Connect with us

Eveniment

Mărcile pe care românii le cumpără fără să știe că sunt autohtone | Aradul De Azi

Publicat

peAtunci când vine vorba de o achiziție în materie de electronice și electrocasnice brandul este un element important pentru clienți, însă nu bate prețul. De cele mai multe ori clienții plătesc pentru un produs cu caracteristici similare sau chiar mai slabe mai mulți bani pentru că brandul este cunoscut. Spre exemplu, un telefon iPhone X se vinde în țara noastră cu 5.500 de lei, deși pe americani îi costă doar 1.400 de lei să îl producă. Un telefon Xiaomi cu aceleași performanțe costă 2.000 de lei. De asemenea, în cazul televizoarelor sau a laptopurilor alegerea este una dificilă deoarece majoritatea au caracteristici similare, iar de cele mai multe ori prețul face diferența. Mulți, însă, ajung să cumpere produse românești fără să își dea seama.

Retailerii electro IT din țara noastră au remarcat tendința oamenilor de a cumpăra produsele mai ieftine, neținând cont de brand, și au lansat mărci proprii.  Altex, cel mai mare jucător pe piața electro-IT, a lansat în urmă cu 12 ani brandul Myria. La început, Altex comercializa sub acest brand calculatoare creând în acest sens o linie modernă de asamblare. Au urmat tablete, periferice și accesoriile de gaming. Gama de produse s-a extins constant astel că din 2011 au fost introduse produsele pentru bucătărie, de îngrijire personală, confort şi climatizare sau filtre pentru apă. În prezent sub brandul Myria, Altex comercializează becuri, ceasuri inteligente, telefoane, boxe, frigidere, mașini de spălat etc. Un alt brand propriu Altex este Teletech. Produsele Teletech sunt televizoarele, sistemele audio sau suporturile pentru TV.

Denumiri nemțești și englezești

eMAG, cel mai mare magazin online de la noi, a lansat brandurile proprii Wink şi Star-Light în 2015. Sub brandul Wink, eMAG comercializează, becuri inteligente, veioze și lămpi, mp3 playere, iar sub marca Star-Light o gamă variată de electronice și electrocasnice, de la televizoare la mașini de spălat. eMag mai deține brandurile Kring și Wunderkid și Steinhaus. Explicația acestor nume este simplă. eMAG comercializează aceste produse în toate țările unde este prezent: Polonia, Ungaria, Bulgaria. Sub brandul Kring, eMAG vinde prosoape, lenjerii de pat, covoare mobilă, căzi și alte obiecte sanitare, iar sub brandul Steinhaus comercializează unelte electrice precum bormașini sau șurubelnițe electrice. Deoarece mâncarea pentru animale, dar și produsele pentru copii sunt la mare căutare, eMAG a creat brandul Mappy sub care vinde scaune pentru copii și Wunderkid, brand sub care se comercializează mobilă pentru camera copilului. Pentru animale există brandurile Mellow și Brown Dog.Mult mai multe mărci are în portofoliu Network One Distriburtion (NOD), cel mai mare jucător de pe piaţa locală de distribuţie IT&C, controlat de antreprenorul Iulian Stanciu. Mărcile proprii NOD sunt: Heinner, Cooking by Heinner, Heinner Home, Heinner Tools, Vanora, Horizon, Serioux, Momki, U-grow și Pegas. NOD este acționarul majoritar la Atelierele Pegas. În fiecare categorie există sute de articole, iar NOD se pregătește anul acesta să lanseze noi branduri. “Categoria mărcilor proprii NOD a înregistrat o evoluție foarte bună în 2018. Întreaga divizie de mărci proprii a înregistrat o creștere de peste 25% comparativ cu anul anterior. Vom avea branduri noi în 2019. Le vom anunța în momentul în care vor fi disponibile”, au declarat pentru Capital oficialii companiei.

Televizoarele se vând foarte bine

 Cele mai populare produse dintre toate mărcile proprii NOD sunt  electrocasnicele, televizoarele, articolele de menaj şi textilele. Heinner, Horizon și Serioux aduc bani frumoși distribuitorului IT&C. Astfel, în ultimii trei ani, compania a reușit performanța să vândă 100.000 de televizoare Horizon. Toate produsele au garanție 3 ani, în condițiile în care garanția obligatorie este de doar 2 ani. Unele televizoare au garanție 5 ani. Producția este realizată în fabrici din Turcia, Polonia, Ungaria și China.

