Connect with us

Social

Unde tratezi urgenţe stomatologice în Bucureşti

Publicat

pe

urgenţe stomatologice

Durerile de dantură pot fi un coșmar pentru fiecare dintre noi, însă cu ajutorul antiinflamatoarelor de cele mai multe ori reușim să ameliorăm disconfortul. Totuși, pentru ce tip de durere trebuie să te îndrepți către cea mai apropiată clinică de stomatologie? Vom discuta astăzi despre ce este o urgență stomatologică, cum o recunoaștem și ce trebuie făcut. 

Ce este o urgență stomatologică?

O urgență stomatologică reprezintă o urgență medicală caracterizată de diferite leziuni la nivelul cavității bucale. Există o serie de probleme dentare care nu suportă amânare, pentru care intervenția medicului specialist este necesară pentru prevenirea complicațiilor.

Primul semn al unei urgențe stomatologice o reprezintă durerea, însă există mai multe situații în care aceasta nu este neapărat prezentă, cum ar fi pierderea unei plombe sau a unei lucrări restaurative.

În cazul durerii, dacă nu trece încă din primele 30 de minute de la sine sau după 2-3 ore de la administrarea unei pastile, este cazul să vă deplasați către un cabinet stomatologic. 

Când este cazul să te îndrepți către cel mai apropiat cabinet stomatologic?

Pentru a evita eventualele complicații, trebuie să știm în primul rând când trebuie să ne îndreptăm către cel mai apropiat cabinet pentru a fi consultați de un medic specialist. După cum menționam anterior, durerea nu este singurul indicator al unei urgențe medicale. Astfel, dacă te confrunți cu următoarele simptome, este necesar să te vadă un dentist:

  • durerea acută a dinților sau a maxilarului la masticație, ori sensibilitate crescută la rece/cald 
  • fractura dentară 
  • inflamația gingivală 
  • sângerări abundente a diferitelor zone ale cavității bucale
  • abcesul dentar

Dacă te confrunți cu simptome diferite, însă durerea nu dispare după administrarea unui calmant, apelează la un medic dentist. Totodată, este important de menționat că, conform Colegiului Medicilor Stomatologi din România, extracțiile dentare NU sunt considerate urgențe medicale. Astfel, dacă te prezinți la cabinetul stomatologic pentru o extracție, cazul nu va fi tratat ca o prioritate. 

Ce faci în cazul unei urgențe stomatologice?

În situația în care te confrunți cu o durere acută, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să elimini resturile alimentare dintre dinți cu ajutorul aței dentare, apoi să clătești timp de 30 de secunde cu apă de gură. Următorul pas este să te deplasezi către un cabinet stomatologic pentru a identifica sursa durerii și pentru a trata corespunzător problema dentară.

Fractura dentară se poate produce prin simpla mușcătură dintr-un aliment dur, în urma unei căzături și nu numai. În acest caz, clătiți ușor cu apă caldă și păstrați fragmentul de dinte pentru a-l duce la cabinetul stomatologic.

În cazul unui traumatism dento-alveolar este necesar să vă prezentați de urgență la cabinetul stomatologic imediat după accident. Dacă dintele a fost eliminat din alveola sa, în primele 30, maxim 60 de minute, acesta poate fi rearanjat numai dacă dintele este integru.

În situația în care vă confruntați cu un abces dentar, prezentați-vă de urgență la un cabinet stomatologic precum Aristo Dent pentru curățarea adecvată a zonei infectate. Medicul dentist se va ocupa de urgența stomatologică, iar infecția va fi complet eliminată prin administrarea de antibiotice prescrise de acesta. O infecție la nivelul rădăcinii dintelui, netratată la timp, poate conduce la pierderea definitivă a dintelui.

Concluzie

Urgențele stomatologice nu sunt situații pe care să le ignorați sau să încercați să le tratați acasă. Pe lângă durere și disconfort, pot conduce foarte ușor la complicații care vă pun starea de sănătate în pericol. Pentru a primi un tratament adecvat, puteţi apela cu încredere la ajutorul unui medic dentist din cadrul clinicii Aristo Dent Bucureşti!

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Renovarea interioară a locuinței: Ghid complet pentru proprietari

Publicat

pe

De

Renovarea interioară a locuinței

Renovarea locuinței nu este doar un proces costisitor, dar poate fi și dificil să ajungi la rezultatul final pe care îl dorești. Totuși, cu o planificare bine pusă la punct și cu o echipă profesionistă, proiectul poate fi un real succes. De aceea, astăzi vom discuta despre cum te organizezi cât mai bine atunci când dorești să începi renovarea interioară a locuinței, iar în acest sens ți-am pregătit un ghid complet.

