Connect with us

Eveniment

Vești excelente pentru toți salariații! Puteți primi bani în plus: Care sunt condițiile | Aradul De Azi

Publicat

pe

Deducerea personală este acordată potrivit Codului fiscal celor care au persoane în întreţinere şi venituri relativ mici, reprezentând o sumă cu care se micşorează baza impozabilă pentru veniturile salariale pentru ca, în final, salariatul să nu mai plătească aşa de mulţi bani la stat. Deducerea se acordă lunar şi nu este nicidecum suportată din buzunarul angajatorului.

Concret, salariaţii care au un venit lunar brut de până la 1.950 de lei inclusiv pot beneficia de o deducere personală de la 510 până la 1.310 lei, în funcţie de câte persoane are în întreţinere acel salariat:

510 de lei, dacă nu are pe nimeni în întreţinere;

670 de lei, dacă are o persoană în întreţinere;

830 de lei, dacă are două persoane în întreţinere;

990 de lei, dacă are trei persoane în întreţinere;

1.310 lei, dacă are patru sau mai multe persoane în întreţinere.

Dar deduceri personale se pot acorda şi celor care au venituri brute de la 1.951 de lei în sus, dar doar până la 3.600 de lei venituri (cei care câştigă mai mult de atât nu beneficiază de deduceri). De asemenea, cuantumul deducerii diferă în funcţie de persoanele aflate în întreţinere, precum şi de nivelul exact al venitului.

Cine sunt persoanele luate în întreţinere?

Sunt considerate persoane aflate în întreţinere soţul/soţia contribuabilului, copiii acestuia, precum şi alţi membri de familie până la gradul al doilea inclusiv (nu e necesar să existe un domiciliu comun cu cel aflat în întreţinere).

Dar nu pot fi luaţi în întreţinere dacă aceştia au venituri peste 510 lei lunar (cu excepţia pensiilor de urmaş, care pot fi mai mari de atât fără a afecta deducerea, precum şi a altor câtorva categorii de venituri exceptate). Mai există şi alte condiţii care afectează dreptul la deducere, cum este deţinerea de terenuri agricole şi silvice.

 

Oricum ar fi, copiii sub 18 ani sunt întotdeauna consideraţi întreţinuţi. Iar deducerea se poate acorda fiecăruia dintre părinţi, potrivit normelor Codului fiscal.

AradulDeAzi.ro

Eveniment

Amănunte inedite despre Cristian Tudor Popescu și Ion Cristoiu. Ce verdict au primit | Aradul De Azi

Publicat

pe

Cei mai de încredere trei jurnaliști TV din România sunt Cristian Tudor Popescu (37%), Ion Cristoiu (34%) și Alessandra Stoicescu (31%). Aceste date sunt desprinse dintr-un sondaj Sociopol, realizat în martie 2019, temele analizate fiind notorietatea, încrederea și evoluția în timp a încrederii în formatorii de opinie TV.
Ierarhia primilor 10 cei mai de încredere jurnaliști TV este completată de Mihai Gâdea (29%), Victor Ciutacu (25%), Andreea Crețulescu (24%), Mircea Badea (23%), Bogdan Chirieac (22%), Dragoș Pătraru și Răzvan Dumitrescu (ambii 20%).
În ceea ce privește posturile tv, Antena 3 este televiziunea de știri cu jurnaliștii cei mai de încredere. În medie, un sfert dintre români au încredere în jurnaliștii TV măsurați ai acestui post. Cele mai de încredere vedete TV ale acestui post sunt Alessandra Stoicescu (31%), Mihai Gâdea (29%) și Mircea Badea (23%).
Pe locul doi se situează România TV. În medie, o cincime din români au încredere în moderatorii TV măsurați ai acestui post. Victor Ciutacu (25%) este cel mai de încredere jurnalist România TV, urmat îndeaproape de Andreea Crețulescu (24%).
Moderatorii TVR 1 măsurați prezintă un nivel mediu de încredere de 10%. Un singur jurnalist al acestui post reprezintă o încredere ridicată. Este vorba de Dragoș Pătraru (20%). La fel și la Realitatea TV, unde există un nivel mediu de încredere, de 11% iar Rareș Bogdan este singurul care are o cotă ridicată (19%).
Nivelul mediu de încredere în analiștii politici măsurați este unul ridicat. În medie, un sfert dintre români au încredere în aceștia, nivel comparabil cu cel al jurnaliștilor TV de la Antena 3. Cristian Tudor Popescu este pentru al treilea an la riând jurnalistul TV în care românii au cea mai mare încredere (37%). El este urmat îndeaproape de Ion Cristoiu, care cu nivelul de încredere de 34% depășește tot pentru al treilea an la rând toți moderatorii TV măsurați. Podiumul analiștilor TV de încredere este completat de Bogdan Chirieac (22%).
Sondajul a fost realizat în perioada 25 februarie – 8 martie 2019, are o marjă de +/- 3.2% (la un nivel de certitudine de 95%) iar volumul eșantionului este de 1002 cazuri. Metoda de culegere a datelor s-a făcut prin interviuri telefonice (CATI).

AradulDeAzi.ro

Citeste in continuare

Eveniment

ANM, prognoza meteo. Meteorologii aduc vești proaste! În ce zone din țară vin ploile | Aradul De Azi

Publicat

pe

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile nu sunt tocmai bune pentru români. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 20-22 martie, vremea se va răci în anumite regiuni ale țării, chiar dacă regimul termic se va menține mai cald decât normalul acestei perioade.

