Eveniment
Ajustări cruciale pentru respectarea prezumției de nevinovăție – Ziarul Incisiv de Prahova

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu Oprea pentru preluarea si administrarea terenului pe care se desfasoara activitatea industriala a Societatii Santierului Naval 2 Mai S.A. (SN 2 Mai), la care statul prin MEAT detine 93,8878 % din actiuni (aici)..
Astfel dupa ce pe repede inainte s-a adoptat in sedinta de Guvern, din data de 28.06.2024, HG nr.715/2024[1] privind suplimentarea bugetului Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pe anul 2024 cu suma de 91.104 mii lei, credite de angajament și credite bugetare, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2024, iata ca in urmatoarea sedinta a Guvernului, din data de 04.07.2024, s-a aprobat , tot cu celeritate, HG nr. nr. 763/2024[2] privind declararea de interes public national a unui imobil teren din patrimoniul Societatii Santierul Naval 2 Mai – S.A., trecerea sa în domeniul public al statului si in administrarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, inscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, precum si concesionarea acestuia.
De remarcat ca in data de 03.07.2024 pe site-ul oficial al SGG aparea doar faptul ca se va analiza in Guvern “proiectul de hotarare a guvernului privind declararea de interes public a unui imobil teren din proprietatea Societatii Santierul Naval 2 Mai S.A. si trecerea sa în domeniul public al statului si administrarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, precum si concesionarea acestuia”[3].
Din informatiile noastre din surse apropiate Guvernului rezulta ca a fost o opozitie din parte ministrilor Justitiei si Finantelor cu privire la oportunitatea validarii prevederilor proiectului in cauza, dar fara nici un rezultat, sens in care HG nr.763/2024, sus subliniata, a fost semnata si asumata doar de ministrii PSD ai Guvernului, in frunte cu Ion Marcel Ciolacu, respectiv de catre Marian Neacsu, viceprim – ministru si coordonator al ministerelor tinute de catre PSD, Stefan Radu Oprea, si de secretarul de stat Alin Marius Andries, membru PNL.
Oare de ce ministrul Marcel Ioan Bolos nu a mai dorit sa semneze actul normativ de referinta, dupa ce anterior a semnat HG nr.715/2024 si, de ce nu se regaseste nota de fundamentare a actului normativ respectiv in mod public, pentru a fi accesata si consultata online pe site-urile oficiale guvernamentale, conform legii transparentei decizionale si a legii privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative[4]?
Sa speram ca redactia noastra va primi un raspuns in consecinta de la responsabilii guvernamentali cu atributii in domeniu despre situatia creata.
Din analiza continutului normei anterior subliniata aflam cu uimire care este interesul reprezentantilor Guvernului in cheltuirea judicioasa a fondurile alocate in cuantum de 91.103.668 lei pentru trecerea unui teren in domeniul public al statului, si anume unul minor, intrucat concesiunea terenului respectiv s-a facut pentru o redeventa curios calculata si fara o justificare publica.
Adica, cuantumul redeventei este determinat de formula: 0,001% din profitul net al societatii, la care se va aduga raportul dintre valoarea de evaluare a terenului si durata concesiunii, dar nu mai mult de 49 ani.
Dupa cum se observa valoarea anuala a redeventei este data de doi termeni:
- unul variabil ce depinde de profitul net, adica de o eventala activitatea eficienta, rentabilitate, productivitate a factorilor de productie ale societatii, dar despre care nu este cazul dupa istoricul de activitate economica a SN2Mai SA[5],
- unul fix, dar in realitate pseudovariabil, intrucat valoarea de evaluare a terenului se va revizui o data la trei ani incepand cu acest an si se va imparti la durata concesiunii egala cu durata obligatiilor juridice asumate de catre societate prin contractul de asociere si cel de inchiriere teren.
De interes este fatul ca HG nr.763/2024 nu precizeaza in mod public durata contractului de asociere si de inchiriere teren societatii DAMEN SHIPYARDS MANGALIA SA (Societatea), avand in vedere prevederile contractului de asociere DAMEN – SN 2 Mai SA , semnat in anul 2018, unde printre altele din informatiile noastre rezulta ca valoarea activelor transferate Societatii de catre SN 2Mai la data de 2014 a fost de aprox.51 milioane USD, iar terenul in discutie a fost inchiriat anterior Societatii in 1997, convenindu-se ulterior ca dreptul de utilizare al terenului de catre Societate sa ramana in vigoare pe intreaga durata de functionare a Asocierii.
