Connect with us

Exclusiv

O vacanță plină de distracție la Legoland în Germania

Publicat

pe

Legoland Germania

O vacanță de familie la Legoland în Germania este o modalitate distractivă și interesantă de a petrece timp de calitate alături de cei dragi. Cu peste 55 de atracții, există ceva pentru toți, de la copii mici la adulți. Parcul este împărțit în nouă zone tematice, inclusiv Pirate Land, Adventure Land și Regatul Faraonilor.

Unul dintre principalele atracții ale Legoland este Miniland, unde vizitatorii se pot minuna de modele complicate realizate în întregime din cărămizi Lego. Puteți explora repere celebre din întreaga Europă, cum ar fi Turnul Eiffel sau Catedrala din Köln, sau chiar puteți vedea scene de replică din Războiul Stelelor aduse la viață.

Pe lângă atracțiile și atracțiile sale, Legoland oferă și o mulțime de opțiuni de luat masa pentru vizitatori. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei gustări rapide din mers sau a unei mese așezate cu membrii familiei – veți fi sigur că veți găsi ceva care se potrivește nevoilor dvs.

Când să vizitați Legoland?

Planificarea unei vacanțe de familie la Legoland din Germania este o experiență interesantă. Unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare este momentul în care să vizitați. Cel mai bun moment pentru a vă planifica călătoria depinde de diverși factori, cum ar fi condițiile meteorologice, nivelul aglomerației și evenimentele speciale care au loc la Legoland.

Dacă doriți să evitați aglomerația, cel mai bine este să vizitați în afara sezonului de vârf, care durează din octombrie până în martie. În acest timp, există mai puțini vizitatori, ceea ce înseamnă cozi mai scurte pentru plimbări și atracții. Cu toate acestea, dacă doriți să vă bucurați de temperaturi calde și de ore mai lungi de lumină, vizitarea în sezonul de vârf din aprilie până în septembrie ar fi ideală.

Un alt factor important de luat în considerare atunci când vă planificați călătoria sunt evenimentele speciale care au loc la Legoland pe tot parcursul anului. Dacă sunteți interesat să participați la unul dintre aceste evenimente precum Halloween sau sărbătorile de Crăciun, cel mai bine este să vă planificați vizita în jurul acestor date, astfel încât să vă puteți cufunda pe deplin în atmosfera de sărbătoare.

Atracții

Legoland Germania este un parc tematic care oferă o multitudine de atracții pentru întreaga familie. Una dintre principalele atracții este Miniland, unde vizitatorii se pot minuna de recreări ale reperelor celebre din toată Europa, realizate în întregime din Lego. Parcul oferă, de asemenea, plimbări palpitante, cum ar fi „Dragonul”, care duce pasagerii într-o călătorie cu rollercoaster printr-un castel medieval.

Pentru cei care preferă ceva mai educațional, Legoland Germania are o varietate de experiențe de învățare, cum ar fi turul fabricii Lego și o experiență de cinema 4D. Copiilor le va plăcea să exploreze Pirate Land, cu plimbări pe apă și un loc de joacă interactiv.

Mâncare și cumpărături

Mesele și cumpărăturile sunt două aspecte integrante ale oricărei vacanțe. La Legoland din Germania, vizitatorii pot găsi o gamă largă de restaurante, cafenele și chioșcuri de mâncare pentru a-și potoli foamea. Indiferent dacă doriți să vă răsfățați cu o gustare rapidă sau să vă bucurați de o masă bogată cu familia și prietenii, există ceva pentru toată lumea la Legoland. De la bucătăria tradițională germană până la delicatese internaționale, opțiunile de luat masa sunt diverse și satisfac toate gusturile.

Pe lângă experiențele culinare, Legoland oferă și o serie de oportunități de cumpărături pentru vizitatori. Magazinele de suveniruri situate în tot parcul oferă o selecție vastă de mărfuri cu tematică Legoland, de la îmbrăcăminte și accesorii până la jucării și jocuri. Vizitatorii pot lua acasă suveniruri unice care le amintesc de ziua lor plină de distracție în parc. În plus, vizitatorii pot găsi magazine care vând seturi LEGO care le permit să construiască replici ale reperelor emblematice precum Poarta Brandenburg din Berlin sau Marienplatz din München.

În concluzie, o vacanță de familie în Legoland Germania este o vacanță ideală pentru familiile cu copii de toate vârstele. De la gama sa largă de atracții, până la peisajele sale frumoase și personalul prietenos, Legoland Germania are ceva de care să se bucure toată lumea.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

 INTOARCEREA “RABINULUI” – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

                                                                      Articol pentru “cunoscatori” : AVIZ AMATORILOR!

Din sursele nostre – care sunt mai bune decat ale lor, aflam ca in perioada urmatoare se va intoarce in tara unul dintre pionii importanti din zona de intelligence, cunoscut in “mediile” de specialitate sub numele de “Rabinul” (referire la originile sale cu legatura in Tara Sfanta), personaj aflat de ceva timp intr-un (auto)exil impus sub acoperire “externa” intr-o tara occidentala, partener strategic al României.

In fapt, daca ne aducem bine aminte, a fost unul dintre opozantii remarcabili ai nefastului regim Coldea (cel putin in ultima perioada a acestuia, cand deraierile personajului amintit luasera amploarea pe care o cunoaștem), plecarea fiind de fapt o consecinta directa a adversitatii declansate, insa datorita sprijinului de care “Rabinul” beneficiaza din partea unor importanti parteneri strategici externi, s-a convenit asupra acestui compromis. Interesant este faptul ca, se pare, actuala conducere a institutiei, recunoscandu-i unele merite, ar fi fost de acord cu trecerea in rezerva / pensionare cu gradul de general (daca e mult sau daca este putin, vom vedea).

