Eveniment
Europa Centrală și de Est își pierde atractivitatea | Aradul De Azi

Sute de manageri din România atrag atenţia asupra crizei forţei de muncă din anumite domenii. În industria IT – o adevărată mină de aur pentru economia ţării – e tot mai greu să găseşti programatori sau personal cu reale cunoştinţe în domeniu. Sutele de companii producătoare de componente auto şi, mai ales, cei doi mari constructori de automobile din România se luptă pentru a găsi angajaţi în zone extrem de sensibile ale industriei precum mecatronica. Nici măcar în construcţii sau agricultură nu există suficienţi oameni dispuşi să lucreze. Cu câteva zile în urmă, edilul Iaşiului – un oraş dintr-o zonă a ţării cu mulţi şomeri – declara că „există o criză a forţei de muncă autohtonă, o criză reală, concretă”. În acest context, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi, George Tanasievici, anunţa că sunt firme de construcţii care folosesc deja forţă de muncă din afara spaţiului comunitar. „O firmă ne-a anunţat recent că a adus 25 de muncitori din Vietnam. Trebuie să înceapă lucrul în curând. Aşteaptă să primească permisul de lucru de la Bucureşti. (…) Mai sunt şi cetăţeni din Republica Moldova care lucrează în România. Ei sunt foarte mulţi, unii însă au dublă cetăţenie, româno-moldovenească, caz în care nu îi mai putem considera străini”, a explicat George Tanasievici.
În Capitală, chiar guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a evidenţiat pericolul: „Suntem aşa, spre 2005, în ceea ce priveşte tensionarea pieţei muncii. Atenţie, însă, nu trebuie să ajungem acolo! Probabil că mai ştiţi ce a fost în 2007 – 2008. Toată lumea se uita numai în sus şi când au venit corecţiile, au fost extrem de dureroase”. În Cluj, recrutorii din zona IT se plâng şi ei. În ciuda faptului că de pe băncile facultăţilor ies anual peste 6.000 de absolvenţi cu specializare în acest domeniu, nevoia este dublă. Aşa se face că recrutorii vânează acum candidaţi din Vietnam, Nepal sau Filipine.
Din nefericire, pe lângă problemele punctuale ale lipsei de viziune în domeniul pregătirii potenţialilor angajaţi, România, ca şi alte ţări din regiune, se confruntă cu un adevărat exod al personalului calificat şi cu o creştere rapidă a costurilor cu forţa de muncă.
Nici polonezii nu o duc mult mai bine
Cehia şi Polonia sunt statele din Europa Centrală şi de Est (ECE) cu cele mai mici rate ale şomajului. În iulie, doar 2,3% dintre cehi şi 3,5% dintre polonezi nu aveau un loc de muncă. Cu astfel de cifre, mult sub media UE de 6,8% şi la distanţă foarte mare de cea din zona Euro (8,2%) este destul de limpede cât de acută poate deveni criza de angajaţi. Jan Wroblewski, un polonez care a acceptat ingrata sarcină de a găsi angajaţi pentru un lanţ hotelier cu prezenţă în toate zonele ţării, a primit, la doar câteva zile de la publicarea anunţului de recrutare, o propunere neaşteptată: o firmă i-a sugerat să acopere posturile libere cu personal din Filipine. „La început, o astfel de idee mi s-a părut ciudată”, explică Wroblewski. „Am început însă să analizăm propunerea şi s-a dovedit că diferenţa dintre polonezi şi filipinezi nu e chiar atât de mare. Chiar dacă unii trebuie să vină de la 10.000 de kilometri depărtare. Și ei sunt catolici, deci credem că se vor integra bine în societatea locală. Deja ne gândim la contracte mai mari”, a dezvăluit polonezul. Problema lui nu este singulară. Pe măsură ce scăderea ratei şomajului atinge noi recorduri, iar lipsa de angajaţi începe să muşte din profitul companiilor, oamenii de afaceri din state precum Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia văd dispărând avantajul deţinut de companiile lor încă de la aderarea la Uniunea Europeană. Modelul economic bazat pe atragerea investiţiilor străine prin forţa de muncă ieftină este tot mai greu de susţinut şi devine tot mai limpede că întreaga regiune ECE se apropie rapid de o răscruce de drumuri. „Modelul anterior de creştere a profitat de rezervele de muncă disponibile care au putut fi utilizate mai bine. Comuniştii au fost atât de risipitori încât a durat aproape 25 de ani pentru a putea reutiliza pe deplin capitalul uman pe care îl avem ”, explică Witold Orlowski de la divizia PwC din Varşovia. Pe această temă, jurnaliştii de la Financial Times sunt cât se poate clari: creşterea salariilor pentru ca cetăţenii care au privit ani de-a rândul cu invidie standardele de viaţă din Europa Occidentală este binevenită, însă există riscul ca majorările să fie mai rapide decât productivitatea şi, în acest caz, regiunea nu va mai putea atrage investiţiile străine care i-au garantat creşterea până acum.