Mai mult, prin contractul de asociere sus evidentiat se precizeaza ca pana la sfarsitul anului 2023 Societatea va plati dreptul de utilizare a terenului in cauza, conform contractului de inchiriere al acestuia, respectiv impozitele si taxele care trebuiesc platite de SN 2 Mai catre autoritatile statului pentru teren, la care se adauga un comision de administrare de pana la 32.000 USD/trimestru, respectiv 128.000 USD/an, conform situatiilor existente ale terenului.
Oare, in anii trecuti, ce venituri relevante a primit statul roman la bugetul de stat prin MEAT de la SN 2MAI, ca urmare a asocierii economice sus precizate cu firma olandeza DAMEN, astfel incat sa devina o urgenta alocarea fondurilor prin cele doua HG mai sus amintite?
Semnificativ este faptul ca prin HG nr.763/2024 la art.3, alin.(6) se prevede la teza 2 ca “Daca valoarea determinata prin aplicarea mecanismului prevazut la alin. (5) este mai mare decat cuantumul sumelor incasate de concesionar din exploatarea imobilului teren ce face obiect al concesiunii, la stabilirea cuantumului redeventei se vor avea in vedere exclusiv veniturile astfel obtinute de concesionar.”
Concluziile va rugam sa le trageti dumneavoastra despre ce venituri vor fi atrase de stat din punerea in aplicare a prevederilor celor doua acte normative anterior rubricate.
Dar oare specialistii Guvernului nu au verificat continutul actelor normative respective si nu au discutat depre oportunitatea aplicarii unor astfel de norme, cu reprezentantii oficiali ai CSAT (avand in vedere importanta militaro-economica a prevederilor preconizate[6]), respectiv ai initiatorului acestora adica MEAT, respectiv cu ministrul Radu Oprea, secretarul general al ministerului, doamna Mihaela Popescu, domnul Andrei Tugui, director adjunct in minister cu atributii in domeniul reglementat prin cele doua HG, despre care am mai scris anterior[7], respectiv cu consilierul ministrului Radu Oprea, domnul Daniel Ionel Butunoiu[8] (fost senator PSD si presedinte al comisiei Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea posibilei implicari a Serviciului de Protectie si Paza in activitatea unor partide politice si in activitatea unor lideri ai acestor partide[9]), actualmente numit prin ordin al ministrului coordonator al Directiei Industria Nationala de Aparare, fara a avea calitatea de functionar public?
Ne intereseaza sa aflam fata de cele sus expuse daca premierul Marcel Ciolacu si vicepremierul Marian Neacsu cunosc pe ce fel de personal angajate se bazeaza ministrul Radu Oprea pentru a intocmi documentele necesare unor intiative normative de interes pentru activitatea Guvernului Romaniei?
De altfel astepatam o reactie ale autoritatilor cu atributii de control in sfera de activitate a MEAT si SN2Mai, respectiv, Corpul de control al Guvernului, Curtea de Conturi, ANAF pe zona de competenta, alte institutii de forta ale statului cu atributii si responasibilitati in protejarea si apararea interesului national in domeniul de referinta. (Cristina T.).,
[1] https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/284681
[2] https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/285157
[3] https://sgg.gov.ro/1/proiectele-de-acte-normative-care-ar-putea-fi-incluse-in-sedinta-guvernului-romaniei-din-04-07-2024/
Legea nr.24/2000, Art.6: “(1) Proiectul de act normativ trebuie să instituie reguli necesare, suficiente şi posibile care să conducă la o cât mai mare stabilitate şi eficienţă legislativă. Soluţiile pe care le cuprinde trebuie să fie temeinic fundamentate, luându-se în considerare interesul social, politica legislativă a statului român şi cerinţele corelării cu ansamblul reglementărilor interne, precum şi ale armonizării legislaţiei naţionale cu legislaţia comunitară şi cu tratatele internaţionale la care România este parte.
(2) Pentru fundamentarea noii reglementări se va porni de la dezideratele sociale prezente şi de perspectivă, precum şi de la insuficienţele legislaţiei în vigoare.
