedacum 2 luni
Construirea unui Brand Personal Puternic ca Femeie Antreprenor
-
Afaceriacum 2 luni
Eleganță și Funcționalitate: Gama de Mobilă de Living de la HomeMobili Timișoara
-
Uncategorizedacum 1 lună
Consideratii si avertizari privind combustibilul unui motor de motosapa!
-
Uncategorizedacum 1 lună
Cum să folosiți video-urile de tutorial pe site-ul salonului
-
Afaceriacum 1 lună
Soluții Contabile Personalizate pentru Orice Companie de la RealCont
-
Uncategorizedacum 1 lună
De ce sa alegi produse de pescuit de calitate