Connect with us

Eveniment

Oprea și Santierul Naval 2 Mai/Cheltuieli bugetare ale tandemului Ciolacu – Oprea – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

Din Spălarea de Bani si Mafia Deseurilor la un nou nivel cu Implicații Negative pentru România și Industria de Armament

De-a lungul anilor, Ștefan-Radu Oprea, senator PSD, a raportat un împrumut acordat unei firme în declarațiile sale de avere: aproape trei milioane de lei.

La un anumit punct, Oprea ar trebui să primească înapoi acești bani. Din 2012 și până în prezent, în declarațiile de avere ale lui Oprea (inclusiv cea mai recentă), este menționat un împrumut de 2.943.305 lei acordat firmei City Imobiliar SRL.

O examinare simplă arată că firma a fost înființată în 2007 și a prezentat ultimul bilanț la Fisc în 2014. Din bilanț reiese că firma avea active imobilizate (terenuri sau clădiri) evaluate la 21,4 milioane de lei, cu datorii de 24,8 milioane de lei și cifră de afaceri zero.

Practic, chiar dacă firma ar vinde toate activele la valoarea menționată, ar fi nevoie de încă peste trei milioane de lei pentru a acoperi toate datoriile.

Contactat de Newsweek România, senatorul PSD a fost evaziv. Inițial, a explicat că firma era un „SPV”: „City Imobiliar SRL a fost o firmă de proiect, un vehicul special de proiect.”

Despre ce proiect era vorba? „Un proiect imobiliar,” a menționat Oprea, fără a oferi detalii. Ulterior, a adăugat: „Firma se află într-un proces de insolvență.”

Senatorul PSD a evitat să răspundă clar dacă va recupera banii investiți în companie în cazul falimentului. Întrebat despre proveniența celor trei milioane de lei pentru investiția din acum zece ani, a menționat Agenția Națională de Integritate: „Totul a fost în conformitate cu legea, am fost verificat de ANI, la sesizarea unui coleg de partid, și am primit acasă o scrisoare conform căreia nu există probleme legate de averea mea.”

Indiferent de scrisoare, senatorul PSD a refuzat în principal să explice de unde proveneau cei trei milioane de lei acum zece ani. „M-am retras din acea firmă în 2012, practic din majoritatea firmelor în care dețineam acțiuni, nu știu ce se întâmplă acolo,” a mai adăugat Oprea.

Conform unei publicații locale, „Eco Burn a fost înființată de senatorul PSD de Prahova, Radu Ștefan Oprea, împreună cu partenerul său tradițional, Mihail Ștefănescu, cunoscut sub numele de <Treflă>. Oprea a părăsit Eco Burn imediat ce a devenit parlamentar, cedându-și părțile sociale în decembrie 2012, în luna alegerilor legislative.

Treflă, asociatul său vechi, a rămas înregistrat. Acesta nu are activitate publică, dar a fost extrem de influent local.

În ansamblu, firma Eco Burn, moștenită de Treflă și senatorul Oprea, a avut contracte cu Consiliul Județean Prahova, iar împotriva altei companii deținute de ei, Urban Electric, procurorii au început urmărirea penală pentru evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul „Păvăleanu-Alexe.”

Baronul PSD de Prahova, Radu Oprea, în asociere cu Mihail Ștefănescu, cu care împarte controlul asupra Companiei City Imobiliar SRL, ce figurează și în declarațiile lui de avere cu un împrumut de 2.943.305 lei (aproximativ 580 de mii de euro), își are ca asociat și pe Drăgoiu Paul Constantin, directorul B.S.S. – Building Support Services, companie controlată de Reiwag Facility Services GMBH din Austria – familia Wagner.

Din pură curiozitate, am întrebat un specialist în domeniu de ce cineva ar împrumuta o firmă fără activitate cu o sumă atât de mare de bani.

Răspunsul specialistului: Vânzi fictiv un obiect la preț simbolic pentru a justifica sursa banilor negri și apoi treci acea sumă în declarația de avere ca fiind legală.

Se aude DNA?

Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu accepta sau accepta ca el/ei sa fie câștigător/castigatori

Cine altul decât renumitul „Trefla” , cel ce este în spatele celor doua societăți ce dețin autorizatii de mediu …Eco burn și Sterileco.

De fel aceste doua societăți participa la licitații împreună pentru a putea deregla și câștigă locul câștigător nr.1.