Declin demografic
Pentru vest-europeni este greu de înţeles cum de state precum Polonia, România, Ungaria sau Bulgaria au ajuns să acuze o criză a forţei de muncă. După ani buni în care polonezii şi românii au invadat Marea Britanie devenind unul dintre subiectele-cheie pentru Brexit şi după ce majoritatea statelor din ECE au refuzat să primească refugiaţi este dificil să accepţi că aceste ţări au ajuns la fundul sacului. Totuşi, lipsurile de forţă de muncă din ECE sunt chiar rezultatul declinului demografic şi al succesului economic. După ce a atins punctul culminant la sfârşitul anilor 1990, populaţia regiunii se micşorează acum, situaţia fiind cauzată de migraţia masivă şi de o slabă rată a natalităţii. Iar această tendinţă este probabil să se înrăutăţească. Potrivit proiecţiilor ONU, populaţia combinată din Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia – cunoscute sub numele de Vişegrad 4 sau V4 – va scădea de la circa 64 de milioane în 2017 la doar 55,6 milioane până în 2050. O reducere cu aproximativ 13%. Mai grav chiar, Bulgaria va pierde nu mai puţin de 23% din populaţie, iar Croaţia şi România câte 17%. În nicio altă zonă a lumii declinul demografic luat în calcul nu este atât de accentuat. Pentru un ordin de mărime, trebuie spus că în Bulgaria, care se află pe primul loc în acest clasament, scăderea va fi de 1,7 milioane de locuitori până în 2050 – echivalentul întregii populaţii a capitalei şi a zonei metropolitane din jurul acesteia.
Creştere economică rapidă
Pentru moment, modelul economic din ultimii ani continuă să dea rezultate. Economiile din Vişegrad 4 vor creşte cu aproximativ 4% anul acesta, iar cea a României tot cam atât. JPMorgan şi Standard Chartered plănuiesc deschiderea de noi birouri în Varşovia. Cel mai mare producător de automobile din Marea Britanie, Jaguar Land Rover, va muta producţia Land Rover Discovery la noua sa fabrică din vestul Slovaciei. Concurenţii germani Daimler şi BMW lucrează la noi fabrici în Ungaria. Ceva mai la est, în România, industria IT este în plin avânt. Cu toate acestea, abilitatea regiunii de a furniza lucrători pentru a menţine marii investitori se apropie de limite. În trimestrul al doilea din 2018, 86,6% dintre companiile industriale din Ungaria au declarat că deficitul de forţă de muncă ar putea limita producţia lor în trimestrul următor, potrivit Eurostat. În Polonia procentul a fost de 49,7%, iar în Cehia de 43,2%, nivel aproape dublu faţă de rezultatele de acum doi ani.
România, exemplu negativ
Un studiu realizat de Euler Hermes arată că în multe ţări europene majorarea nominală a salariilor a depăşit cu mult nivelul de creştere a productivităţii. Companiile au absorbit costurile salariale mai ridicate acceptând marje de profit mai scăzute, preferând menţinerea preţurilor la produsele comercializate la niveluri apropiate de cele de până acum, limitând astfel impactul asupra inflaţiei. O excepţie de la acest trend se observă însă în România. „În luna mai a acestui an, în România, inflaţia a înregistrat o valoare de 5,4%. Acest procent a fost influenţat de creşterea nominală a salariilor din primul trimestru, cu 12,7 %. (…) Ungaria şi Slovacia au înregistrat, şi ele, creşteri ale ratei inflaţiei de 2,8 % , respectiv 2,6 %”, arată analiştii departamentului de Cercetare Economică de la Euler Hermes. Aceştia menţionează şi că „în ceea ce priveşte nevoia de finanţare externă brută, în România aceasta se situează la 134 % din rezervele valutare. Ungaria are un excedent de cont curent şi un deficit fiscal acceptabil, iar nevoile sale de finanţare externă sunt adecvate, reprezentând doar 75% în rezervele valutare. Polonia afişează o nevoie de finanţare externă în raport cu rezervele sale valutare de 136% bazate, în general, pe o macroeconomie relativ solidă”.