Brandul Heiner se află în top 5 branduri în România la anumite categorii, cum ar fi mașini de tocat, storcătoare, hote. Ținta companiei este să treacă de 50 de milioane de euro anual. Produsele Heinner se vând în Ungaria, Bulgaria, Polonia, Grecia și Moldova. Toate au garanție cuprinsă între trei și cinci ani în funcție de produs.Brandul Serioux a adus NOD 25 de milioane de euro în perioada 2013-2017, peste 2,3 milioane de produse fiind livrate în acest interval de timp. Aceste produse sunt realizate în China.

Reprezentanţii companiei au anunţat că anul acesta vor exista categorii noi de produse în cadrul tuturor brandurilor, dintre care: confecţii, produse ecologice, monitoare, surse & carcase, maşini de spălat vase. În total, brandurile proprii Momki, Serioux, Horizon şi Heinner aduc 20% din veniturile Network One Distribution. Liderul pieţei de distribuţie IT&C din România a reuşit să îşi crească în 2017 afacerile cu aproape 10%, iar profitul net cu peste 80%, conform datelor raportate de companie la Ministerul de Finanţe. Cifra de afaceri netă a NOD a fost în 2017 de 238 milioane euro.

Piață de peste 2 mld. euro

Piața românească de electronice și electrocasnice este într-o evoluție continuă. În trimestrul al treilea din 2018 piața a crescut cu 14%, față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 814 milioane euro, conform datelor GfK. Motoarele de creștere ale pieței au fost sectorul telecom, care a marcat un avans de 19%, si cel al echipamentelor de birou, cu 17%.  Produsele electronice au câștigat 11,7%, mai ales datorită performanței categoriei de televizoare, care a marcat o creștere de 12%.  Sectorul electrocasnicelor mari și-a majorat valoarea cu 11%, iar cel al electrocasnicelor mici cu 8%.  Per ansamblu, piața a crescut, în perioada ianuarie – septembrie, cu 17,1%, până la 2,22 miliarde euro.2,22 miliarde euro, aceasta eta valoarea pieței de electronice și electrocasnice din România, în primele nouă luni ale anului, conform GfK

100.000 de televizoare Horizon a vândut NOD, distribuitorul IT&C deținut de Iulian Stanciu

AradulDeAzi.ro

Eveniment

ANM, prognoza meteo. Meteorologii aduc vești proaste! În ce zone din țară vin ploile | Aradul De Azi

Publicat

pe

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile nu sunt tocmai bune pentru români. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 20-22 martie, vremea se va răci în anumite regiuni ale țării, chiar dacă regimul termic se va menține mai cald decât normalul acestei perioade.

În următoarele zile, în estul Olteniei și în partea de vest a Munteniei va ploua. De asemenea, vântul va sufla slab până la moderat în Dobrogea și Bărăgan, dar și în restul teritoriului.

În Banat, Crișana și Moldova, temperatura maximă se va situa între 11 și 16 grade Celsius, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, valorile termice se vor situa între 13 și 19 grade Celsius. În București, vremea se va încălzi spre sfârșitul săptămânii, maximile termice atingând 18 grade Celsius.

AradulDeAzi.ro

Citeste in continuare

Eveniment

Acești români rămân fără pensii. Protest la Bucureşti după Paşte | Aradul De Azi

Publicat

pe

Foștii militari angajaţi pe bază de contract, disponibilizaţi în perioada 2006-2010, din motive neimputabile acestora nu se vor putea bucura de pensie. Aceștia se judecă cu Ministerul Apărării pentru pensiile lor în instanţe, iar unica soluţie care le mai rămâne în momentul de faţă este să îşi caute dreptatea la CEDO.

„După ce am primit numai decizii pe linie de respingere sau amânare în instanţele de judecată în baza deciziei aberante a CCR nu mai avem prea multe lucruri de făcut. Justiţia nu ţine cont de decizia CNCD, iar motivaţiile acestora sunt puerile şi de-a dreptul aberante întrucât menţin dreptul de a ieşi la pensie numai al militarilor în activitate ori noi nu am avut nici un drept şi logic că nu mai suntem militari dacă am fost daţi afară din motive neimputabile nouă. Noi suferim astăzi o discriminare crasă în raport cu cei activi şi nici măcar nu am primit în momentul disponibilizării peste noapte salarii sau solde compensatorii. Cu părere de rău vă spun că situaţia noastră este cunoscută de politicieni şi unii dintre aceştia o tratează electoral. Domnul Mihai Fifor a depus o serie de modificări la legile 223/2015 şi 384/2006, care nu au nicio legătură cu situaţia noastră. Totul este o batjocură şi un joc de imagine pe spinarea noastră. Singurul care a înţeles şi a depus un amendat de modificare a articolului 21 din legea 223/ 2015 este domnul deputat Florin Roman. Să sperăm că iniţiativa dânsului va intra în dezbatere întrucât vine cu soluţii pertinente la situaţiile noastre”, au declarat, pentru Jurnaliştii.ro, surse din cadrul foştilor militari angajaţi pe bază de contract.

