Connect with us

Eveniment

Parteneriat între ACor Tulcea și IsraAID, pentru ajutorul acordat ucrainenilor

Publicat

pe

Joi, 24 martie, la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea a fost semnată Înțelegerea de cooperare dintre Asociația Comunelor din România, filiala Tulcea și Organizația IsraAID, sub egida Consiliul Județean Tulcea, respectiv a Adunării Parlamentare a Mediteranei.

La evenimentul organizat începând cu ora 10.00 au participat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Tulcea, Eugen Ion, Mirela Furtună, deputat, Valentyn Stroia, director al Organizației comunale a Consiliului Orășenesc Izmail, Valerio Carafa, ofițer operațiuni de urgență în cadrul IsraAID, Kieran Bligh, ofițer logistică medicală în cadrul IsraAID.

Președintele Teodorescu: ce presupune acest Protocol

În deschiderea conferinței, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a făcut referire la importanța pe care o are acest parteneriat pentru susținerea vecinilor afectați de conflictul armat din Ucraina.

„Organizația IsraAID ne va sprijini cu o expertiză relevantă în acest tip de situații de criză, importând experiențe de la cei care au trecut prin astfel de probleme de-a lungul anilor“, a declarat Horia Teodorescu.

Șeful Executivului județean a explicat, concret, ce înseamnă acest Protocol: va fi organizată o platformă care va permite o cunoaștere exactă a tuturor produselor care ajung în depozitul din Tulcea și a transporturilor care pleacă spre Ucraina.

În acest context, președintele Consiliului Județean Tulcea a prezentat o parte  dintre acțiunile ce vor fi organizate: numărarea și sortarea stocurilor existente, pe categorii și mutarea lor pe secțiuni, în funcție de nevoi, instituirea unui sistem de codificare standardizat pentru inventar, pentru a se asigura că datele corecte pot fi încărcate în SMD (Sistemul de Management al Depozitului), elaborarea unor proceduri standard simple de operare, în limbile engleză/română/ucraineană, pentru sosirea camioanelor, pentru a ghida șoferii unde să meargă, să descarce/încarce și să notifice poziționarea lor la intrare, elaborarea unui ghid simplu, cu instrucțiuni de ambalare pentru donatori, pentru a asigura o recepție eficientă și  o descărcare facilă a bunurilor. De asemenea, Protocolul face referire și la înființarea unei camere de control, care să permită gestionarea fără probleme a operațiunilor de depozitare.

Valerio Carafa: „Ar putea fi un proiect pilot“

În cadrul conferinței, reprezentanții IsraAID au vorbit despre modul în care organizația din care fac parte va sprijini activitatea de colectare a ajutoarelor pentru Ucraina de la nivelul județului Tulcea.

În acest sens, Valerio Carafa, ofițer operațiuni de urgență, a prezentat dubla direcție de acțiune: pe de o parte, vor pune la dispoziție expertiza lor în vederea eficientizării activității la nivelul depozitului din județul Tulcea, iar pe de altă parte, discutăm despre o componentă de instruire a celor care vor gestiona camera de control a acestui hub.

„Sunt convins că acest parteneriat se va dezvolta și va reprezenta un proiect pilot la granița cu Ucraina“, a transmis Valerio Carafa.

Kieran Bligh: „Efortul depus aici este uriaș“

La rândul său, Kieran Bligh, ofițer logistică medicală în cadrul IsraAID, a lăudat modul profesionist în care s-a acționat la Tulcea în această lună:

„Ceea ce ați făcut aici, la Tulcea, este imens, efortul depus aici este uriaș. Într-un timp foarte scurt ați reușit să vă mobilizați exemplar și ați acționat, în trei săptămâni, la nivelul la care alte organizații ajuns în ani de experiență. Personal mă simt inspirat, este cu adevărat incredibil ce se întâmplă la Tulcea“.

Mirela Furtună, deputat: „Ajutorul partenerilor noștri nu se oprește aici“

Deputat în Parlamentul României, Mirela Furtună a vorbit în cadrul conferinței despre istoricul acestui parteneriat: la o săptămână de la izbucnirea crizei a participat la lucrările Adunării Parlamentare a Mediteranei, acolo unde a abordat problema ajutoarelor necesare refugiaților, dar și ucrainenilor care luptă pentru a își apăra țara.

