Connect with us

Eveniment

Asta e Romania normala?/Sau asta e Romania lui ‘’Mirceo, fa-te ca lucrezi”?

Publicat

pe

Cine este cu adevărat responsabil de situația critică de la Spitalul Județean. Lămuriri necesare!

Bogdan Toader: „Spitalul Județean nu trebuie transformat într-un teatru de luptă în campania electorală!”

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și candidat al Alianței pentru Prahova pentru un nou mandat la conducerea CJ, solicită Direcției de Sănătate Publică, Ministerului Sănătății și, nu în ultimul rând, Instituției Prefectului Prahova să găsească soluții concrete, cât mai urgent, pentru situația de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
“Am evitat să vorbesc public despre incompetența cu care Direcția de Sănătate Publică gestionează situația generată de Covid-19 în județul Prahova, implicit la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.
Deși au fost informate, încă din luna iulie, DSP Prahova, Prefectura Prahova și Ministerul Sănătății (care are în subordinea sa spitalele publice locale, pe perioada stării de urgență) soluțiile încă întârzie să apară chiar și după protestul pe deplin justificat al medicilor de la UPU! DSP Prahova, Prefectura Prahova, aveți toate pârghiile atât la nivel local, cât și la nivel național. Ce vă împiedică să luați măsuri?”, cere explicații Bogdan Toader.
Șeful administrației județene precizează că, în prezent, cu fonduri de la Consiliul Județean, s-au achiziționat alte două aparate de testare pentru coronavirus, un al treilea fiind în procedură de achiziție, astfel încât pacienții care se prezintă în UPU să nu mai fie nevoiți să aștepte perioade lungi de timp rezultatele testelor: “Achiziția aparatului PCR rapid, cu o capacitate de 4 probe/oră și a unei linii complete de testare, cu o capacitate de 96 probe/ciclu de testare a fost realizată de Consiliul județean Prahova. Iar un al treilea PCR este deja în licitație publică.
Am recurs la această măsură după discuțiile, purtate acum o lună, cu conducerea spitalului, nicidecum așa cum pretinde DSP Prahova în comunicatul de presă de ieri. Nu a fost o soluție găsită de sau împreună cu DSP!
Mai mult decât atât, Consiliul Județean Prahova a procedat la achiziționarea acestei aparaturi și a unui Computer Tomograf, precum și dotări, pe fonduri europene, pentru tot ceea ce înseamnă condiții de tratament îmbunătățite (paturi terapie intensivă, ventilatoare de înaltă performanță, aparat de radiologie (RX) mobil, atomizoare, nebulizatoare pentru dezinfecția aero-microflorei etc.) la Secția de boli infecțioase – unitate COVID”.
Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean și candidat al Alianței pentru Prahova la un nou mandat la conducerea CJ, solicită, de asemenea, explicații din partea Direcției de Sănătate Publică: “Pentru că medicii au nevoie de soluții, pe această cale, solicit DSP Prahova să ne precizeze care este spitalul prahovean identificat pentru a deveni spital suport Covid, menționat în comunicatul de presă emis ieri. De asemenea, solicit, din nou, instituțiilor abilitate să suplimenteze personalul medical, să determine spitalele suport din Prahova să își amenajeze un număr suficient de paturi pentru primirea, diagnosticarea și tratarea pacienților Covid-19. Este nevoie, de asemenea, de o acțiune coordonată de către Direcția de Sănătate Publică, aplicabilă imediat, pentru distribuirea pacienților în spitalele suport din județ. Totodată, aștept de la DSP Prahova, Prefectura Prahova, Ministerul Sănătății și toate instituțiile direct implicate să demonstreze eficiență pentru a nu distruge sistemul de sănătate din Prahova.
Spitalul Județean de Urgență Ploiești trebuie sprijinit, nu împiedicat să ajute pacienții!
Nu știu dacă există interese meschine pentru a îngropa cea mai mare unitate medicală cu paturi din județul Prahova! Sper ca Spitalul Județean, medicii, asistenții și pacienții acestei unități spitalicești să nu devină un teatru de luptă în această campanie electorală! Să fim responsabili, pentru că oamenii asta așteaptă de la noi!”, a mai precizat Bogdan Toader.

Cine este cu adevărat responsabil de situația critică de la Spitalul Județean. Lămuriri necesare!