„Trefla” sau săgețile acestuia merg, amenință, șantajează sau mituiesc pe cei ce nu accepta sau accepta ca el sa fie câștigător.

Dosarele penale în care este implicat el sau membrii familiei stau „bine” la sertar și nu se mișcă o secunda, fiind lăsate sa se prescrie.

Sa nu uitam ca a murit un om în incinta Ecoburn și este liniste…dar, daca realizam ce este dezvaluit jos nu trebuie sa ne mai miram de protectia acordata acestuia…

Radu Oprea cu Mihai Filip si cu Petrica Usurelu...

Radu Oprea cu Mihai Filip si cu Petrica Usurelu…

Radu Oprea, șeful lui „Treflă”, l-a promovat pe Petrica Ușurelu în industria specială de resorturi internaționale. Recent, a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Rheinmetall, deși avea un angajament contractual guvernamental cu Beretta pentru transfer de tehnologie și aducerea unor linii noi la Cugir.

De peste 6 luni, atât ministrul Radu Oprea cât și directorul general Romarm, Ionela, au evitat să răspundă partenerului italian, preferând o înțelegere cu o companie germană.

În consecință, toate instituțiile militare italiene vor emite un performance bond conform contractului cu Ministerul Economiei și Romarm și vor executa Romarm pentru 8 milioane de euro, blocând astfel firma, și în același timp, vor pune în liste negre pe plan internațional și compania română. Vom reveni cu dezvaluiri cu implicatii internationale. (Cristina T.).

Eveniment

Clarificări privind afirmațiile neadevărate ale Sindicatului EUROPOL – Ziarul Incisiv de Prahova

Publicat

pe

În urma declarațiilor făcute de reprezentantul sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, referitoare la prevederile Ordonanței de Urgență pentru creșterea siguranței rutiere, este important să aducem la cunoștință faptul că aceste afirmații sunt false și duc la dezinformare, transmite M.A.I..

În primul rând, Cosmin Andreica a făcut declarații inexacte privind prelevarea probelor biologice, sugerând că polițiștii rutieri ar trebui să facă acest lucru pe teren. Conform procedurilor legale, probele biologice sunt prelevate la unități medicale specializate, nu de către polițiști pe marginea drumului.

În plus, reprezentantul sindicatului a afirmat că este necesară crearea unei structuri suplimentare pentru ridicarea permiselor la expirarea termenului de 72 de ore, ceea ce nu corespunde realității. Suspendarea dreptului de a conduce se realizează prin sistemul informatic al poliției, iar interdicția se ridică automat după 72 de ore, indiferent de oră.

De asemenea, informațiile referitoare la necesitatea unei structuri independente pentru gestionarea permiselor și transmitere prin poștă sunt inexacte. Orice șofer poate ridica permisul la structurile de poliție existente, inclusiv cele cu program de permanență.

Într-o altă declarație, Cosmin Andreica a adus acuzații nefondate poliției referitoare la acțiuni împotriva șoferilor fără încălcări, creând o situație panică prin interpretări eronate. Este esențial să se înțeleagă că anumite substanțe din medicamente pot afecta capacitatea de conducere și siguranța rutieră, chiar dacă administrate legal.

Este important să se clarifice aceste aspecte și să nu se răspândească informații false care pot afecta încrederea în autorități și pot induce panică în rândul populației. Implicarea în asigurarea siguranței rutiere necesită o înțelegere corectă a procedurilor și a impactului substanțelor asupra capacității de conducere, mai precizeaza sursa citata. (Paul D.).
Citeste in continuare

Eveniment

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Publicat

pe

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al ilegalităților.

În urma unei cercetări disciplinare, Inspectorul Principal Balan Sergiu Cătălin a fost sancționat cu reducerea salariului cu 20% pentru trei luni. Acesta a fost instigat și îndrumat de către comisarul șef Osoianu Mihai Iulian în solicitarea către Biroul de Analiză a Informațiilor pentru elaborarea unei Note OSINT (Open Source Intelligence).

Această acțiune a fost inițiată cu scopul de a proba existența unor infracțiuni, în detrimentul documentării activităților sindicale. Biroul respectiv efectuează verificări folosind surse deschise precum internetul sau presa pentru a aduna informații utile privind infracțiuni, persoane sau entități implicate, recrutarea surselor de informații și altele.

Aceste abuzuri grave ridică semne de întrebare asupra integrității și practicilor din cadrul IPJ Neamț. Astfel de acțiuni ar trebui să atragă sancțiuni severe, inclusiv retragerea certificatelor ORNISS și eventual demiterea persoanelor implicate din structura poliției. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Eveniment

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Publicat

pe

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante.