Care sunt primele aspecte la care trebuie să fii atent?

Renovarea interioară a locuinței trebuie privită dincolo de statutul unui proiect, fiind o investiție în casă pentru a-ți asigura tot confortul necesar. Totodată, renovarea are ca scop modernizarea locuinței, iar de cele mai multe ori alegem să urmăm ultimele tendințe în materie de design interior. Pentru transformarea acestui proiect într-un real succes, iată care sunt aspectele cărora trebuie să le acorzi o atenție sporită:

Stabilește un buget

Deși fiecare are o perspectivă unică asupra căminului pe care să-l numească acasă, este necesar să plecăm la drum cu o idee clară asupra rezultatului pe care dorim să-l obținem în funcție de fondurile de care dispunem. De aceea, primul pas este stabilirea clară a unui buget în care să ne încadrăm. Acesta trebuie definit pe baza unor factori precum: domeniul lucrărilor de renovare, dimensiunea spațiului, costul materialelor și costul forței de muncă. Totodată, în acest buget este important să alocăm și un procent de 10-25% pentru cheltuieli neprevăzute. Întotdeauna este mai bine să-ți supraestimezi cheltuielile decât să le subestimezi și să rămâi cu fonduri insuficiente.

Definește scopul renovării

Următorul pas după stabilirea bugetului este determinarea domeniului de aplicare. În acest sens, este nevoie să îți răspunzi la câteva întrebări clare: Care sunt camerele care urmează a fi renovate? Este vorba doar de câteva revizii sau dorești să schimbi cu totul amenajarea interioară? Ia în calcul scopul și funcționalitatea spațiului, dar și partea de estetică. Ulterior, poți face o listă cu toate lucrările de renovare și le poți prioritiza în funcție de nevoi și buget.

Planifică designul locuinței

Un design bine planificat te va asigura că lucrările de renovare corespund nevoilor și sporesc valoarea totală a casei tale. În acest sens, poți lua legătura cu o persoană specializată în amenajările interioare sau cu un arhitect, dacă planifici să extinzi locuința. Ține cont de spațiul disponibil, piesele de mobilier, schema cromatică și planul de iluminare. Pentru garanția unui rezultat care să te mulțumească, poți acorda mai mult timp acestui pas.

Obține avizele necesare

În funcție de complexitatea proiectului, este posibil să ai nevoie de avize de construcție dacă implică modificări precum: reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinație a construcției, dar și orice modificări aduse asupra instalației aferente. În cazul în care este vorba doar despre renovare (înlocuirea tâmplăriei, zugrăveli, placări etc) atunci nu ai nevoie de astfel de documente.

Contactează o echipă de profesioniști care să se ocupe de partea de execuție

Deși DIY este interesant, atunci când vine vorba de o renovare a locuinței, ai nevoie de o echipă de profesioniști pentru a nu risca o lucrare eșuată și costuri suplimentare. Cu toții știm cât de inestetică este o placare inadecvată cu gresie sau cât de ușor apar probleme în cazul unui parchet montat prost. Pentru a evita astfel de probleme, cel mai bine este să obții o ofertă de preț de la o echipa specializată. Nu doar că ai mai mult timp pentru alte sarcini, dar te bucuri și de garanția unei lucrări bine făcute.

În raza județului Arad, echipa Rapid Construct îți stă la dispoziție pentru lucrări de construcție și amenajări interioare: placări cu gresie, faianță sau parchet, zugrăveli, montaje pentru tâmplăria PVC, dar și multe altele. Punem preț pe calitate și atenția la detalii, iar satisfacția clientului este prioritară pentru noi. Contactează-ne pe pagina de Facebook și prezintă-ne ideea ta, iar noi te vom ajuta cu execuția.

Citeste in continuare

Social

Oferte pentru cazare de Paşte 2023

Publicat

pe

De

cazare de Paşte 2023

Sărbătorile de Paște sunt o ocazie minunată de a te relaxa și de a petrece timp de calitate cu familia și prietenii. Dacă vrei să faci ceva special în acest an, de ce să nu încerci să petreci Paștele într-un mod puțin mai diferit?

O variantă cu adevărat atrăgătoare este oferta pe care Hotel Izvoare – Căciulata o pune la dispoziţie turiştilor! Oferta include pachete speciale de Paște, care cuprind mese festive, activități distractive și multe alte surprize.