(3) Proiectele de acte normative se supun spre adoptare însoţite de o expunere de motive, o notă de fundamentare sau un referat de aprobare, precum şi de un studiu de impact, după caz.
(4) Actele normative cu impact asupra domeniilor social, economic şi de mediu, asupra bugetului general consolidat sau asupra legislaţiei în vigoare sunt elaborate pe baza unor documente de politici publice aprobate de Parlament sau de Guvern. Guvernul defineşte tipurile şi structura documentelor de politică publică.”
[5] https://www.sn2mai.ro/2024/PropunereRepartizareProfit2023FixareDivident.pdf
[6] Art.3, alin (3) “ Imobilul concesionat are ca destinaţie derularea de activităţi de construcţie, reparaţie şi mentenanţă de nave şi structuri plutitoare militare şi/sau civile, construcţie de platforme de foraj, fabricarea de secţiuni de mijloace de transport militare şi/sau civile şi alte activităţi similare, fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice.”
[7] https://www.incisivdeprahova.ro/2023/12/19/caracatita-din-ministerul-economiei-antreprenoriatului-si-turismului-meat-i/
[8] https://www.replicaonline.ro/prima-sedinta-a-comisiei-de-ancheta-pentru-spp-a-fost-aleasa-conducerea-347259
[9] https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.co?cam=0&leg=2016&idl=2&idc=223&poz=1
Eveniment
Ziua Mondiala a Teatrului celebrata la Arad cu spectacole si evenimente speciale – Impactul asupra increderii populatiei

In fiecare an, pe 27 martie, comunitatea teatrala din intreaga lume sarbatoreste Ziua Mondiala a Teatrului, un moment dedicat artei spectacolului si importantei acesteia in societate. La Arad, acest eveniment este celebrat cu fast si entuziasm, printr-o serie de spectacole, expozitii si ateliere care atrag iubitorii de teatru din intreaga regiune.
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, cunoscut pentru traditia sa bogata si spectacolele de inalta calitate, gazduieste o serie de reprezentatii speciale cu ocazia acestei sarbatori. Programul include atat piese clasice, cat si productii contemporane, adresandu-se unui public variat, de toate varstele.
In acest articol, vom explora importanta acestui eveniment pentru comunitatea locala si impactul sau asupra increderii populatiei in cultura si arta. Vom analiza, de asemenea, cum astfel de manifestari contribuie la revitalizarea vietii culturale in Arad si la consolidarea identitatii locale.
1. Semnificatia Zilei Mondiale a Teatrului
Ziua Mondiala a Teatrului a fost instituita in anul 1961 de Institutul International de Teatru (ITI), cu scopul de a promova arta spectacolului si de a incuraja schimburile culturale intre artisti din toata lumea. Aceasta sarbatoare ofera prilejul de a reflecta asupra rolului teatrului in societate si de a aduce un omagiu celor care contribuie la dezvoltarea artei dramatice.
In fiecare an, o personalitate de renume din lumea teatrului transmite un mesaj oficial, care este citit in toate teatrele lumii. Mesajul pune accent pe puterea teatrului de a transforma societatea si de a oferi publicului o experienta unica, capabila sa provoace reflectie si emotie.
Potrivit unui articol publicat de The Guardian, teatrul ramane una dintre cele mai puternice forme de exprimare artistica, aducand impreuna comunitati diverse si facilitand dialogul intercultural.
2. Programul special al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad
Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad pregateste un program artistic deosebit, care cuprinde atat spectacole clasice, cat si creatii moderne. Printre piesele de rezistenta se numara „O scrisoare pierduta” de I. L. Caragiale si „Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare, ambele reinterpretate intr-o maniera originala.
Pe langa reprezentatiile teatrale, evenimentul include si ateliere de improvizatie, expozitii de costume si decoruri din productiile celebre ale teatrului. Publicul va avea ocazia sa interactioneze cu actorii si sa participe la sesiuni de intrebari si raspunsuri despre culisele vietii de artist.
3. Ateliere si activitati interactive pentru toate varstele
Un alt aspect important al sarbatorii este organizarea de ateliere interactive pentru copii si adolescenti, menite sa le dezvolte creativitatea si sa ii apropie de lumea teatrului. Activitati precum interpretarea de roluri, exercitii de dictie si jocuri de improvizatie ofera tinerilor sansa de a-si dezvolta abilitatile de comunicare si expresie.