Si mai interesant este, conform acelorasi surse, ca aceasta intoarcere a “fiului risipitor” ar avea legatura si cu coagularea unor forte in vederea implicarii intr-un fel sau altul in miscarile electorale din acest an (poate cele mai importante dupe 1989), in vederea preluării / manipulării ulterioare (îl recomandă aceste calități), direct sau prin interpuși, a unei hălci cat mai mare de putere.  Un astfel de personaj poate coordona lejer astfel de acțiuni, “mișcându-se” în această stare de fapt prezentată anterior ca pestele in apa, conexiunile si anvergura din zona media / politica si de afaceri (de unde are o sustinere substantiala, datorata si raspunderii avute pe linia de munca specifica) fiind bine cunoscute in medii. Caracter foarte abil, stăpânește perfect zona de informații însă extrem de periculos și răzbunător (conform chiar unor apropiați), dar având așa-zisa școală veche (face pe “prostu” și nu îți dai seama de adevaratele intenții), reușește foarte bine să nu îi intuiești niciodată planurile.

Noi stim si pozitia pe care “Rabinul” a avut-o intr-o unitate de elita ce in teorie nu exista nici atunci si sigur nici acum, aceasta recalibrare, in jurul acestuia, a unei parti din fosta sa echipa (implicati astazi in diverse afaceri, de la consultanta de specialitate, firme cu specific pe zona de intelligence / investigatii, criptomonede s.a.) precum si a altor cadre cu functii de conducere, fiind deosebit de remarcabila (sunt raliati se pare si fosti ofiteri din zone de informatii paralele / adiacente, personaje ce de-a lungul timpului l-au sprijinit, la vedere sau nu, datorita “ascendentei” paterne din celebra U.M. 0110 – la fel, pentru cunoscatori).

Asteptam cu interes aceasta mutare (lancezeala acestui personaj departe de zonele de acțiune din țară fiind resimțită în mediile specifice), insa avertizam inca de pe acum ca suntem cu “ochii” pe el (in incheiere, domnule Avi Rasin – cum va spun rudele de la Tel Aviv, nu? – punem si noi in declaratia de avere ceasul Ulysse Nardin si nu numai sau “casuta” de la Silistea Snagovului, din coada lacului, ca banuim ca si interpusii astia cat sa o mai tina sa – asta sa vedeti ca stim si noi, nu numai ei).

Cunoastem ca e de actualitate sa facem pe prostii si pe modestii (va place mult asta, am inteles), dar totusi …(Cerasela N.).

 

 




Citeste in continuare

Eveniment

copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie! – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

Statutul polițistului prin Legea 360/2002 și statutul cadrelor militare prevăzut în Legea 80/1995 fixează interdicții clare privind implicarea acestora în viața politică, citez din ultima dintre prevederile legale, oarecum asemănătoare cu aceea a polițiștilor, dezvaluie Vitalie Josanu de la sindicatul Diamantul:

Art. 28. –

Cadrelor militare în activitate le este interzisă exercitarea următoarelor drepturi:

a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcţii publice;

b) să candideze pentru a fi alese în administraţia publică locală şi în Parlamentul României, precum şi în funcţia de Preşedinte al României;

Art. 29. –

Cadrelor militare în activitate le este restrânsă exercitarea unor drepturi şi libertăţi, astfel:

a) opiniile politice pot fi exprimate numai în afara serviciului;

Cu toate acestea, putem observa ca în cazul militarilor prevederile sunt mai puțin drastice comparativ restricțiile în materie pentru polițiști:

Art. 43. –

Poliţistului îi este interzis, în orice împrejurare:

f) să redacteze, să imprime sau să difuzeze materiale ori publicaţii cu caracter politic, imoral sau care instigă la indisciplină;

g) să aibă, direct sau prin intermediari, într-o unitate supusă controlului unităţii de poliţie din care face parte, interese de natură să compromită imparţialitatea şi independenţa acestuia.

Art. 45. –

(1) Poliţistului îi este interzis:

a) să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă în favoarea acestora;

b) să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public;

c) să candideze pentru autorităţile administraţiei publice locale, Parlamentul României şi pentru funcţia de Preşedinte al României;

Cu toate acestea ”exprimarea opiniilor politice” – și se vede că polițiștii sunt cea mai periculoasă speță – reprezintă o situație confuză, câtă vreme atât polițiștii, cât și militarii au calitate de parteneri electorali, cu drept de vot. Prin urmare, sunt supuși acțiunilor de lobby, au pretenții și așteptări specifice, respectiv au dreptul să se fie informați, se se informeze, să pună întrebări, să ceară măsuri, ori să-și expună nemulțumirea, pentru a-și exprima dreptul de vot în deplină cunoștință de cauză. Pe de o parte le cerșești votul, pe de alta le interzici să se exprime!

În context, încă din ianuarie, cu ceva vreme înaintea campaniei electorale, am îndrăznit să solicităm fiecărui partid politic prezentarea ofertei din programul electoral ce ni se adresează și față de care noi, polițiștii și militarii ar trebui să fim atrași. Vă prezint, mai jos conținutul adresei înaintate, precizeaza Vitalie Josanu:

Către

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT DIN ROMÂNIA – PARDIDUL NAȚIONAL LIBERAL DIN ROMÂNIA

          Având în vedere că Familia apărare și ordine publică numără un bazin electoral de aproape un milion de alegători, la care se adaugă și rezerviștii, precum și faptul că Sindicatul Polițiștilor ”Diamantul” reprezintă principala tribună de analiză și atitudine în domeniu, ne simțim datori – față de publicul nostru – să venim cu informații oficiale clare, asumate, astfel încât fiecare dintre electori să-și poată exprima opțiunea de vot, conștient și bine informat.

          Prin urmare, ne adresăm Domniilor Voastre cu solicitarea de a comunica alegătorilor din Familia Ordine și Apărare Publică (polițiști, pompieri, jandarmi, militari) dacă opțiunea electorală pentru Partidul Social Democrat / Partidul Național Liberal – în cele patru scutinuri – corespunde interesului lor.