Găsești super oferta pentru cazare de Paște 2023 AICI.

Top 3 motive pentru care să petreceți Paștele la Hotel Izvoare

Hotelul este plasat într-o zonă pitorească. Așezarea îți va permite să faci o mulțime de activități suplimentare, pe lângă cele incluse în oferta de Paște. De exemplu, dacă după ce petreci așa cum se cuvine sfintele Paști îți dorești să faci o plimbare relaxantă, sau să vizitezi diverse obiective cunoscute din Vâlcea, poți face asta cu ușurință. Localizarea hotelului este una strategică, astfel încât ai acces foarte simplu și rapid la cele mai cunoscute obiective și locații din zonă. De asemenea, dacă ești un iubitor de natură, poți face plimbări sau trasee turistice, care sunt foarte la îndemână în această zonă, mai ales că aici, natura ne înconjoară!

Numeroase lăcașe de cult în apropiere. Vâlcea este plină de biserici, mănăstiri sau alte tipuri de lăcașuri de cult cu totul și cu totul deosebite. Astfel, alegând una dintre bisericile sau mănăstirile din apropierea hotelului, te vei putea duce în Seara de Înviere și vei putea lua Sfintele Paști. Un punct forte îl reprezintă şi faptul că Hotel Izvoare se află la o distanță de doar câteva minute de mers pe jos față de Mănăstirea Cozia, iar posibilitatea de a asista la Slujba de Înviere și de a lua Lumină într-un cadru atât de încărcat de istorie, este o experiență cu adevărat unică, de care orice credincios ar trebui să aibă parte măcar o dată în viață. Chiar dacă în incinta hotelului se va organiza o petrecere de Paște, nu trebuie să uităm nici de adevărata semnificație a acestei sărbători atât de sacre și cu o importanță atât de mare din punct de vedere spiritual pentru noi toți, credincioșii.

Super oferta de Paşte. Ofertele pe care Hotel Izvoare ți le pune la dispoziție sunt unele foarte flexibile, printre multe altele, oferta include și o cină festivă de Paște, servită într-o atmosferă elegantă și primitoare. În cadrul meselor luate la hotel, vă veți bucura de preparate tradiționale de Paște și multe alte delicii. Bucătarii profesioniști și pasionați vor pregăti meniuri alese pentru toate mesele, indiferent că vorbim despre mic dejun, prânz cu preparate tradiționale sau cine cu meniu festiv. Eşti invitat să vii împreună cu prietenii şi familia să savurați preparatele culinare la restaurant Izvoare, gătite cu pasiune, apreciate și recomandate de cei mai mulți oaspeți.

De asemenea, în ofertă este inclusă și bălăceala, accesul la piscină fiind nelimitat. Piscina are întotdeauna o temperatură optimă, pentru a te bucura de bălăceală indiferent de vreme. Acest lucru poate face din vacanța ta una cu adevărat distractivă, mai ales dacă vii alături de un grup numeros. Fă-ţi o rezervare acum şi convinge-te.

Grăbește-te! Nu mai sunt multe locuri!

Indiferent de modul în care alegi să îți petreci Sărbătorile Pascale, Hotel Izvoare îți va oferi o experiență de neuitat, plină de distracție, relaxare și bucurie.

Rezervările se fac doar pe mail la adresele rezervari@hotelizvoare.ro, office@hotelizvoare.ro sau pe www.hotelizvoare.ro

Citeste in continuare

Social

De ce sunt rafturile metalice o soluţie ingenioasă pentru garajul tău?

Publicat

pe

De

Garajul este un loc unde depozitezi deseori fel de fel de obiecte, ceea ce înseamnă că ar trebui să ai în atenţie şi o modalitate de a-ţi organiza din ce în ce mai bine acest spaţiu. Rafturile metalice sunt foarte apreciate de către pasionaţii de maşini, deoarece le oferă o variantă optimă de a-şi stoca anumite produse, avându-le mereu la îndemână.
Iată care sunt principalele motive pentru care rafturile metalice sunt o idee excelentă pentru garajul tău!

1. Durabilitate

Durabilitatea este principalul criteriu de care ţine cont orice utilizator, deoarece îşi doreşte să se bucure o perioadă cât mai îndelungată de timp de achiziţia sa. Ştiai că rafturile metalice sunt realizate din oţel de cea mai bună calitate? Această materie primă este recunoscută pentru rezistenţa la uzură, şocuri şi coroziune, fapt ce o plasează în topul preferinţelor clienţilor.