Exuberanţa, aproape de final
Într-un raport Bloomberg dat publicităţii la jumătatea lunii august se menţionează că avântul economic care s-a conturat în ultimii patru ani în estul Europei se estompează. Creşterea a scăzut în al doilea trimestru, comparativ cu un vârf atins la începutul anului, în Polonia şi Cehia, cele mai mari economii ale regiunii. Deşi Ungaria, România şi Slovacia au reuşit să aibă creşteri mai rapide, printre obstacolele întâmpinate de ele regăsim costuri mai mari de împrumut, o penurie de muncitori şi un export mai redus cauzat de încetinirea zonei Euro, principala lor piaţă de export.
În timp ce creşterea este încă puternică, naţiunile de la Marea Baltică până în Balcani văd primele semne că au atins punctul culminant. Regiunea a evitat, în mare măsură, turbulenţele care agravează situaţia altor pieţe emergente, dar incertitudinea cu privire la riscurile comerciale afectează cererea pentru produse, inclusiv automobile şi electronice. Între timp, presiunea inflaţionistă a determinat Cehia şi România să majoreze ratele dobânzilor.
(Articol publicat în ediţia de luni, 10 septembrie 2018, a revistei Capital. Publicaţia este disponibilă la centrele de difuzare a presei din întreaga ţară.)
AradulDeAzi.ro
Eveniment
Ziua Mondiala a Teatrului celebrata la Arad cu spectacole si evenimente speciale – Impactul asupra increderii populatiei

In fiecare an, pe 27 martie, comunitatea teatrala din intreaga lume sarbatoreste Ziua Mondiala a Teatrului, un moment dedicat artei spectacolului si importantei acesteia in societate. La Arad, acest eveniment este celebrat cu fast si entuziasm, printr-o serie de spectacole, expozitii si ateliere care atrag iubitorii de teatru din intreaga regiune.
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, cunoscut pentru traditia sa bogata si spectacolele de inalta calitate, gazduieste o serie de reprezentatii speciale cu ocazia acestei sarbatori. Programul include atat piese clasice, cat si productii contemporane, adresandu-se unui public variat, de toate varstele.
In acest articol, vom explora importanta acestui eveniment pentru comunitatea locala si impactul sau asupra increderii populatiei in cultura si arta. Vom analiza, de asemenea, cum astfel de manifestari contribuie la revitalizarea vietii culturale in Arad si la consolidarea identitatii locale.
1. Semnificatia Zilei Mondiale a Teatrului
Ziua Mondiala a Teatrului a fost instituita in anul 1961 de Institutul International de Teatru (ITI), cu scopul de a promova arta spectacolului si de a incuraja schimburile culturale intre artisti din toata lumea. Aceasta sarbatoare ofera prilejul de a reflecta asupra rolului teatrului in societate si de a aduce un omagiu celor care contribuie la dezvoltarea artei dramatice.
In fiecare an, o personalitate de renume din lumea teatrului transmite un mesaj oficial, care este citit in toate teatrele lumii. Mesajul pune accent pe puterea teatrului de a transforma societatea si de a oferi publicului o experienta unica, capabila sa provoace reflectie si emotie.
Potrivit unui articol publicat de The Guardian, teatrul ramane una dintre cele mai puternice forme de exprimare artistica, aducand impreuna comunitati diverse si facilitand dialogul intercultural.
2. Programul special al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad
Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad pregateste un program artistic deosebit, care cuprinde atat spectacole clasice, cat si creatii moderne. Printre piesele de rezistenta se numara „O scrisoare pierduta” de I. L. Caragiale si „Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare, ambele reinterpretate intr-o maniera originala.
Pe langa reprezentatiile teatrale, evenimentul include si ateliere de improvizatie, expozitii de costume si decoruri din productiile celebre ale teatrului. Publicul va avea ocazia sa interactioneze cu actorii si sa participe la sesiuni de intrebari si raspunsuri despre culisele vietii de artist.