In plus, atelierele dedicate publicului adult pun accent pe importanta artei dramatice in contextul actual si pe rolul teatrului ca spatiu de reflectie sociala. Aceste sesiuni sunt sustinute de regizori si actori consacrati, care impartasesc din experienta lor profesionala si discuta despre provocarile artei teatrale contemporane.
4. Impactul asupra increderii populatiei
Evenimentele culturale de amploare, precum celebrarea Zilei Mondiale a Teatrului, au un impact profund asupra comunitatii locale. Participarea la spectacole si activitati conexe consolideaza increderea populatiei in valoarea culturii si arata ca arta ramane un pilon esential in dezvoltarea identitatii colective.
Intr-o perioada in care provocarile economice si sociale pot descuraja implicarea culturala, astfel de manifestari demonstreaza ca teatrul are puterea de a revitaliza spiritul comunitar si de a oferi o alternativa pozitiva la rutina cotidiana. Oamenii devin mai constienti de importanta sustinerii artei si sunt motivati sa participe activ la viata culturala a orasului.
5. Mobilitate si accesibilitate – Un aspect important
Pentru a facilita accesul publicului la evenimentele organizate, autoritatile locale au implementat masuri de mobilitate urbana, inclusiv transport public suplimentar in perioada desfasurarii manifestarilor culturale. De asemenea, soferii care aleg sa vina cu masina sunt sfatuiti sa isi echipeze vehiculele cu anvelope all season pentru a asigura siguranta si stabilitatea in orice conditii meteo.
Astfel de masuri contribuie la cresterea participarii publicului si demonstreaza interesul autoritatilor pentru asigurarea confortului celor care doresc sa se bucure de sarbatoarea teatrului.
6. De ce este important sa sustinem arta teatrala
Sustinerea teatrului si participarea la spectacole nu doar ca imbunatatesc calitatea vietii, dar consolideaza si legatura dintre comunitate si valorile culturale. Prin promovarea acestor evenimente, Aradul isi afirma pozitia ca centru cultural important, atragand atat locuitori, cat si turisti dornici sa descopere farmecul orasului.
In plus, teatrul joaca un rol esential in educatie, inspirand generatiile tinere sa exploreze arta interpretativa si sa se implice in activitati culturale. Impactul pozitiv asupra increderii populatiei este evident, iar sentimentul de apartenenta la o comunitate activa si culturala devine tot mai puternic.
Concluzie
Ziua Mondiala a Teatrului celebrata la Arad este o manifestare deosebita care aduce laolalta pasionatii de arta si cultura intr-un cadru festiv si educativ. Spectacolele si activitatile organizate cu aceasta ocazie demonstreaza ca teatrul ramane o componenta esentiala a vietii comunitare, promovand atat traditia, cat si inovatia artistica.
Prin implicarea autoritatilor si sustinerea publicului, acest eveniment devine un simbol al revitalizarii culturale si al increderii in puterea artei de a schimba mentalitati si de a crea punti de comunicare intre generatii.
Administrație locală
Servicii Funerare Non-Stop în Craiova și Județul Dolj – Sprijin și Profesionalism în Momentele Grele

Pierderea unei persoane dragi este un moment dificil, iar organizarea unei înmormântări poate fi copleșitoare. În astfel de clipe, Aurelio Funerar este alături de dumneavoastră cu servicii funerare complete în Craiova și județul Dolj, disponibile non-stop, pentru a vă oferi sprijinul necesar. Profesionalismul, discreția și respectul pentru tradiții sunt valorile care ne definesc, iar echipa noastră vă ajută să treceți mai ușor prin aceste momente dificile.
Servicii funerare non-stop în Craiova și Dolj
Suntem disponibili 24/7, oferind asistență pentru organizarea unei înmormântări conforme cu dorințele familiei și tradițiile religioase. Ne ocupăm de fiecare detaliu, astfel încât familia îndoliată să nu fie împovărată cu aspectele administrative.
Transport funerar național și internațional
Punem la dispoziție autospeciale funerare moderne, autorizate pentru transportul defunctului atât în Craiova, cât și în alte localități din județul Dolj și din țară. De asemenea, oferim servicii de repatriere internațională, asigurând întocmirea tuturor documentelor necesare și colaborând cu autoritățile pentru un proces rapid și fără complicații.