          Pentru facilitarea formulării unor oferte concrete, punctăm mai jos, principalele subiecte de maxim interes, solicitând să răspundeți punctual la fiecare dintre acestea:  

  1. Fixați data exactă când polițiștii și militarii vor atinge plafonul salarial maxim, stabilit prin Legea 153/2017. Vă învederăm că înțelegem foarte bine nedreptatea ce ni se face cu majorările salariale, câtă vreme pentru majoritatea bugetarilor veniturile cresc peste plafonul din 2021, prevăzut de Legea 153/2017 iar pentru polițiști și militari majorarea operează în interiorul acestui plafon.
  2. Solicităm să ne precizați dacă susțineți și când veți promova prin lege echivalarea contribuției individuale la bugetul de stat, reținută fiecărui polițist și militar, cu contribuția de asigurări sociale, plătită de civili, astfel încât veniturile noastre să fie recunoscute de jure, așa cum sunt de facto, adică ”contributive”, cu toate efectele juridice ce decurg de aici.
  3. Întrucât, polițiștii și militarii sunt lipsiți de drepturile constituționale la grevăsă susțină partide politice ori să fie aleșisă desfășoare activități economice, fiind siliți să ne întreținem pe noi și familiile noastre doar din salariu, precizați ce măsuri compensatorii aveți în vedere, în condițiile creșterii vârstei de pensionare.
  4. Întrucât polițiștii nu pot face parte din partide politice iar funcțiile din ministerul de resort sunt politice, vrem să aflăm poziția dumneavoastră față de diminuarea numărului secretarilor de stat din acest minister și crearea unei structuri ministeriale, cu drept de veto, format din delegații structurilor sindicale cu cel puțin 1000 membri, întrunită lunar pentru analizarea, dezbaterea și aprobarea măsurilor ce vizează această categorie profesională.
  5. Vrem să cunoaștem viziunea Partidului privind depolitizarea sau recunoașterea oficială a înregimentării politice a șefilor de poliție, pompieri, jandarmi și militari.
  6. Care este perspectiva dumneavoastră legată de limitarea mandatelor de conducere a șefilor din poliție la patru ani?
  7. Întrucât majoritatea polițiștilor desfășoară activități de poliție judiciară iar Codul de Procedură Penală fixează tot mai multe activități și atribuții în sarcina organelor de poliție, în ce măsură intenționați raportarea veniturilor acestora la familia judiciară, cu precizarea concretă a demersurilor pe care le aveți în vedere?
  8. Nominalizați primii doi candidați ai Partidului dumneavoastră pentru portofoliul Ministerului de Interne și opțiunile dumneavoastră pentru funcțiile de ministru secretar de stat, în cazul câștigării alegerilor.

Nu în ultimul rând, vrem să cunoaștem poziția Partidului dumneavoastră față de câteva subiecte de interes național, după cum urmează:

  1. Dacă – în contextul restrângerilor cheltuielilor bugetare – considerați oportună reducerea numărului de parlamentari, la 300 aleși, așa cum poporul român a decis prin Referendum.
  2. Dacă susțineți eliminarea finanțării partidelor politice din bugetul public, având în vedere că membrii acestora au acces la funcții publice, pentru care nu desfășoară muncă voluntară.
  3. Dacă susțineți reducerea numărului de ministere, solicitând să precizați numărul exact la care aveți intenția să vă limitați și care anume sunt domeniile principale care credeți că trebuie să fie coordonate la nivel de minister.
  4. Poziția Partidului cu privire la reducerea numărului miniștrilor secretari de stat și subsecretarilor de stat, directori din ministere.
  5. Dacă, în spiritul unei guvernări transparente și corecte față de electorat, sunteți dispuși să inițiați demersuri legislative pentru publicarea periodică a veniturilor și cheltuielilor înregistrate de partidele politice;
  6. Dacă susțineți introducerea votului uninominal, astfel încât alegătorii să cunoască identitatea și competențele fiecărui candidat, cu cel puțin trei săptămâni înainte de data alegerilor.

Pentru a ne asigura de buna dumneavoastră intenție, având în vedere că vă aflați la guvernare, considerăm că aveți posibilitatea chiar să începeți implementarea unor demersuri de interes.

Ținem să precizăm că am înaintat adrese similare către toate partidele politice, astfel încât răspunsurile – sau chiar lipsa acestora – față de doleanțele noastre vor fi făcute publice în campania electorală. 

                    Cu stimă,

PREȘEDINTE

VITALIE JOSANU

PNL-ul a primit o adresă identică și nu știm în ce măsură conținutul acesteia a reușit să influențeze partidele de guvernământ în majorarea salariului de grad, actualizarea normei de echipament. Poate că da, poate că nu, cert este că nu ar fi mișcat cu de la sine putere și mai ales dacă sondajele nu arătau atât de urât, în prag de campanie electorală. Cert este iarăși meritul tuturor celor care au pus presiune constantă, fiecare prin orice mijloace vizibile ori mai puțin vizibile (așa cum este și demersul de mai sus).

Țin să vă informez că după două luni de la primirea adresei, nici PNL și nici PSD nu au binevoit să ne ofere un răspuns, deși i-am anunțat că și lipsa unui răspuns va fi interpretat de noi ca o ofertă. O ofertă care, până acum – deși le-am oferit câteva sugestii – se traduce prin: ”nu avem nimic pentru polițiști și militari!” și pe care ne simțim îndatorați să o facem publică.

Pe de altă parte, dacă rețineți, am avertizat politicienii că monitorizăm modul cum aceștia vor sacrifica pensiile militarilor pentru a salva pensiile speciale, https://sprd.ro/wp-admin/post.php?post=2186&action=edit. Astfel, din datele oficiale ce pot fi consultate pe siteul Camerei Deputaților, ambele partide PSD și PNL au votat în majoritate covârșitoare împotriva polițiștilor și militarilor, https://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.nominal?idv=32495&idl=1. Din 99 de deputați PSD prezenți, 98 au votat ”pentru” și unul nu a votat iar la PNL din 66 prezenți, 64 au votat împotriva noastră, unul singur în favoarea noastră și unul s-a abținut.