3. Ateliere si activitati interactive pentru toate varstele
Un alt aspect important al sarbatorii este organizarea de ateliere interactive pentru copii si adolescenti, menite sa le dezvolte creativitatea si sa ii apropie de lumea teatrului. Activitati precum interpretarea de roluri, exercitii de dictie si jocuri de improvizatie ofera tinerilor sansa de a-si dezvolta abilitatile de comunicare si expresie.
In plus, atelierele dedicate publicului adult pun accent pe importanta artei dramatice in contextul actual si pe rolul teatrului ca spatiu de reflectie sociala. Aceste sesiuni sunt sustinute de regizori si actori consacrati, care impartasesc din experienta lor profesionala si discuta despre provocarile artei teatrale contemporane.
4. Impactul asupra increderii populatiei
Evenimentele culturale de amploare, precum celebrarea Zilei Mondiale a Teatrului, au un impact profund asupra comunitatii locale. Participarea la spectacole si activitati conexe consolideaza increderea populatiei in valoarea culturii si arata ca arta ramane un pilon esential in dezvoltarea identitatii colective.
Intr-o perioada in care provocarile economice si sociale pot descuraja implicarea culturala, astfel de manifestari demonstreaza ca teatrul are puterea de a revitaliza spiritul comunitar si de a oferi o alternativa pozitiva la rutina cotidiana. Oamenii devin mai constienti de importanta sustinerii artei si sunt motivati sa participe activ la viata culturala a orasului.
5. Mobilitate si accesibilitate – Un aspect important
Pentru a facilita accesul publicului la evenimentele organizate, autoritatile locale au implementat masuri de mobilitate urbana, inclusiv transport public suplimentar in perioada desfasurarii manifestarilor culturale. De asemenea, soferii care aleg sa vina cu masina sunt sfatuiti sa isi echipeze vehiculele cu anvelope all season pentru a asigura siguranta si stabilitatea in orice conditii meteo.
Astfel de masuri contribuie la cresterea participarii publicului si demonstreaza interesul autoritatilor pentru asigurarea confortului celor care doresc sa se bucure de sarbatoarea teatrului.
6. De ce este important sa sustinem arta teatrala
Sustinerea teatrului si participarea la spectacole nu doar ca imbunatatesc calitatea vietii, dar consolideaza si legatura dintre comunitate si valorile culturale. Prin promovarea acestor evenimente, Aradul isi afirma pozitia ca centru cultural important, atragand atat locuitori, cat si turisti dornici sa descopere farmecul orasului.
In plus, teatrul joaca un rol esential in educatie, inspirand generatiile tinere sa exploreze arta interpretativa si sa se implice in activitati culturale. Impactul pozitiv asupra increderii populatiei este evident, iar sentimentul de apartenenta la o comunitate activa si culturala devine tot mai puternic.
Concluzie
Ziua Mondiala a Teatrului celebrata la Arad este o manifestare deosebita care aduce laolalta pasionatii de arta si cultura intr-un cadru festiv si educativ. Spectacolele si activitatile organizate cu aceasta ocazie demonstreaza ca teatrul ramane o componenta esentiala a vietii comunitare, promovand atat traditia, cat si inovatia artistica.
Prin implicarea autoritatilor si sustinerea publicului, acest eveniment devine un simbol al revitalizarii culturale si al increderii in puterea artei de a schimba mentalitati si de a crea punti de comunicare intre generatii.
Administrație locală
Servicii Funerare Non-Stop în Craiova și Județul Dolj – Sprijin și Profesionalism în Momentele Grele

Pierderea unei persoane dragi este un moment dificil, iar organizarea unei înmormântări poate fi copleșitoare. În astfel de clipe, Aurelio Funerar este alături de dumneavoastră cu servicii funerare complete în Craiova și județul Dolj, disponibile non-stop, pentru a vă oferi sprijinul necesar. Profesionalismul, discreția și respectul pentru tradiții sunt valorile care ne definesc, iar echipa noastră vă ajută să treceți mai ușor prin aceste momente dificile.
Servicii funerare non-stop în Craiova și Dolj
Suntem disponibili 24/7, oferind asistență pentru organizarea unei înmormântări conforme cu dorințele familiei și tradițiile religioase. Ne ocupăm de fiecare detaliu, astfel încât familia îndoliată să nu fie împovărată cu aspectele administrative.