Potrivit acestora, mitingul de protest din mai din faţa Ministerului Apărării Naţionale este ultimul semnal de alarmă al disperării unor militari umiliţi de sistem.

AradulDeAzi.ro

Citeste in continuare

Eveniment

Urmează partea cea mai periculoasă pentru UE | Aradul De Azi

Publicat

pe

„Dovada că guvernul PSD-ALDE lucrează pentru ruși.

De câteva luni de zile va spun că multe din deciziile guvernului au legătură directă cu Moscova.

Mă tot întrebam de ce nu fac FSDI mai repede. Ne spuneau că este esențial pentru programul de guvernare al PSD + ALDE.

Dacă va mai aduceți aminte anul trecut Ungaria castiga dreptul de a exportă gazele românești exploatate off – shore.

Dar, Putin, Dragnea și V. Orban aveau nevoie de un vehicul financiar prin care să finanțeze achiziționare de active, resurse în țări cu importantă strategică din UE. Un vehicul prin care să intre bani rusești și să iasă bani “curați”.

După cum știți Rusia este supusă unor sancțiuni economice din partea partenerilor noștri strategici. România este obligată să respecte aceste sancțiuni.

În 2017 guvernul a inițiat un proiect de lege prin care România își majoră participația la o banca cu sediul la ..atenție, Moscova.

Ce este cu această banca?

Banca se numește Banca Internațională de Investiții. Este o banca înființată pe vremea comuniștilor pentru zona economică controlată de URSS. După 1990 Polonia și Ungaria s-au retras. România nu. Iar banca, evident rămăsese fără activitate.

Vladimir Putin a resuscitat această banca în 2012. Relațiile sale personale cu Victor Orban au făcut că Ungaria să revină că acționar al acestei bănci în 2015. Mai mult, Ungaria a devenit cel mai mare acționar al acestei bănci. Alți acționari, Cuba (va aduceți aminte de escală lui Teodorovici la Moscova în drum spre Cuba), Republica Socialistă Vietnam, Mongolia, etc..

Întrebarea pentru noi, este clară. De ce bagă România mai mulți bani într-un vehicul financiar care nu are legătură cau partenerii noștri strategici? Un vehicul care evident reprezintă interesele Rusiei în UE. Simplu. Pentru că așa vrea Dragnea.

Majorarea de capital pe care a făcut-o România, a fost precedată de vizitele dese ale ministrului de externe ungar la București.

În acealsi timp va aduceți aminte de scandalul legii off-shore. Dragnea a schimabt legea până a ieșit așa cum au vrut rușii.

Sau oug 114/2018. Așa cum v-am arătat de mai multe ori, primii și singurii care au beneficiat au fost rușii. Mai mult, această ordonanță are rolul de a scădea prețul activelor unor bănci și al altor companii private din sectoare diferite ale economiei, pentru a putea fi preluate de “salvatori” prin acest vehicul. Astfel, Rusia devine proprietar în zone strategice din economia României.

BII este una dintre cele mai active pe piață de capital și de obligațiuni din RO. Bineînțeles că achiziționează și obligațiuni de stat.

Aceași banca, controlată direct de Puțîn, se pare că este în procedura de achiziționare a unui pachet important de acțiuni în grupul Digi 24. Interesant, nu?

Este evident, pentru mine, că Putin, V. Orban și Dragnea au creat un vehicul prin care să între bani din afară UE în interiorul UE dar mai ales care să funcționeze în interiorul UE fără să fie sancționat. Asta înseamnă să fii mafiot!

Urmează partea cea mai periculoasă pentru UE.

BII prin decizia rușilor își mută sediul în inima UE. Unde credeți? Da, La Budapesta.

Și mai important. ATENȚIE!