Îmbălsămare și toaletare decedat
Oferim servicii profesionale de îmbălsămare și toaletare a defunctului, respectând normele sanitare și cerințele religioase. Echipa noastră tratează cu respect și demnitate fiecare persoană, asigurându-se că aceasta este pregătită corespunzător pentru ceremonia de rămas-bun.
Sicrie și accesorii funerare
Gama noastră variată de sicrie include modele din lemn masiv, MDF sau economice, disponibile în diferite culori și finisaje. Pe lângă sicrie, punem la dispoziție accesorii funerare esențiale, precum:
-
Cruci funerare personalizate
-
Colivă și colaci
-
Coroane și aranjamente florale
Acte necesare pentru înmormântare și repatriere
Pentru a reduce stresul și dificultățile administrative, echipa noastră se ocupă de întocmirea actelor necesare pentru înmormântare, inclusiv:
-
Certificatul de deces
-
Adeverința de înhumare
-
Documentele pentru repatriere (dacă este cazul)
Pachete funerare complete – Soluții personalizate pentru fiecare familie
Punem la dispoziție pachete funerare complete, adaptate nevoilor și bugetului fiecărei familii. Acestea includ toate serviciile necesare, astfel încât să beneficiați de un proces organizat și fără complicații. Pachetele pot fi:
-
Pachet Economic – o variantă accesibilă, cu servicii de bază
-
Pachet Standard – servicii extinse pentru o ceremonie completă
-
Pachet Premium – organizare completă, cu elemente personalizate
Parastas și pomeni – Respect pentru tradiții
Oferim servicii pentru organizarea parastaselor și pomenilor, asigurând meniuri tradiționale și produse specifice, cum ar fi coliva și colacii. În funcție de preferințele familiei, putem organiza evenimentul la locația dorită sau la restaurante partenere.
Servicii funerare decontate prin ajutorul de înmormântare
Persoanele îndreptățite pot beneficia de ajutorul de înmormântare oferit de Casa de Pensii. Vă oferim suport în întocmirea dosarului și depunerea documentelor necesare pentru rambursarea cheltuielilor funerare.
De ce să alegeți Aurelio Funerar?
✅ Peste 10 ani de experiență în domeniul serviciilor funerare
✅ Disponibilitate 24/7 – intervenim prompt la orice oră
✅ Respect pentru tradiții – oferim servicii personalizate conform credințelor religioase
✅ Transparență și prețuri corecte – fără costuri ascunse
✅ Sprijin administrativ și emoțional – asistență completă pentru familie
Concluzie
Aurelio Funerar este partenerul de încredere în organizarea unei ceremonii funerare demne și respectuoase. Ne dedicăm fiecărei familii cu profesionalism, empatie și grijă pentru detalii, oferindu-vă sprijinul necesar în aceste momente dificile. Contactați-ne non-stop pentru orice nevoie legată de serviciile funerare în Craiova și în județul Dolj.
Afaceri
Top 5 utilaje esențiale pentru bucătăria ta: Ghidul complet

Bucătăria este locul unde magia gătitului prinde viață, iar pentru a face acest proces cât mai ușor și mai eficient, este esențial să ai la îndemână utilaje de calitate.
Fie că ești pasionat de gătit sau pur și simplu vrei să îți îmbunătățești experiența culinară, un set de utilaje de bucătărie potrivite te poate ajuta să economisești timp și energie.
În acest ghid complet, îți vom prezenta cele 5 utilaje esențiale care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta.
Top 5 utilaje esențiale pentru o bucătărie eficientă
Pentru a-ți transforma bucătăria într-un spațiu optimizat, trebuie să investești în echipamente care îți vor face munca mai ușoară. Iată cele mai importante 5 utilaje pe care orice bucătar ar trebui să le aibă:
1. Robot de bucătărie multifuncțional
Un robot de bucătărie este absolut esențial, deoarece poate îndeplini multiple funcții, de la frământat aluatul până la tăiat legumele și preparat supe. Acesta economisește timp și loc în bucătărie și este ideal pentru cei care doresc un ajutor la îndemână pentru diverse sarcini.