Transport funerar național și internațional
Punem la dispoziție autospeciale funerare moderne, autorizate pentru transportul defunctului atât în Craiova, cât și în alte localități din județul Dolj și din țară. De asemenea, oferim servicii de repatriere internațională, asigurând întocmirea tuturor documentelor necesare și colaborând cu autoritățile pentru un proces rapid și fără complicații.
Îmbălsămare și toaletare decedat
Oferim servicii profesionale de îmbălsămare și toaletare a defunctului, respectând normele sanitare și cerințele religioase. Echipa noastră tratează cu respect și demnitate fiecare persoană, asigurându-se că aceasta este pregătită corespunzător pentru ceremonia de rămas-bun.
Sicrie și accesorii funerare
Gama noastră variată de sicrie include modele din lemn masiv, MDF sau economice, disponibile în diferite culori și finisaje. Pe lângă sicrie, punem la dispoziție accesorii funerare esențiale, precum:
-
Cruci funerare personalizate
-
Colivă și colaci
-
Coroane și aranjamente florale
Acte necesare pentru înmormântare și repatriere
Pentru a reduce stresul și dificultățile administrative, echipa noastră se ocupă de întocmirea actelor necesare pentru înmormântare, inclusiv:
-
Certificatul de deces
-
Adeverința de înhumare
-
Documentele pentru repatriere (dacă este cazul)
Pachete funerare complete – Soluții personalizate pentru fiecare familie
Punem la dispoziție pachete funerare complete, adaptate nevoilor și bugetului fiecărei familii. Acestea includ toate serviciile necesare, astfel încât să beneficiați de un proces organizat și fără complicații. Pachetele pot fi:
-
Pachet Economic – o variantă accesibilă, cu servicii de bază
-
Pachet Standard – servicii extinse pentru o ceremonie completă
-
Pachet Premium – organizare completă, cu elemente personalizate
Parastas și pomeni – Respect pentru tradiții
Oferim servicii pentru organizarea parastaselor și pomenilor, asigurând meniuri tradiționale și produse specifice, cum ar fi coliva și colacii. În funcție de preferințele familiei, putem organiza evenimentul la locația dorită sau la restaurante partenere.
Servicii funerare decontate prin ajutorul de înmormântare
Persoanele îndreptățite pot beneficia de ajutorul de înmormântare oferit de Casa de Pensii. Vă oferim suport în întocmirea dosarului și depunerea documentelor necesare pentru rambursarea cheltuielilor funerare.
De ce să alegeți Aurelio Funerar?
✅ Peste 10 ani de experiență în domeniul serviciilor funerare
✅ Disponibilitate 24/7 – intervenim prompt la orice oră
✅ Respect pentru tradiții – oferim servicii personalizate conform credințelor religioase
✅ Transparență și prețuri corecte – fără costuri ascunse
✅ Sprijin administrativ și emoțional – asistență completă pentru familie
Concluzie
Aurelio Funerar este partenerul de încredere în organizarea unei ceremonii funerare demne și respectuoase. Ne dedicăm fiecărei familii cu profesionalism, empatie și grijă pentru detalii, oferindu-vă sprijinul necesar în aceste momente dificile. Contactați-ne non-stop pentru orice nevoie legată de serviciile funerare în Craiova și în județul Dolj.
Afaceri
Top 5 utilaje esențiale pentru bucătăria ta: Ghidul complet

Bucătăria este locul unde magia gătitului prinde viață, iar pentru a face acest proces cât mai ușor și mai eficient, este esențial să ai la îndemână utilaje de calitate.
Fie că ești pasionat de gătit sau pur și simplu vrei să îți îmbunătățești experiența culinară, un set de utilaje de bucătărie potrivite te poate ajuta să economisești timp și energie.
În acest ghid complet, îți vom prezenta cele 5 utilaje esențiale care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta.
Top 5 utilaje esențiale pentru o bucătărie eficientă
Pentru a-ți transforma bucătăria într-un spațiu optimizat, trebuie să investești în echipamente care îți vor face munca mai ușoară. Iată cele mai importante 5 utilaje pe care orice bucătar ar trebui să le aibă:
1. Robot de bucătărie multifuncțional
Un robot de bucătărie este absolut esențial, deoarece poate îndeplini multiple funcții, de la frământat aluatul până la tăiat legumele și preparat supe. Acesta economisește timp și loc în bucătărie și este ideal pentru cei care doresc un ajutor la îndemână pentru diverse sarcini.