În următoarele zile, în estul Olteniei și în partea de vest a Munteniei va ploua. De asemenea, vântul va sufla slab până la moderat în Dobrogea și Bărăgan, dar și în restul teritoriului.

În Banat, Crișana și Moldova, temperatura maximă se va situa între 11 și 16 grade Celsius, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, valorile termice se vor situa între 13 și 19 grade Celsius. În București, vremea se va încălzi spre sfârșitul săptămânii, maximile termice atingând 18 grade Celsius.

AradulDeAzi.ro

Citeste in continuare

Eveniment

Acești români rămân fără pensii. Protest la Bucureşti după Paşte | Aradul De Azi

Publicat

pe

Foștii militari angajaţi pe bază de contract, disponibilizaţi în perioada 2006-2010, din motive neimputabile acestora nu se vor putea bucura de pensie. Aceștia se judecă cu Ministerul Apărării pentru pensiile lor în instanţe, iar unica soluţie care le mai rămâne în momentul de faţă este să îşi caute dreptatea la CEDO.

„După ce am primit numai decizii pe linie de respingere sau amânare în instanţele de judecată în baza deciziei aberante a CCR nu mai avem prea multe lucruri de făcut. Justiţia nu ţine cont de decizia CNCD, iar motivaţiile acestora sunt puerile şi de-a dreptul aberante întrucât menţin dreptul de a ieşi la pensie numai al militarilor în activitate ori noi nu am avut nici un drept şi logic că nu mai suntem militari dacă am fost daţi afară din motive neimputabile nouă. Noi suferim astăzi o discriminare crasă în raport cu cei activi şi nici măcar nu am primit în momentul disponibilizării peste noapte salarii sau solde compensatorii. Cu părere de rău vă spun că situaţia noastră este cunoscută de politicieni şi unii dintre aceştia o tratează electoral. Domnul Mihai Fifor a depus o serie de modificări la legile 223/2015 şi 384/2006, care nu au nicio legătură cu situaţia noastră. Totul este o batjocură şi un joc de imagine pe spinarea noastră. Singurul care a înţeles şi a depus un amendat de modificare a articolului 21 din legea 223/ 2015 este domnul deputat Florin Roman. Să sperăm că iniţiativa dânsului va intra în dezbatere întrucât vine cu soluţii pertinente la situaţiile noastre”, au declarat, pentru Jurnaliştii.ro, surse din cadrul foştilor militari angajaţi pe bază de contract.

Potrivit acestora, mitingul de protest din mai din faţa Ministerului Apărării Naţionale este ultimul semnal de alarmă al disperării unor militari umiliţi de sistem.

AradulDeAzi.ro

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment15 minute inainte

Amănunte inedite despre Cristian Tudor Popescu și Ion Cristoiu. Ce verdict au primit | Aradul De Azi

Cei mai de încredere trei jurnaliști TV din România sunt Cristian Tudor Popescu (37%), Ion Cristoiu (34%) și Alessandra Stoicescu...

Eveniment3 ore inainte

ANM, prognoza meteo. Meteorologii aduc vești proaste! În ce zone din țară vin ploile | Aradul De Azi

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile nu sunt tocmai bune pentru români. Conform Administrației Naționale de...

Eveniment7 ore inainte

Acești români rămân fără pensii. Protest la Bucureşti după Paşte | Aradul De Azi

Foștii militari angajaţi pe bază de contract, disponibilizaţi în perioada 2006-2010, din motive neimputabile acestora nu se vor putea bucura...

Eveniment10 ore inainte

Urmează partea cea mai periculoasă pentru UE | Aradul De Azi

„Dovada că guvernul PSD-ALDE lucrează pentru ruși. De câteva luni de zile va spun că multe din deciziile guvernului au...

Eveniment13 ore inainte

Apel pentru Kovesi! Dezvăluiri de ultimă oră din culisele negocierilor | Aradul De Azi

Acesta a făcut un apel la Consiliul European. Mureșan solicită „să ţină cont de evaluarea comisiei de experţi independenţi europeni,...

Eveniment16 ore inainte

Horoscop 20 martie. Acești nativi vor primi o veste bună. Mare atenție la bani | Aradul De Azi

BERBEC Componenta ludică, joaca, are o mare importanţă pentru tine, atât in afaceri cât şi în dragoste. Dar azi nu...

Eveniment19 ore inainte

Mircea Badea i-a luat fața lui Mihai Gâdea. Ce se întâmplă cu Antena 3 | Aradul De Azi

Mircea Badea este cel mai cunoscut jurnalist din România. Mihai Gâdea ocupă locul trei, după Cristian Tudor Popescu. Aceasta este...

Eveniment20 de ore inainte

EXCLUSIV/SRI si BCCO ce parere au?

Un nou scandal al dezifectanţilor folosiţi în spitale a izbucnit, marți, în România. Mai multe percheziții au avut loc în...

Eveniment23 de ore inainte

Klaus Iohannis, reacție neașteptată la starea de sănătate a lui Liviu Dragnea | Aradul De Azi

Președintele Klaus Iohannis a reamintit în timpul discursului că în timpul campaniei, PSD le-a promis românilor spitale performante. „PSD-ul, când...

EvenimentO zi inainte

Decizie de ultimă oră! Cum vor fi aleși primarii | Aradul De Azi

PNL a depus un proiect legislativ pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Acesta nu a avut însă prea...

Știrile Săptămânii