Prin urmare, toți cei care sunteți afectați cu schimbarea condițiilor de angajare în MAI și MAPN, aveți un punct de reper, în funcție de modul cum ați fost satisfăcuți de acești aleși.

Zilele trecute, eram anunțați că PSD și PNL și-au definitivat listele la europarlamentare. În general, nu prea vedem ”mutre noi”, băieții și-au asigurat poziții călduțe cu salarii și speranțe de pensie cu mult peste așteptările unui muncitor bine plătit dintr-o țară europeană – motor economic. Unii dintre aceștia nu au fost prea vizibili în ceea ce ne privește, dacă mă gândesc la candidații PSD, Gabriela Firea, Dragoș Benea sau Gheorghe Câciu, PNL-iștii Dan Motreanu, Adina Vălean, Daniel Buda sau Mara Mareș. Extrag de aici pe liberalul Virgil Popescu, pe care nu-l putem uita din postul de ministru în Guvernul Cîțu, cel care – imediat după alegeri – a înghețat aplicarea Legii salarizării și pesedistul Claudiu Manda, soțul Olguței Vasilescu, cea care ne-a arătat prețuirea prin aceeași degringoladă din Legea 153/2017.

Restul au avut oarecare tangențe și atitudini față de pensiile militare, pe care le selectăm spicuind câteva dintre linkurile de interes:

Mihai Tudose este cap de listă la PSD și îl știm destul de vehement în favoarea polițiștilor și militarilor, https://ziare.com/mihai-tudose/premier-mihai-tudose-aparare-pensii-militare-1795995. Nu îi găsim votul printre cei care și-au exprimat opțiunea de vot în Parlament.

Victor Negrescu din poziția de eurodeputat apare cu o singură declarație imparțială https://www.realitatea.net/stiri/actual/victor-negrescu-romania-nu-mai-poate-modifica-pnrr-in-2023-a-avut-termen-pana-la-30-aprilie_645b9c501a5783235b1d2783.

Vasile Dâncu ministrul Apararii nationale a avut, la rândul său o serie de intervenții în favoarea militarilor

https://www.capital.ro/vasile-dincu-pensiile-de-serviciu-si-militarilor-nu-trebuie-sa-intre-in-discutie-in-acest-moment-ca-pensii-speciale.html

Maria Grapini deși se autoexclude din zona preocupărilor, a susținut că pensiile militare nu sunt ”pensii speciale” https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=asLCPUv7IBM

Dan Nica este individul care a scăpat de acuzația de abuz în serviciu în Dosarul Microsoft prin prescrierea faptei, https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23400355-cine-dan-nica-noul-comisar-lui-dancila-acuzat-dosarul-microsoft-dat-afara-din-guvern-boc-mintit-parlamentul-european-98-dintre-cei-acuzati-coruptie-romania-fost-achitati.htm

Dar îl reținem și din poziția de fost ministru (zurbagiu) de interne și nu uităm că acesta a gestionat, in 2009, momentul suspendării angajării celor 1200 de tineri absolventi de la școlile de poliție, https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/dan-nica-a-suspendat-angajarile-in-politie-252972.html. Mulți își amintesc acea perioadă neagră, când în loc să ”intre în pâine” au trebuit să-și găsească de lucru ca sezonieri.

Dintre candidații PNL la europarlamentare, în frunte, ca paduchiul, ne apare Rareș Bogdan pornit nu doar împotriva veniturilor polițiștilor https://www.romaniatv.net/rares-bogdan-pregateste-o-lovitura-pentru-angajatii-din-politie-armata-si-servicii-liberalul-cere-plafonarea-pensiilor-si-cresterea-varstei-de-pensionare-pentru-aceste-categorii_5996993.html ci și cu o greață de bombardier față de oamenii în uniformă https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/rares-bogdan-despre-actiunea-jandarmilor-la-o-terasa-din-capitala-daca-voiam-sa-mananc-langa-oameni-in-uniforma-ma-faceam-politist-1531717. Înțelegem că pentru domnia sa posibilitatea de a lua masa lângă un om în uniformă l-ar pune într-o postură degradantă… Nu știm dacă în aceeași condiție l-ar poziționa și votul primit din partea acestora.

Siegfried Mureșan ne apare cu o singură reacție, din care ne exclude, alături de magistrați https://m.facebook.com/SiegfriedMEP/posts/2747170522013539/

Mircea Hava era destul de vocal în privința grăbirii reformei ”pensiilor speciale”, preocupat fiind de pierderea banilor din PNRR https://www.b1tv.ro/politica/europarlamentarul-mircea-hava-despre-pnrr-si-pensiile-speciale-pare-ca-ne-obraznicim-si-nu-ne-pasa-de-banii-pe-care-riscam-sa-i-pierdem-europenii-ne-privesc-ca-turma-pe-ciobanul-care-refuza-sa-mulg-1287464.html

Gheorghe Falcă a avut chiar o atitudine amenințătoare la adresa lui Marius Budăi care îi părea ezitant și se arăta indiferent față de dezaprobarea polițiștilor și militarilor https://www.digifm.ro/stiri/intern/gheorghe-falca-la-digi-fm-reforma-pensiilor-speciale-trebuie-adoptata-cu-riscul-de-a-i-supara-pe-militari-si-magistrati-159356 sau https://www.ziarulatac.ro/politic/bajbaieli-i-frica-gheorghe-falca-terge-pe-jos-cu-marius-budai-din-cauza-pensiilor-speciale-47598

Alexandru Muraru nu ne apare cu reacții la adresa noastră, individul s-a remarcat cu un proiect legislativ prin care era suspectat că urmărea fidelizarea magistraților: https://romania.europalibera.org/a/ratele-magistratilor-pentru-locuinte-s%C4%83-fie-achitate-de-stat/32046440.html

Așadar, atunci când veți ajunge în fața urnei de vot, recitiți cu atenție datele spicuite mai sus, cântăriți bine și executați-i după cum au știut să vă prețuiască. Rețineți că sistemul de vot în România presupune votul pe liste, așa că opțiunea va fi mai mult pentru partid și mai puțin (sau deloc) în favoarea vreunui candidat favorit.