2. Blender de mare putere
Blenderul este un alt utilaj de nelipsit în orice bucătărie. Fie că vrei să prepari smoothie-uri sănătoase, supe cremoase sau diverse sosuri, un blender performant îți va face viața mult mai ușoară. Căută unul cu viteză variabilă și cu capacitate mare, pentru a putea pregăti porții pentru întreaga familie.
3. Cuptor cu microunde sau cuptor electric performant
Fie că vrei să încălzești rapid o masă sau să gătești rapid alimente, cuptorul cu microunde sau un cuptor electric performant sunt esențiale. Modelele moderne au funcții de economisire a energiei și încălzire uniformă, astfel că preparatele tale vor fi gata într-un timp foarte scurt.
4. Plită cu inducție
Dacă vrei să îți îmbunătățești eficiența în bucătărie, o plită cu inducție este alegerea perfectă. Aceasta încălzește rapid și uniform vasele, fiind mai sigură și mai rapidă decât plitele tradiționale cu gaz. În plus, consumul de energie este mult mai mic, ceea ce o face ideală pentru economii pe termen lung.
5. Mașină de spălat vase
Ultimul, dar nu cel din urmă, este un aparat care nu mai trebuie prezentat: mașina de spălat vase. În loc să pierzi ore prețioase spălând vasele, o mașină de spălat eficientă îți va elibera timpul pentru a te concentra pe gătit. În plus, modelele moderne sunt foarte economice în termeni de apă și energie.
Cum să alegi cele mai bune utilaje de bucătărie pentru nevoile tale
Fiecare bucătărie este diferită, iar alegerea utilajelor potrivite depinde de preferințele tale și de nevoile specifice. Dacă vrei să economisești spațiu și bani, este important să alegi utilaje care îți sunt cu adevărat utile și care îți vor îmbunătăți eficiența.
1. Analizează-ți stilul de gătit
Primul pas în alegerea utilajelor este să îți analizezi stilul de gătit. Dacă gătești frecvent și prepari mese complicate, vei avea nevoie de echipamente mai performante. Dacă îți place să gătești simplu și rapid, investește într-un robot multifuncțional care poate face mai multe lucruri deodată.
2. Cumpără utilaje care economisesc timp
De asemenea, este important să alegi utilaje care economisesc timp. Un robot de bucătărie sau un blender performant te vor ajuta să prepari mai repede mese delicioase. O plită cu inducție sau un cuptor cu microunde performant îți vor permite să gătești rapid fără a pierde mult timp în fața aragazului.
3. Optează pentru echipamente care economisesc energie
Alege echipamente care consumă mai puțină energie, dar care sunt performante. De exemplu, o plită cu inducție consumă mai puțină energie decât o plită pe gaz și îți va economisi bani pe termen lung.
Transformă-ți bucătăria într-un spațiu eficient și plăcut
Investiția în utilaje de bucătărie de calitate nu doar că îți va economisi timp și bani, dar va transforma gătitul într-o activitate mult mai plăcută. Alege echipamente care se potrivesc nevoilor tale și care îți vor îmbunătăți experiența culinară. Cu ajutorul celor 5 utilaje esențiale prezentate mai sus, vei putea să îți organizezi bucătăria și să o transformi într-un spațiu funcțional și eficient.
-
Afaceriacum 1 lună
Uși de garaj ecologice: protejează planeta și locuința în același timp
-
Afaceriacum 5 zile
Pietro Construct, vrea sa inghita 30 % din angajatii fabricii de vagoane Astra Rail Idustries de la Arad.
-
Afaceriacum 2 luni
ADISAF: Soluții Complete pentru Înființarea și Dezvoltarea Firmelor la Nivel Național
-
Afaceriacum O săptămână
RMN Cluj oferă rezultate RMN în maxim 24 de ore, pentru diagnostic rapid și precis
-
Culturăacum 2 luni
Transformă-ți Experiența de Frumusețe cu Serviciile de Pedichiura în București
-
Afaceriacum O săptămână
Clinica RMN București Lansează Serviciul RMN cu Sedare pentru Pacienții cu Claustrofobie
-
Afaceriacum O săptămână
Impactul hosting-ului asupra prețurilor de creare site web
-
Uncategorizedacum 2 săptămâni
Iconografie și simbolism în accesoriile masonice