Am evitat să vorbesc public despre incompetența cu care DSP gestionează situația generată de Covid-19 în județul Prahova, implicit la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.Deși au fost informate, încă din luna iulie, DSP Prahova, Prefectura Prahova și Ministerul Sănătății (care are în subordinea sa spitalele publice locale, pe perioada stării de urgență) soluțiile încă întârzie să apară chiar și după protestul pe deplin justificat al medicilor de la UPU‼DSP Prahova, Prefectura Prahova, aveți toate pârghiile atât la nivel local, cât și la nivel national. Ce vă împiedică să luați măsuri⁉️✅ Achiziția aparatului PCR rapid, cu o capacitate de 4 probe/oră și a unei linii complete de testare, cu o capacitate de 96 probe/ciclu de testare a fost realizată de Consiliul județean Prahova. Iar un al treilea PCR este deja în licitație publică.⚠️ Am recurs la această măsură după discuțiile, purtate acum o lună, cu conducerea spitalului, nicidecum așa cum pretinde DSP Prahova în comunicatul de presă de ieri. Nu a fost o soluție găsită de sau împreună cu DSP❗ ✅ Mai mult decât atât, Consiliul Județean Prahova a procedat la achiziționarea acestei aparaturi și a unui Computer Tomograf, precum și dotări, pe fonduri europene, pentru tot ceea ce înseamnă condiții de tratament îmbunătățite (paturi terapie intensivă, ventilatoare de înaltă performanță, aparat de radiologie (RX) mobil, atomizoare, nebulizatoare pentru dezinfecția aero-microflorei etc.) la Secția de boli infecțioase- unitate COVID. 1️⃣ Pentru că medicii au nevoie de soluții, pe această cale, solicit DSP Prahova să ne precizeze care este spitalul prahovean identificat pentru a deveni spital suport Covid, menționat în comunicatul de presă emis ieri.2️⃣ De asemenea, solicit, din nou, instituțiilor abilitate să suplimenteze personalul medical, să determine spitalele suport din Prahova să își amenajeze un număr suficient de paturi pentru primirea, diagnosticarea și tratarea pacienților Covid-19. 3️⃣ Este nevoie, de asemenea, de o acțiune coordonată de către Direcția de Sănătate Publică, aplicabilă imediat, pentru distribuirea pacienților în spitalele suport din județ.4️⃣ Totodată, aștept de la DSP Prahova, Prefectura Prahova, Ministerul Sănătății și toate instituțiile direct implicate să demonstreze eficiență pentru a nu distruge sistemul de sănătate din Prahova. Spitalul Județean de Urgență Ploiești trebuie sprijinit, nu împiedicat să ajute pacienții‼Nu știu dacă există interese meschine pentru a îngropa cea mai mare unitate medicală cu paturi din județul Prahova! Sper ca Spitalul Județean, medicii, asistenții și pacienții acestei unități spitalicești să nu devină un teatru de luptă în această campanie electorală!Să fim responsabili, pentru că oamenii asta așteaptă de la noi!

Publicată de Bogdan Toader pe Miercuri, 2 septembrie 2020

Eveniment

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

Publicat

pe

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD

„Apel catre comunitățile de romi din județul Prahova și către liderii Partidei Romilor Prahova. Va rog , ca in data de 27 septembrie 2020, să vă mobilizați și să ieșiți la vot, asa cum sunteti învățați. Stiu că sunteți responsabili și vreți ca noi sa o ducem mai bine. PSD a fost aproape de noi întotdeauna, de aceea noi considerăm că acest partid cu o doctrină de stânga, care ne-a aparat drepturile, merită votat.
De aceea vin cu rugămintea la dumneavoastră, pentru a ii ajuta pe acești oameni, pentru că eu fac echipă cu dânșii, fiind candidat la Consiliul Judetean Prahova pe listele Partidului Social Democrat.
Va promit ca voi fii alături de dumneavoastră ori de câte ori este nevoie, asa cu am demonstrat- o întotdeauna. Si, să nu uităm de Președintele nostru dnul Bogdan Toader, un om cu o mare valoare, cu un caracter mai rar întâlnit, un om popular și modest care a fost alături de oamenii necăjiți. Vă mulțumesc din suflet tuturor care ne-ati fost alături, mulțumesc colegilor mei care au fost alături de noi in această campanie electorală .
Votați PSD!
Votați BOGDAN TOADER! (Ionel Marghiolescu).

Articolul COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Eveniment

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Publicat

pe

Un bărbat de 52 de ani a fost condamnat pentru ultraj, după ce i-a lovit cu pumnii şi picioarele pe doi poliţişti. În urma loviturilor primite, cei doi oameni ai legii au căzut la pământ, bărbatul furându-i unuia dintre ei stația.

Curtea de Apel Galați l-a condamant la un an şi 6 luni de închisoare

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Adrian Bunea, un brăilean de 52 de ani, la un an şi 6 luni de închisoare pentru ultraj. Pe data de 29 octombrie 2018, mai mulţi locuitori din cartierul brăilean Chercea au sunat la Poliţie pentru a sesiza că la o casă de pe strada Victor Vâlcovici este petrecere mare, cu muzica dată la maximum şi cu chiote, care se aud deranjant pe o rază foarte mare, scrie Adevărul.

Potrivit procedurilor normale, la faţa locului a fost trimis un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, care i-a rugat pe petrecăreţi să dea muzica mai încet şi să se potolească. Cei doi oameni ai legii s-au pomenit însă înjuraţi de proprietarul locuinţei, un individ în vârstă de 32 de ani, care a şi încercat să-i lovească, motiv pentru care a fost încătuşat.