A fost stabilită, după aceea, o legătură cu una dintre cele mai mari organizații cu scop umanitar din lume, care la două zile după aceste discuții a ajuns la Tulcea, pentru a evalua situația din teren.

„Vreau să precizez faptul că ajutorul lor nu se oprește aici: această organizație are legătură cu multe alte ONG-uri internaționale, astfel că șansele de la primi donații consistente pentru sprijinirea celor afectați direct de război sunt foarte mari“, a precizat Mirela Furtună.

Eugen Ion: „Mulțumim tuturor celor care au donat pentru sprijinirea ucrainenilor“

Președintele Asociației Comunelor din România, filiala Tulcea, Eugen Ion (primar al comunei Jurilovca) a insistat să mulțumească tuturor persoanelor fizice sau juridice, instituțiilor sau organizațiilor care s-au implicat direct pentru donații pentru gestionarea situației de criză apărută la data de 24 februarie 2022.

„Toate aceste eforturi pe care le-am depus, despre care discutăm astăzi, nu ar  fi fost posibile dacă nu erau toți cei care au donat. În total, am trimis până acum 80 de camioane cu donații în Ucraina“, a transmis Eugen Ion.

Valentyn Stroia: „Județul Tulcea ne-a demonstrat că este partenerul întregii țări, nu numai al orașului Ismail“

După o lună în care a rămas la Tulcea, pentru a asigura legătura dintre partea română și partea ucraineană, Valentyn Stroia a simțit nevoia să mulțumească tuturor reprezentanților tulceni, dar și colaboratorilor de la IsraAID pentru tot sprijinul acordat în această situație de criză.

„Noi știam că județul Tulcea este un partener de încredere, un partener strategic pentru Ismail, dar acum am aflat că este partenerul întregii noastre țări“, a transmis Stroia, director al Organizației comunale a Consiliului Orășenesc Izmail.

 

Eveniment

Cineva are simtul umorului la magazinul din colt/A alaturat-o pe Veorica de Manole

Publicat

pe

La fix un an dupa ce ,,a spart stirile” faptul ca Veorica a devenit consilierul turnatorului, pentru ca deschidea usi si bea cafele pe la Bruxelles (cum ne spunea domnul Vasilescu). Manole ne-a asigurat ca nu e tocmai asa, ca e disciplinata, vine la birou si ca va prezenta si un raport cu ceva verde. Intre timp Veorica a plecat… neprezentand raportul pe perioada in care era platita cu minimum 4000 de Euro in calitate de consilier al turnatorului, nu a reusit sa imi inlature prima impresie, si anume ca a fost premiata de Manole pentru ca i-a asigurat inca un mandat si un milion de Euro bani albi, aferenti acestui nou mandat (pun in link articolul din urma cu fix un an). Revenind la magazin, pe langa alturarea faptica a Veoricai si a lui Manole, am observat si faptul ca, raionul de ceai de tei e neatins.

Ceea ce spune multe despre griparea mecanismului de politica monetara prin care Manole vrea sa trateze inflatia cu ceai de tei. Adica, pe partea economica…. Si nu in ultimul rand, in contrast cu raionul de ceai de tei (neatins), am observat ca lamai nu mai erau deloc, precizeaza analistul economic Radu Teodor Soviani… (Sava N.).

Articolul Cineva are simtul umorului la magazinul din colt/A alaturat-o pe Veorica de Manole apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Eveniment

„Sper sa nu apuc vremurile când, la gura sobei, voi povesti nepotilor mei că au fost cândva judecători în România…”

Publicat

pe

Toţi cei care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne au simţit cel puţin o dată, pe pielea lor, că oricât de evident ar părea un drept recunoscut prin lege, e foarte posibil ca acesta să nu fie atât de clar pentru cei care decid la nivelul unităţilor centrale din MAI (DGF, DGMRU, DGJ ) și care emit directive pentru toate unităţile subordonate, dezvaluie sindicatul Europol.

Nu de puţine ori ne-a fost dat să aflăm că pe lângă legislaţia cunoscută, aflată la vedere și publicată în Monitorul Oficial, mai există acte normative nepublicate, deşi acestea nu conţin informaţii clasificate și nici alte aspecte care să justifice „secretizarea” lor.

În baza unei legislaţii care a permis emiterea unor astfel de acte normative nepublice până la un anumit moment, reprezentanţii Ministerul Afacerilor Interne le-au ţinut ascunse şi au abuzat de acestea de fiecare dată, pentru a priva poliţiştii de anumite drepturi recunoscute prin lege.