” Eminentele cenusii” din IGPR par să opereze majorări de excelențe fără o justificare clară, reducând procentul la aproximativ 3%, folosind sume strânse din provincie pentru recompensarea unor indivizi merituoși din Aparatul Central. În ciuda promisiunii de analiză a sesizărilor referitoare la acordarea defectuoasă a Oscarurilor, există incertitudini legate de deschiderea către evaluarea „excelenților” din cadrul IGPR.

Avem astfel o situație în care investigăm modul în care se acordă Oscarurile, în căutarea transparenței și coerenței în cadrul IGPR. Evaluarea unui coordonator la nivel național trebuie să reflecte într-adevăr capabilitatea sa managerială și eficiența.

Recent, am demarat un sondaj privind situația patrimoniului cultural național, adresând întrebări legate de infracțiuni, contravenții și problematica detectoarelor de metale pentru a înțelege evoluția domeniului în ultimii 20 de ani. Cu toate acestea, reacția distinsului șef al Serviciului Patrimoniu Cultural Național din IGPR a fost una defensivă și fără argumente solide.

Este evident că gestionarea acestui domeniu necesită un nivel ridicat de expertiză și atenție la detalii. În loc să se bazeze pe date statistice și analize profunde, se pare că există o lipsă de management strategic și un accent exagerat pe compararea cu anii precedenți, cu implicații negative asupra rezultatelor și eficienței investigațiilor.

Astfel de deficiențe în conducerea IGPR reprezintă o amenințare directă asupra capacității Poliției Române de a gestiona eficient situațiile infracționale și contravenționale legate de patrimoniu cultural. Managementul defectuos și lipsa de implicare a specialiștilor calificați pot duce la pierderi semnificative și la erodarea reputației instituției.

Este esențial ca conducerea IGPR să ia măsuri imediate pentru a remedia aceste deficiențe, permitând reintegrarea specialiștilor calificați și consolidarea activităților de protejare a patrimoniului național. Analiza detaliată a situației și adoptarea unor strategii clare ar putea reprezenta schimbarea necesară pentru a restabili eficiența și profesionalismul în cadrul IGPR (Cristina T.).

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Uncategorized2 ore inainte

Cum să creezi conținut vizual atractiv pentru site-ul tău

Un site web atrăgător este esențial pentru a capta atenția vizitatorilor și a-i transforma în clienți. Conținutul vizual de calitate...

Rochii de vară Rochii de vară
Social13 ore inainte

Rochii de vară: Modele must-have pentru sezonul cald

Vara este anotimpul în care ne bucurăm de soare, vacanțe și evenimente pline de culoare. Cu temperaturile în creștere, garderoba...

Eveniment16 ore inainte

Clarificări privind afirmațiile neadevărate ale Sindicatului EUROPOL – Ziarul Incisiv de Prahova

În urma declarațiilor făcute de reprezentantul sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, referitoare la prevederile Ordonanței de Urgență pentru creșterea siguranței rutiere,...

Uncategorized22 de ore inainte

De la Idee la Succes: Rolul Digitalizării în Programele Startup Nation și Femeia Antreprenor

Transformarea ideilor inovatoare în afaceri de succes necesită nu doar inspirație, ci și implementarea tehnologiilor moderne. Startup Nation și Femeia Antreprenor pot...

Eveniment2 zile inainte

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al...

Uncategorized2 zile inainte

Cum reușește masajul erotic să întărească relația de cuplu

Libidou scăzut? Magnetism pierdut? Cu siguranță îți dorești să reaprinzi flacăra intimității și să cauți strategii pentru a-ți consolida relația....

Eveniment3 zile inainte

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante. ” Eminentele cenusii” din IGPR...

Eveniment4 zile inainte

Ajustări cruciale pentru respectarea prezumției de nevinovăție – Ziarul Incisiv de Prahova

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu...

Afaceri4 zile inainte

Reinventează-ți stilul: 3 Moduri inovative de a purta broșa

Broșele au fost întotdeauna un accesoriu esențial în modă, aducând un plus de eleganță și personalitate oricărei ținute. De-a lungul...

Eveniment5 zile inainte

Provocările legate de reglementarea conducerii sub influente psihoactive în România – Ziarul Incisiv de Prahova

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu...

Știrile Săptămânii