În această perioadă, rudele celui reţinut făceau un scandal teribil, iar unul dintre ei, un bărbat de 52 de ani, pe nume Adrian Bunea, a tăbărât asupra poliţiştilor, pe care i-a lovit cu pumnii şi cu picioarele, doborându-i la pământ. Unuia dintre poliţişti i-a şi furat dispozitivul de comunicaţii speciale, care n-a mai fost recuperat nici în prezent.

În urma apelului la dispecerat, la faţa locului au ajuns imediat şi alte echipaje de Poliţie, care au reuşit să-l încătuşeze pe Adrian Bunea. Potrivit martorilor, individul ar fi spus, în clipa în care a fost reţinut, că „lucrurile nu vor rămâne aşa” şi că le va „rupe capul gaborilor”.

În urma apelului la dispecerat, la faţa locului au ajuns imediat şi alte echipaje de Poliţie, care au reuşit să-l încătuşeze pe Adrian Bunea. Potrivit martorilor, individul ar fi spus, în clipa în care a fost reţinut, că „lucrurile nu vor rămâne aşa” şi că le va „rupe capul gaborilor”.

Bărbatul este cunoscut ca fiind un personaj predispus la scandal, pe numele lui figurând în ultimii ani mai multe sancţiuni pentru tulburarea liniştii publice.

Magistraţii de la Judecătoria Brăila au decis la acel moment ca Adrian Bunea să fie cercetat în libertate, fiind dispusă doar măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Decizia blândă a atras şi atenţia Sindicatului Poliţiştilor, reprezentanţii acestuia manifestându-şi îngrijorarea cu privire la îngăduinţa cu care sunt sancţionate de Justiţie, în ultima vreme, infracţiunile de ultraj.

Citeste in continuare

Eveniment

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore – cercetat penal in 3 dosare pentru savarsirea mai multor infractiuni dar si pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi

Publicat

pe

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine de candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Prahova și ignorată de contracandidatul său din partea PNL, Iulian Dumitrescu.

Aroganța sau lașitatea sunt singurele două variante pe seama cărora putem pune refuzul lui Iulian Dumitrescu de a purta o discuție reală și asumată cu un contracandidat.
Fie liberalii știu deja că alegerile vor fi fraudate în favoarea PNL și nu se mai „deranjează” să se prezinte personal în fața alegătorilor, fie le este teamă că Iulian Dumitrescu ar putea avea o prestație jenantă în comparație cu Bogdan Toader, în probleme ce țin de județul Prahova.
Îi reamintim domnului Iulian Dumitrescu faptul că „porcul nu se îngrașă în ajun”, iar prahovenii și-au format deja părerea despre partidul care guvernează astăzi România, condus în Prahova de domnia sa. Mărturie stau cifrele celui mai recent sondaj de opinie, care îl plasează pe lulian Dumitrescu pe locul 2, cel al pierzatorului.
Momentan, Iulian Dumitrescu pierde o bătălie în față lui Bogdan Toader prin neprezentare. Pe 27 septembrie, va pierde întreg războiul.
N.R – Calarasi, o piatra grea de grumazul „Albanezului”!

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment24 de ore inainte

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD „Apel catre comunitățile de...

Eveniment2 zile inainte

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Un bărbat de 52 de ani a fost condamnat pentru ultraj, după ce i-a lovit cu pumnii şi picioarele pe...

Eveniment3 zile inainte

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore – cercetat penal in 3 dosare pentru savarsirea mai multor infractiuni dar si pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Eveniment4 zile inainte

Iulian Dumitrescu fuge de confruntarea cu Bogdan Toader

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Eveniment5 zile inainte

Model de administratie liberala/GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI/(III)/Provocare publica privitor la acest subiect

Avand in vedere reactiile cu privire la serialul dezvaluirilor noastre „Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII...

Eveniment6 zile inainte

Bogdan Novac, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac – OFERTA politica pentru brezeni

Stimati cititori, va prezentam, mai jos, oferta politica a candidatului avocat, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac, fost ministru al...

EvenimentO săptămână inainte

„Unde dai și unde crapă” poposeste in curtea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Teoria analistului politic Cozmin Gusa: „2000 DE INFECTAȚI PE ZI! „ȚINTA” INCLUSĂ ÎN STRATEGIA DE CAMPANIE A LuCOVID-ului. ȘMECHERIE anti-PSD,...

EvenimentO săptămână inainte

Model de administratie liberala/UN BREZEAN PENTRU BREZENI/VECHIUL SI NOUL CANDIDAT NAE NICOLAE FEREASTRAERU – PRIMARUL CARE A VANDUT CRUCEA BREZENILOR, dand-o, printr-o suveica, in propietate private

Dupa ce am prezentat si dezvaluit in exclusivitate modelele de administratie liberala propuse de PNL Prahova – “Tragi-comedia din „statul...

EvenimentO săptămână inainte

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

EvenimentO săptămână inainte

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Știrile Săptămânii