Dacă informațiile de mai sus vi se par edificatoare, distribuiți masiv în mediile polițiștilor și militarilor.

Vom reveni cu analize similare și după anunțarea candidaților celorlalte partide concurente, mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.)..

 

Citeste in continuare

Eveniment

Este dezonorant pentru un șef de poliție să se păteze în jocurile murdare ale politicienilor – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)  a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, de inculpatul Tudose George Radu şi de intimaţii inculpaţi Lupu Mihai şi Nichita Vlad împotriva încheierii, din data de 18 martie 2024, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie. 

Magistrații Curtții de Apel Ploiești au decis, pe 18 martie, înlocuirea măsurii arestării preventive dispusă fată de inculpatul LUPU MIHAI și respectiv față de inculpatul NICHITA VLAD cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, a admis propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul TUDOSE GEORGE RADU, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23 martie 2024 şi până la data de 21 aprilie 2024, inclusiv. Curtea de Apel (CA) Ploiești a admis propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpata LUPU MĂRIOARA pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23 martie 2024 şi până la data de 21 aprilie 2024, inclusiv și a respins cererile de înlocuire a măsurii preventive a arestării preventive, respectiv a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar ca neîntemeiată.

Trebuie să precizăm că în acest mega-dosar al mafiei imobiliare din Ploiești multe persoane ÎNCĂ nu au depus plângeri penale din diverse motive (amenințări sau chiar suspecți) și pot să apară noi inculpați, noi suspecți, noi martori. În tentativa de a deruta organele de cercetare, grupul infracțional a pregătit cu lux de amânunte o schemă care, însă, a fost devoalată de anchetatori.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Desigur, și încadrările se pot schimba!

Din stenogramele intrate in posesia redactiei ziarului Incisiv de Prahova putem deduce ca implicarea tandemului chestorului Eduard Miritescu si comisarului Ginel Preda in protejarea mafiei White Tower va dinamita M.A.I, I.P.J Prahova si…surpriza…D.I.P.I!

Tentaculele WHITE TOWER continuă să uimească. Tupeul asa zisilor oameni de afaceri nu cunoaște limite, iar procurorii descoperă zilnic noi infracțiuni!

Ultima…descoperire o reprezintă rambursările ilegale de TVA încasate de Mihai si Mărioara LUPU, fără a avea prea multe documente în spate, si fără ca inspectorii ANAF să verifice atent situația.

În plus, indiciile conduc din ce în ce mai des spre fruntasii unui partid politic din Prahova si este o chestiune doar de câteva zile până când persoane importante vor fi aduse la audieri, cu mandat din partea procurorilor.

Reamintim faptul ca, „dezvoltatorul” imobiliar Mihai LUPU turnat de pseudo-ziaristul santajist si spagar Stavri Cătălin! Opt apartamente nu au fost suficiente pentru a asigura protecția!

Mihai Lupu si avocatul Vlad Nichita au fost plasați în arest la domiciliu, după 60 de zile de arest preventiv. Cine urmează în mega-țeapa White Tower?

În acest moment Ploieștiul este scena unui mare scandal cu apartamente de lux, cunoscut drept White Tower, unde proprietarul a vândut de șapte ori un apartament.

Ancheta în mega dosarul de înşelăciune cu apartamente construite în complexurile de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti a fost extinsă.

Santajistul si spagarul Catalin Stavri Stavri primește prin intermediari, soția și mama acestuia, 7 (șapte) apartamente. Două soția, cinci mama lui. În acest moment, ambele „păgubite” s-au înscris la masa credală. Într-un context în care apropiații  dezvoltatorilor imobiliari s-au înfipt la masa credală, pe lângă cei cu adevărat păgubiți, cu scopul vădit de a reduce la zero activele din patrimoniul firmei deținute de familia Lupu. Stategia pusă la cale cu lux de amănunte urmărea, de fapt, anularea despăgubirilor pentru cumpărătorii de bună credință.

Stavri, la rândul lui informat de politistii corupti din IPJ Prahova care au protejat aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata prin tandemul Miritescu-Ginel Preda, grupare infiintata chiar de fostul procuror „Portocala”, schimbă tabăra – în stilu-i caracteristic – și, la data de 11 ianuarie a.c.,, se prezintă de bună voie și nesilit de nimeni la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Nu știm dacă Stavri a depus dovada achitării celor 7 apartamente (dintre care unul înstrăinat de mama acestuia).

Cert este că a urmărit să nu fie urmărit și l-a „sifonat” pe Lupu Mihai, conform surselor noastre judiciare, cum că știe că este cercetat și se așteaptă să fie arestat. Mai mult, spune el, Lupu l-ar fi înșelat și pe Nichita care îi este prieten.

Stilul caracteristic al santajistului spagar Catalin Stavri! Va suna cunoscut acest „Modus operandi” al santajistului si spagarului pseudo-ziaristului? L-a tradat pe Lupu asa cum a facut cu toti:

CamScanner 12-03-2023 (1)

Si dacă tot vorbim despre corectitudine, spaga a fost obținută de la mahărul „mafiei deseurilor” din Prahova, cel pe care Stavri îl calcă în picioare de ceva timp încoace, deoarece a refuzat sa ii mai dea spaga la santaje!

Pe acelasi principiu de golaniada, santajistul spagar il facea ulterior interlop pe prietenul sau de pahar, Fane Capatana care ii achita mesele!

In fotografia primită la redacție il arată pe STAVRI la masă cu FANE CĂPĂȚĂNĂ, dar si cu politisti din IJP PRAHOVA, semn că legăturile sunt extrem de multe. Poate acum se intelege atacurile si santajele media la care a aderat si un senator! Poate intelegem si protectia de care se bucura Muresan Catalin cel cu Bomba Ecologica de la Pleasa (cititi aici.) , dar si nasul Belu, prietenul de pahar al santajistului alaturi de un politist de la „flagrante”!