Un astfel de caz se referă la OMAI nr. 136/2004 pentru aprobarea “Normelor metodologice privind drepturile de transport, acordarea indemnizației de delegare, indemnizației de detașare și decontarea cheltuielilor de cazare polițiștilor, elevilor și studenților din instituțiile de învățământ pentru formarea polițiștilor”, cu modificările și completările ulterioare.

Deşi acest ordin este în mod evident perimat şi nu mai este aplicabil legislaţiei actuale (a fost abrogat doar parţial, dar este clar în neconcordanţă cu ultimele modificări legislative), fiind şi înlocuit cu OMAI nr. 51/2014 în ceea ce priveşte drepturile de transport, el este invocat de fiecare dată când un poliţist îşi schimbă domiciliul avut la momentul numirii în prima funcţie sau mutării în interes de serviciu, poliţiştii fiind privaţi de decontarea cheltuielilor de transport de la domiciliu la locul de muncă.

Aşadar, în interpretarea eronată şi aberantă a art. 19 lit.a, ultimul paragraf din OMAI nr. 136/2004 „nu beneficiază de aceste drepturi poliţiştii care sunt mutaţi la cerere sau care, din motive persoanele, îşi stabilesc domiciliul în altă localitate decât cea prevăzută în ordinul de mutare” un poliţist nu are voie să îşi schimbe domiciliul în tot cursul carierei, deoarece va pierde dreptul la decontarea cheltuielilor de transport.

Într-o situaţie similară s-a aflat şi un membru al organizației noastre din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea care ne-a solicitat sprijinul, considerând pe bună dreptate că a fost privat de acest drept prin invocarea OMAI nr. 136/2004, act normativ ce nu este nici măcar amintit nominal poliţiştilor care solicită decontarea cheltuielilor de transport, mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.).

Astfel, prin Decizia Curţii de Apel Craiova a fost cofirmată soluţia pronunţată pe fond de Tribunalul Dolj, motivarea instanţei desfiinţând efectiv Ordinul MAI nr.136/2004, iar IPJ Vâlcea a fost obligată să îi deconteze membrului nostru de sindicat cheltuielile de transport de la noul domiciliu la locul de muncă. Având în vedere această decizie a instanței, vom solicita abrogarea în totalitate a acestui ordin de ministru vechi de aproape 20 de ani care nu face decât să limiteze drepturile polițiștilor.

 

Citeste in continuare

Eveniment

Pe lângă legislaţia cunoscută, aflată la vedere și publicată în Monitorul Oficial, mai există acte normative nepublicate

Publicat

pe

Toţi cei care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne au simţit cel puţin o dată, pe pielea lor, că oricât de evident ar părea un drept recunoscut prin lege, e foarte posibil ca acesta să nu fie atât de clar pentru cei care decid la nivelul unităţilor centrale din MAI (DGF, DGMRU, DGJ ) și care emit directive pentru toate unităţile subordonate, dezvaluie sindicatul Europol.

Nu de puţine ori ne-a fost dat să aflăm că pe lângă legislaţia cunoscută, aflată la vedere și publicată în Monitorul Oficial, mai există acte normative nepublicate, deşi acestea nu conţin informaţii clasificate și nici alte aspecte care să justifice „secretizarea” lor.

În baza unei legislaţii care a permis emiterea unor astfel de acte normative nepublice până la un anumit moment, reprezentanţii Ministerul Afacerilor Interne le-au ţinut ascunse şi au abuzat de acestea de fiecare dată, pentru a priva poliţiştii de anumite drepturi recunoscute prin lege.

Un astfel de caz se referă la OMAI nr. 136/2004 pentru aprobarea “Normelor metodologice privind drepturile de transport, acordarea indemnizației de delegare, indemnizației de detașare și decontarea cheltuielilor de cazare polițiștilor, elevilor și studenților din instituțiile de învățământ pentru formarea polițiștilor”, cu modificările și completările ulterioare.

Deşi acest ordin este în mod evident perimat şi nu mai este aplicabil legislaţiei actuale (a fost abrogat doar parţial, dar este clar în neconcordanţă cu ultimele modificări legislative), fiind şi înlocuit cu OMAI nr. 51/2014 în ceea ce priveşte drepturile de transport, el este invocat de fiecare dată când un poliţist îşi schimbă domiciliul avut la momentul numirii în prima funcţie sau mutării în interes de serviciu, poliţiştii fiind privaţi de decontarea cheltuielilor de transport de la domiciliu la locul de muncă.