2. Blender de mare putere
Blenderul este un alt utilaj de nelipsit în orice bucătărie. Fie că vrei să prepari smoothie-uri sănătoase, supe cremoase sau diverse sosuri, un blender performant îți va face viața mult mai ușoară. Căută unul cu viteză variabilă și cu capacitate mare, pentru a putea pregăti porții pentru întreaga familie.
3. Cuptor cu microunde sau cuptor electric performant
Fie că vrei să încălzești rapid o masă sau să gătești rapid alimente, cuptorul cu microunde sau un cuptor electric performant sunt esențiale. Modelele moderne au funcții de economisire a energiei și încălzire uniformă, astfel că preparatele tale vor fi gata într-un timp foarte scurt.
4. Plită cu inducție
Dacă vrei să îți îmbunătățești eficiența în bucătărie, o plită cu inducție este alegerea perfectă. Aceasta încălzește rapid și uniform vasele, fiind mai sigură și mai rapidă decât plitele tradiționale cu gaz. În plus, consumul de energie este mult mai mic, ceea ce o face ideală pentru economii pe termen lung.
5. Mașină de spălat vase
Ultimul, dar nu cel din urmă, este un aparat care nu mai trebuie prezentat: mașina de spălat vase. În loc să pierzi ore prețioase spălând vasele, o mașină de spălat eficientă îți va elibera timpul pentru a te concentra pe gătit. În plus, modelele moderne sunt foarte economice în termeni de apă și energie.
Cum să alegi cele mai bune utilaje de bucătărie pentru nevoile tale
Fiecare bucătărie este diferită, iar alegerea utilajelor potrivite depinde de preferințele tale și de nevoile specifice. Dacă vrei să economisești spațiu și bani, este important să alegi utilaje care îți sunt cu adevărat utile și care îți vor îmbunătăți eficiența.
1. Analizează-ți stilul de gătit
Primul pas în alegerea utilajelor este să îți analizezi stilul de gătit. Dacă gătești frecvent și prepari mese complicate, vei avea nevoie de echipamente mai performante. Dacă îți place să gătești simplu și rapid, investește într-un robot multifuncțional care poate face mai multe lucruri deodată.
2. Cumpără utilaje care economisesc timp
De asemenea, este important să alegi utilaje care economisesc timp. Un robot de bucătărie sau un blender performant te vor ajuta să prepari mai repede mese delicioase. O plită cu inducție sau un cuptor cu microunde performant îți vor permite să gătești rapid fără a pierde mult timp în fața aragazului.
3. Optează pentru echipamente care economisesc energie
Alege echipamente care consumă mai puțină energie, dar care sunt performante. De exemplu, o plită cu inducție consumă mai puțină energie decât o plită pe gaz și îți va economisi bani pe termen lung.
Transformă-ți bucătăria într-un spațiu eficient și plăcut
Investiția în utilaje de bucătărie de calitate nu doar că îți va economisi timp și bani, dar va transforma gătitul într-o activitate mult mai plăcută. Alege echipamente care se potrivesc nevoilor tale și care îți vor îmbunătăți experiența culinară. Cu ajutorul celor 5 utilaje esențiale prezentate mai sus, vei putea să îți organizezi bucătăria și să o transformi într-un spațiu funcțional și eficient.
-
Afaceriacum 1 lună
Uși de garaj ecologice: protejează planeta și locuința în același timp
-
Afaceriacum 5 zile
Pietro Construct, vrea sa inghita 30 % din angajatii fabricii de vagoane Astra Rail Idustries de la Arad.
-
Afaceriacum 2 luni
ADISAF: Soluții Complete pentru Înființarea și Dezvoltarea Firmelor la Nivel Național
-
Afaceriacum O săptămână
RMN Cluj oferă rezultate RMN în maxim 24 de ore, pentru diagnostic rapid și precis
-
Culturăacum 2 luni
Transformă-ți Experiența de Frumusețe cu Serviciile de Pedichiura în București
-
Afaceriacum O săptămână
Clinica RMN București Lansează Serviciul RMN cu Sedare pentru Pacienții cu Claustrofobie
-
Afaceriacum O săptămână
Impactul hosting-ului asupra prețurilor de creare site web
-
Uncategorizedacum 2 săptămâni
Iconografie și simbolism în accesoriile masonice