Sau va posta cu eterna „DOCUMENTARE” ca in cazul drogurilor. S-a documentat stand alaturi de „infractori”, chiar daca documentarea s-a lasat cu santaje si obtinerea de foloase ca cele de mai sus. Ulterior cu transformarea acestora in infractori si desfiintati in media santajista!

In poza de mai sus avem Gruparea de infractori (Catalin Stavri, Belu Claudiu si Muresan Catalin),  o grupare acoperita si protejata de politisti corupti din IPJ Prahova si de tandemul Miritescu – Ginel Preda – care sta alaturi de cel ce este numit acum infractor, Fane Capatana si alaturi de un politist din IPJ Prahova!

De altfel, sursele noastre susțin că foarte curând vor fi aduse la audieri si alte persoane din această grupare care a acaparat Ploiestiul! Sa vedem daca procurorul de caz a putut fi indus in eroare („pacalit”) de sifonarea santajistului si schimbarea taberei dupa modelul sau caractersitic. (Cristina T.).

N. R -In Prahova exista un pseudo ziarist santajist si spagar, pe numele lui STAVRI CATALIN , zis PESTE, care la varsta de 28 de ani, a fost implicat intr-un dosar penal.

Ancheta noastra are la baza rechizitoriul din dosarul nr. 85/D/P/2005, din 08.05.2006,  in care STAVRI CATALIN, zis PESTE a fost parte ca si consumator de droguri, alaturi de prietena sa de la acea vreme. In afara de numele intregral al jurnalistului vom da publicitatii doar initialele celor care au fost parte in dosar, pentru ca nu ei fac obiectul acestui material jurnalistic.

Persoanele sunt urmatoarele:

Inculpati

P.A., cercetat in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 2 alin 1 si art. 4 alin1 si art. 5 din Legea 143/2000

T.I.R., cercetat in stare de arest preventiv pentru savarsirea infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 2 alin 1 si art 4 alin 1 din Legea 143/ 2000

Invinuiti

S.M.S.

P.V.C.- ambii cercetati pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 2 alin. 1,2 din Legea 143/ 2000

STAVRI CATALIN

S.L.E.- ambii cercetati pentru savarsirea infractiunii prevazuta si pedepsita de art 4 alin. Din Legea 143/2000

Legenda

Legea nr 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri

Art. 1

In prezenta lege termenii si expresiile de mai jos au urmatorul inteles:

  1. a) substante aflate sub control national – drogurile si precursorii inscrisi in tabelele-anexa nr. I-IV care fac parte integranta din prezenta lege; tabelele pot fi modificate prin ordonanta de urgenta a Guvernului, prin inscrierea unei noi plante sau substante, prin radierea unei plante sau substante ori prin transferarea acestora dintr-un tabel in altul, la propunerea ministrului sanatatii;
  2. b) droguri – plantele si substantele stupefiante ori psihotrope sau amestecurile care contin asemenea plante si substante, inscrise in tabelele nr. I-III;
  3. c) droguri de mare risc – drogurile inscrise in tabelele nr. I si II;
  4. d) droguri de risc – drogurile inscrise in tabelul nr. III;
  5. e) precursori – substantele utilizate frecvent in fabricarea drogurilor, inscrise in tabelul nr. IV;
  6. f) inhalanti chimici toxici – substantele stabilite ca atare prin ordin al ministrului sanatatii;
  7. g) consum ilicit de droguri – consumul de droguri aflate sub control national, fara prescriptie medicala;
  8. h) toxicoman – persoana care se afla in stare de dependenta fizica si/sau psihica cauzata de consumul de droguri, constatata de una dintre unitatile sanitare stabilite in acest sens de Ministerul Sanatatii;
  9. i) cura de dezintoxicare si supravegherea medicala – masurile ce pot fi luate pentru inlaturarea dependentei fizice si/sau psihice fata de droguri;
  10. j) livrarea supravegheata – metoda folosita de institutiile sau organele legal abilitate, cu autorizarea si sub controlul procurorului, care consta in permiterea trecerii sau circulatiei pe teritoriul tarii de droguri ori precursori, suspecti de a fi expediati ilegal, sau de substante care au inlocuit drogurile ori precursorii, in scopul descoperirii activitatilor infractionale si al identificarii persoanelor implicate in aceste activitati;
  11. k) investigatori acoperiti– politisti special desemnati sa efectueze, cu autorizarea procurorului, investigatii in vederea strangerii datelor privind existenta infractiunii si identificarea faptuitorilor si acte premergatoare, sub o alta identitate decat cea reala, atribuita pentru o perioada determinata.

Art. 2

(1)   Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 4

Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea,    transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani.

Art. 5

Punerea la dispozitie, cu stiinta, cu orice titlu, a unui local, a unei locuinte sau a oricarui alt loc amenajat, in care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit in asemenea locuri se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 5 ani si interzicerea unor drepturi.

Firul evenimentelor

Actiunea porneste in iunie 2005, cand un individ ( O.C) arestat in alta cauza, a sesizat organele de politie cu faptul ca T.I.R. in perioada 2003- 2004, impreuna cu sora sa si I.L.D ar fi consumat si comercializat droguri de risc si mare risc( cannabis si ectasy) pe raza municipiului Campina, pe care le procura prin intermediul lui S.M.S.

In luna octombrie 2005, T.I.R. a aflat de la prietenul sau P.A, ca acesta din urma ar fi procurat cannabis, motiv pentru care, pentru a testa calitatea drogului s-a deplasat in Ploiesti, unde P.A locuia fara forme legale si au consumat impreuna cannabis folosind o pipa confectionata artizanal de P.A.( aceeasi pipa pe care si STAVRI CATALIN, zis PESTE a folosit-o pe 24.11.2005, dupa cum veti vedea).