Aşadar, în interpretarea eronată şi aberantă a art. 19 lit.a, ultimul paragraf din OMAI nr. 136/2004 „nu beneficiază de aceste drepturi poliţiştii care sunt mutaţi la cerere sau care, din motive persoanele, îşi stabilesc domiciliul în altă localitate decât cea prevăzută în ordinul de mutare” un poliţist nu are voie să îşi schimbe domiciliul în tot cursul carierei, deoarece va pierde dreptul la decontarea cheltuielilor de transport.

Într-o situaţie similară s-a aflat şi un membru al organizației noastre din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea care ne-a solicitat sprijinul, considerând pe bună dreptate că a fost privat de acest drept prin invocarea OMAI nr. 136/2004, act normativ ce nu este nici măcar amintit nominal poliţiştilor care solicită decontarea cheltuielilor de transport, mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.).

Astfel, prin Decizia Curţii de Apel Craiova a fost cofirmată soluţia pronunţată pe fond de Tribunalul Dolj, motivarea instanţei desfiinţând efectiv Ordinul MAI nr.136/2004, iar IPJ Vâlcea a fost obligată să îi deconteze membrului nostru de sindicat cheltuielile de transport de la noul domiciliu la locul de muncă. Având în vedere această decizie a instanței, vom solicita abrogarea în totalitate a acestui ordin de ministru vechi de aproape 20 de ani care nu face decât să limiteze drepturile polițiștilor.

 

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment3 ore inainte

Cineva are simtul umorului la magazinul din colt/A alaturat-o pe Veorica de Manole

La fix un an dupa ce ,,a spart stirile” faptul ca Veorica a devenit consilierul turnatorului, pentru ca deschidea usi...

Social14 ore inainte

Ce sa luati in considerare cand cumparati o usa de intrare

Usa de intrare poate fi adesea neglijata atunci cand este vorba despre stilul, eficienta si securitatea casei, dar in realitate...

Social17 ore inainte

Tot ce trebuie sa ştii despre un motocultor

Alegerea unui motocultor potrivit poate fi una dificilă, asta deoarece trebuie să cumpăraţi motocultorul care se potriveşte cel mai bine...

EvenimentO zi inainte

„Sper sa nu apuc vremurile când, la gura sobei, voi povesti nepotilor mei că au fost cândva judecători în România…”

Toţi cei care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne au simţit cel puţin o dată, pe pielea lor, că oricât de...

Uncategorized2 zile inainte

Cele mai cunoscute 9 brand-uri de buldoexcavatoare

Buldoexcavatoarele sunt utilaje versatile și eficiente, care pot fi folosite pentru o gamă largă de lucrări, de la construcții, demolări,...

Eveniment2 zile inainte

Pe lângă legislaţia cunoscută, aflată la vedere și publicată în Monitorul Oficial, mai există acte normative nepublicate

Toţi cei care lucrează în Ministerul Afacerilor Interne au simţit cel puţin o dată, pe pielea lor, că oricât de...

Social3 zile inainte

Cornuleţe cu gem şi umplutură de fructe pentru orice pofticios

Milioane de români îşi petrec ziua onomastică în acest weekend cu ocazia zilei Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Această mare...

Eveniment3 zile inainte

Contrar a ceea ce se credea pana acum, se pare ca cele mai periculoase functii de politie nu sunt cele din zona structurilor operative, ci functiile de la suport

Directorul Albu Catalin a oferit, în condiţiile „legii”, desigur, functii dintre cele mai fabuloase si banoase, menite să rotunjească veniturile...

Sport4 zile inainte

Demonstrație de tenis cu Andreea Prisăcariu la Dr. Oetker Junior Trophy

Jucătoarea Andreea Prisăcariu va face o demonstrație de tenis copiilor participanţi la Dr. Oetker Junior Trophy.   Acțiunea va avea loc...

Eveniment4 zile inainte

„Asta e un text care ne avertizeaza ca ori avem de-a face cu niste escroci de mare anvergura ori cu niste prosti galonati care conduc dezastruos resursele, financiarul si juridicul”

„Dacă un polițist ar fi avut un salariu de funcție în cuantum brut mai mic cu 100 de lei decât...

Știrile Săptămânii