Toți angajații băncii vor avea statut de diplomat. Asta înseamnă că nu pot fi arestați sau reținuți. Punct. Orice ar face. De ce ar avea angajații unei bănci nevoie de acest statut?

Uite așa trei dictatori, fac un vehicul financiar, cu sediul în UE controlat de ruși, și care nu poate fi supus sancțiunilor europene.

Este BII calul Troian al lui Puțîn în inima UE? Da, în opinia mea.

Acum înțelegeți de ce zicea Teodorovici că nu are nevoie de bani de la bănci?

Este clar acum ce este cu escală la Moscova?

Eugen Teodorovici este implicat direct. El este reprezentatul României în boardul guvernatorilor acestei bănci. Mai mult România are și un vicepreședinte executiv în conducerea băncii. Venit din MFP și care stă la Moscova.

La final, câteva întrebări legitime?

– ce părăre au partenerii noștri americani în legătură cu această situație, ei pun sanctiun Rusiei iar guvernul de la București lucrează cu ei?

– ce părăre are CE de aceste golanii ale guvernului Dragnea?

– serviciile de informații române știau de aceste lucruri? Dacă știau l-au informat pe Președintele României?

Eu, senatorul Florin Citu, cred că toate cele prezentate astăzi, alături de poziția guvernului României față de paradisurile fiscale, au un singur scop.

Cineva dorește să creeze un alt parteneriat economic și politic din care să facă parte și România. Un parteneriat economic și politic care să nu se supună rigorilor UE și SUA, dar care să acționeze în interiorul acestor zone.

#RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniiTrebuieSaStie

P.S. Este de neînțeles de ce Dragnea vrea să transfere aurul de la Londra la această banca”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

AradulDeAzi.ro

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment3 ore inainte

ANM, prognoza meteo. Meteorologii aduc vești proaste! În ce zone din țară vin ploile | Aradul De Azi

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile nu sunt tocmai bune pentru români. Conform Administrației Naționale de...

Eveniment6 ore inainte

Acești români rămân fără pensii. Protest la Bucureşti după Paşte | Aradul De Azi

Foștii militari angajaţi pe bază de contract, disponibilizaţi în perioada 2006-2010, din motive neimputabile acestora nu se vor putea bucura...

Eveniment9 ore inainte

Urmează partea cea mai periculoasă pentru UE | Aradul De Azi

„Dovada că guvernul PSD-ALDE lucrează pentru ruși. De câteva luni de zile va spun că multe din deciziile guvernului au...

Eveniment12 ore inainte

Apel pentru Kovesi! Dezvăluiri de ultimă oră din culisele negocierilor | Aradul De Azi

Acesta a făcut un apel la Consiliul European. Mureșan solicită „să ţină cont de evaluarea comisiei de experţi independenţi europeni,...

Eveniment15 ore inainte

Horoscop 20 martie. Acești nativi vor primi o veste bună. Mare atenție la bani | Aradul De Azi

BERBEC Componenta ludică, joaca, are o mare importanţă pentru tine, atât in afaceri cât şi în dragoste. Dar azi nu...

Eveniment18 ore inainte

Mircea Badea i-a luat fața lui Mihai Gâdea. Ce se întâmplă cu Antena 3 | Aradul De Azi

Mircea Badea este cel mai cunoscut jurnalist din România. Mihai Gâdea ocupă locul trei, după Cristian Tudor Popescu. Aceasta este...

Eveniment19 ore inainte

EXCLUSIV/SRI si BCCO ce parere au?

Un nou scandal al dezifectanţilor folosiţi în spitale a izbucnit, marți, în România. Mai multe percheziții au avut loc în...

Eveniment22 de ore inainte

Klaus Iohannis, reacție neașteptată la starea de sănătate a lui Liviu Dragnea | Aradul De Azi

Președintele Klaus Iohannis a reamintit în timpul discursului că în timpul campaniei, PSD le-a promis românilor spitale performante. „PSD-ul, când...

EvenimentO zi inainte

Decizie de ultimă oră! Cum vor fi aleși primarii | Aradul De Azi

PNL a depus un proiect legislativ pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Acesta nu a avut însă prea...

EvenimentO zi inainte

Bianca Andreescu ar putea juca pentru România. Ce spune președintele Federației Române de Tenis | Aradul De Azi

Regulaentul îi permite Biancăi Andreescu să joace pentru România în Fed Cup chiar dacă a reprezentat Canada. George Cosac, președintele...

Știrile Săptămânii