Odata cu aceasta sesizare a lui O.C, actiunea politistilor de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate( BCCO) s-a pus in miscare si primul pas a fost ascultarea/ inregistrarea convorbirilor telefonice,  pe baza autorizatiei nr. 2(23), din 06.11.2005, eliberata de Tribunalul Prahova in dosarul 8/PI/2005, asa cum se regaseste la fila 150- 154 din dosar.

In paralel, asa cum reiese din rechizitoriu, a fost interceptat si inregistrat telefonul inculpatului P.A., in baza autorizatiei nr. 42/ 27.11.2005, eliberata de Tribunalul Prahova

In dosarul 11/PI/2005, conform filei 217-230.

Atat dosarul lui T.I.R. cat si cel al lui P.A. au fost conexate intr-unul singur, respectiv 85/D/P/2005, din care va relatam faptele. Din iunie pana in octombrie lucrurile s-au miscat cu rapiditate, iar printre inculpatii si invinuitii invocati a fost infiltrat si un investigator acoperit, caruia o sa ii citam doar initialele din dosar, adica T.M. Astfel, tot ce se intampla era sub control, in primul rand prin implementarea investigatorului acoperit in grupul infractional si in al doilea rand prin ascultarea/ inregistrarea convorbirilor telefonice.

Un grup infractional in care „nimereste” si Stavri

Pentru ca, asa cum spuneam, BCCO avea totul sub control, orice aparitie in acel grup era stiuta in timp util si real. In baza interceptarilor telefonice s-a aflat ca in data de 24.11.2005 “ la domiciliul lui P.A. ( n.r- din Ploiesti, Soseaua Vestului, nr. 11, Bl. 1, ap. 100) urmeaza a se prezenta doua persoane identificate ca fiind STAVRI CATALIN, zis PESTE si S.L.E. care au solicitat inculpatului sa le ofere spre consum droguri. In seara aceleasi zile, cei doi au patruns in domiciliul inculpatului unde au consumat cannabis, impreuna cu acesta, folosind pipa confectionata artizanal”.

Interceptarea convorbirilor a scos la iveala faptul ca a doua zi, dupa chermeza la care a participat si jurnalistul STAVRI CATALIN, zis PESTE, P.A. urma sa se deplaseze la locuinta parintilor din Campina ca sa distribuie inculpatului T.I.R. o cantitate de droguri. Potrivit planului stabilit in seara de 24 octombrie, a doua zi P.A. s-a deplasat la Campina, doar ca pe drum a fost oprit de o echipa operativa formata din politisti ai BCCO si coordonata de un procuror care, dupa ce s-a legitimat a efectuat o sumara perchezitie corporala si a bagajelor, identificandu-se in geanta sa de umar pipa folosita in noaptea precedenta, la care a participat si STAVRI CATALIN, zis PESTE.

Chiar in aceeasi zi, in baza autorizatiei de perchezitie nr. 27 s-a patruns in imobilul din Soseaua Vestului, unde s-a efectuat o perchezitie ridicandu-se cantitatea de 38 de grame de materie vegetala cu ambalaj, ce se afla pe sifonierul din sufragerie dar si doua felii de paine pe care se afla materie vegetala arsa( fila 238- 254).

Sa vina comanda…Cannabis pe paine pentru jurnalist

Chermeza la care a participat STAVRI CATALIN, zis PESTE si unde s-a consumat cannabis pe paine i-a atras acestuia implicarea activa in dosarul 85/D/P/2005, ca si consumator, asa cum recunoaste in declaratia sa, care se regaseste la fila 83-85. Materia vegetala arsa, de pe cele doua felii de paine a fost supusa unei constatari tehnico- stiintifice la Laboratorul de Analize Fizico- Chimice- Droguri, din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, concluzionandu-se ca materia vegetala arsa cantareste, in sine, 15 grame si contine tetrahidrocannabinol(THC), substanta psihotropa biosintetizata de planta cannabis( fila 268- 271).

Pentru cei care nu stiu,  Cannabis sativa contine peste 400 de compusi pe langa substanta psihoactiva, delta-9-tetrahidrocannabinol (THC), o moleculă psihoactivă ce produce senzațiile asociate cu consumul de marijuana si  are ca efect principal, tulburarea de memorie. Poate aceasta e cauza care sta la baza povestii induiosatoare pe care STAVRI CATALIN zis PESTE a prezentat-o intr-o conferinta de presa din acea vreme.

Consecintele

Inainte de a va prezenta povestea credem ca este bine sa stiti ce consecinte a avut noaptea de pomina a jurnalistului de investigatii STAVRI CATALIN zis PESTE, atat pentru el cat si pentru ceilalti invinuiti sau inculpati, conform hotararii instantei. Dar nu inainte de a mai cita un pasaj important din rechizitoriu: “ Instanta de judecata urmeaza a se pronunta asupra aplicarii art. 33 lit. a din Codul Penal, privind concursul real de infractiuni, in cazul celor trei acte materiale  prin care P.A. a oferit droguri in vederea comercializarii si respectiv consumului propriu inculpatului T.I.R. si invinuitilor Stavri Catalin si S.L.E, precum si in cazul consumului de droguri practicat impreuna cu acestia”. De asemenea, mai este de remarcat ca “ Fapta invinuitilor Stavri Catalin si S.L.E intrunesc elementele constitutive ale infractiunii prevazute si pedepsite de art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000. Datorita faptului ca acestia au participat o singura data la consumul de droguri cu inculpatul P.A., neexistand elemente care sa conduca la concluzia ca acestia sunt implicati in traficul de droguri sau ca au si alte acte materiale specifice consumului de droguri, se apreciaza ca fapta lor nu prezinta pericolul social al unei infractiuni, urmand a se dispune fata de acestia scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei masuri cu caracter administrativ- amenda, in cuantum de 10.000.000 lei pentru fiecare”. In final, asa cum reiese din documentele pe care le am in fata, toti au fost scosi de sub urmarire penala, numai STAVRI CATALIN zis PESTE si prietena sa de la cea vreme au fost doar amendati, fiind scapati de Miritescu si Ginel Preda!.

In concluzie, Stavri a consumat cannabis pe paine, potrivit rechizitoriului si propriei sale declaratii.  Desi  faptele erau evidente, omu’ a incercat sa arunce pe politistii de la BCCO ca ar avea ceva cu el si ca va declansa un razboi personal cu acestia. Il vom cita mai jos cu franturi rupte dintr-un articol “bomba” scris de mana lui.

Falsa poveste din jurul consumului de droguri

Povestea tesuta de Stavri Catalin a avut un singur cuvant de ordine: DOCUMENTARE. In conferinta de presa, pe care tinut-o dupa ce a achitat amenda administrativa si tot procesul a fost incheiat, a incercat sa ne induioseze pe toti cei prezenti, ca a fost la fata locului in noaptea consumului de droguri, pentru o documentare care avea sa rupa gura targului printr-un articol ulterior. Daca documentare inseamna sa consumi cannabis pe paine, atunci documentare sa fie. Iata scuzele pe care le scrie jurnalistul, in 18.10.2007, in favoarea nevinovatiei lui:

“Acum, vreau sa povestesc pe scurt un fragment din VIATA mea, nu de cand m-am nascut ci de cand am intrat in presa. Bun. Vreau sa mentionez ca asta nu e vaicareala, pur si simplu vreau sa povestesc, hai sa zicem ca simt nevoia. Am crescut fara parinti( asta se leaga oarecum cu legaturile mele cu lumea interlopa) si acum 3 ani, Marin Marian( d’ale lui Mitica) de la TVR 2 a stat la o bere cu mine si cica “m-a citit” si mi-a propus sa lucrez in presa, la un prieten de-al lui, Mihai Nicolae( Misu) de la Viata Prahovei( VP). Victor Preda era redactor sef atunci la VP. Si aici incepe povestea mea ca ziarist…

Eu, care faceam tot felul de combinatii si castigam cam de 6-7 ori salariul de la VP, am acceptat pur si simplu sa muncesc…Ma bucuram ca renuntasem la viata de Golan si castigam multi bani muncind”. De aici incolo vine povestea <<documentarii>>.

“…Ei bine, dupa un articol intitulat ( parca, nu-mi amintesc preabine) <<Canabis pe toate strazile>>, Crima Organizata a trecut la cosit si s-a gandit cum sa ma lege la gura. Sansa lor a venit imediat, dupa ce un fost prieten de-al meu mi-a spus ca-mi da pe tava o retea de traficanti, cu conditia sa ii spun unde gaseste canepa( canabisul). Am acceptat si am demarat o ancheta, martori imi sunt doi politisti ( surse de-ale mele). Problema a intevenit cand seful de la Crima Organizata, comisarul sef Eugen Serghie m-a contactat sa-mi spuna ca nu trebuia sa scriu ce am scris si ca nu exista canepa pe strada. Atunci am comis-o rau de tot,  asta pentru ca m-am dus la Podul de Lemn de langa caminul Rafinorilor si am rupt o craca dintr-o planta de canepa si i-am trantit-o pe birou lui Serghie. A luat foc. A mentionat ca poate sa ma aresteze pentru simplul fapt c-am pus mana pe rahatul ala de iarba. Cica asa era legea. Imediat, am fost filat. Mi s-au ascultat telefoanele si asa am ajuns la cel care-mi promisese ca-mi da pe tava reteaua de traficanti”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized10 minute inainte

Este de ajuns un kit fotovoltaic 6 kW pentru a alimenta o locuinta?

    Conform statisticilor, cetateanul roman consuma in jur de 3059 kWh pe an in 2021, o crestere nu prea...

Eveniment39 de minute inainte

easySales: Perioada Valentine’s Day, 1 și 8 martie a crescut coșul de cumpărături online la 244 de lei; categoriile preferate sunt Casă și bucătărie, Electronice, Artă și hobby

În perioada 14 februarie – 14 martie 2024, valoarea medie a coșului de cumpărături a crescut la 244 de lei,...

Uncategorized2 ore inainte

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Stil și funcționalitate într-un pachet complet

Tableta include celebrul S Pen, un design elegant și o baterie de lungă durată perfectă pentru a duce la bun...

Uncategorized2 ore inainte

SWISS CLINICS participă la AMWC Monaco 2024, cel mai important congres mondial de medicină estetică și anti-îmbătrânire din lume

AMWC Monaco 2024 are loc în cadrul Grimaldi Forum, în perioada 27-29 martie, și aduce împreună peste 15.000 de participanți Swiss...

pastile de slabit naturiste pastile de slabit naturiste
Uncategorized20 de ore inainte

Cum functioneaza pastilele de slabit naturiste? Sunt acestea eficiente?

  Industria pastilelor de slabit este una marcata de incertitudine. Exista, pe de-o parte, pastile de slabit incarcate cu diverse...

Eveniment22 de ore inainte

UP Generation lansează Life Skills Pro: Primul program de mentorat din România care transformă viitorul tinerilor

București, 27 martie, 2024: Cu obiectivul de a aduce soluții și sprijin unei generații aflate în căutarea direcției și a...

UncategorizedO zi inainte

Cum s-a schimbat relația românilor cu băncile în ultimii 8 ani? De la zeci de mii de procese, la negociere și rezolvare amiabilă

27 martie, București. Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă...

EvenimentO zi inainte

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Samsung Electronics îmbunătățește experiența utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizării One UI 6.1*. Începând cu 28...

Eveniment2 zile inainte

 INTOARCEREA “RABINULUI” – Ziarul Incisiv de Prahova

                                         ...

Uncategorized2 zile inainte

Kingston Digital lansează SSD-urile industriale i-Temp

formate de 2,5-inch & M.2 2280 Pentru integratorii de sisteme și inginerii de proiectare Managementul ciclului de viață și asistență...

Știrile Săptămânii