2. Sustenabilitate

În ultimii ani, tot mai mulţi producători şi-au îndreptat atenţia către fabricarea rafturilor metalice din produse reciclabile, tocmai pentru a stopa procesul de poluare. Astfel, dacă optezi pentru astfel de sisteme de depozitare, vei contribui totodată la protejarea naturii şi vei face o alegere eco-friendly.

3. Flexibilitate

Ceea ce este bine de ştiut este faptul că rafturile metalice sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni şi configuraţii, aspect benefic pentru orice client. Practic, ai ocazia să alegi rafturi personalizate, care să se potrivească în raport cu necesităţile tale. Ba mai mult, ele pot fi ajustate pentru depozitarea obiectelor de forme şi dimensiuni diferite.

4. Uşurinţa de utilizare

Vrem sau nu vrem să recunoaştem, uşurinţa de utilizare face diferenţa între un produs de o calitate superioară şi unul de o calitate inferioară. Rafturile metalice sunt simplu de folosit şi de igienizat. O mare parte din modele sunt prevăzute cu instrucţiuni de instalare şi prezintă un design minimalist, care permite reglarea înălţimii rafturilor şi schimbarea poziţiei lor, tocmai pentru a se potrivi cu obiectele depozitate.

5. Siguranţa

Fabricate pentru a rezista la condiţii extreme, rafturile metalice vor face faţă cu brio inundaţiilor, incendiilor sau cutremurelor. Acestea oferă o modalitate sigură pentru depozitarea obiectelor de mare valoare din garajul tău.

Prin urmare, dacă încă nu ai în posesie rafturi metalice, ar fi momentul oportun să îţi îndrepţi atenţia către astfel de produse premium. În acest mod te vei asigura că eficientizezi spaţiul din garajul tău şi că ordonezi aşa cum se cuvine toate ustensilele, avându-le la îndemână ori de câte ori meştereşti ceva la maşină sau te ocupi de alte activităţi mecanice.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Renovarea interioară a locuinței Renovarea interioară a locuinței
Social10 ore inainte

Renovarea interioară a locuinței: Ghid complet pentru proprietari

Renovarea locuinței nu este doar un proces costisitor, dar poate fi și dificil să ajungi la rezultatul final pe care...

Uncategorized11 ore inainte

Zyxel – De ce este foarte important să integrăm soluții de securitate Endpoint?

Potrivit Statista.com, în prima jumătate a anului 2022, numărul atacurilor malware la nivel mondial a ajuns la 2,8 miliarde.  ...

cazare de Paşte 2023 cazare de Paşte 2023
Social11 ore inainte

Oferte pentru cazare de Paşte 2023

Sărbătorile de Paște sunt o ocazie minunată de a te relaxa și de a petrece timp de calitate cu familia...

Eveniment12 ore inainte

Hades contra Penitenciarul Ploiești -Cursuri de asuprire- – Ziarul Incisiv de Prahova

Vă dezvaluiam în articolele trecute despre ce îndeletniciri de mare lider și manager are Matei Valentin, directorul împuternicit… acum aflăm...

SocialO zi inainte

De ce sunt rafturile metalice o soluţie ingenioasă pentru garajul tău?

Garajul este un loc unde depozitezi deseori fel de fel de obiecte, ceea ce înseamnă că ar trebui să ai...

Eveniment2 zile inainte

FSANP confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova cu privire la jocurile murdare din sistemul penitenciar și cum cei care conduc sistemul scot lemnele din foc cu mana altora/Un nou val de acuzatii – Ziarul Incisiv de Prahova

„Primarie pe persoana fizica”…” Volosevici da din nou dovada ca prezenta sa in fruntea Ploiestiului este un accident al istoriei...

Afaceri2 zile inainte

Credit rapid fara ANAF de la IFN obținut azi

Sunt câteva metode prin care puteți obține un împrumut rapid fără anaf de la o instituție financiară non-bancară (IFN). Prima...

Uncategorized2 zile inainte

Încep calificările naționale pentru Campionatul Mondial de Esports de la Iași

România, în calitate de țară organizatoare, va avea jucători și echipe direct calificate la Campionat, fără a mai fi nevoie...

Uncategorized2 zile inainte

XPG lansează sursa CYBERCORE II certificată ATX3.0 Platinum și PCIe 5.0 ready

XPG, furnizor de sisteme, componente și periferice pentru gameri, profesioniștii Esports și pasionații de tehnologie, a anunțat astăzi lansarea globală...

Eveniment3 zile inainte

„Frumusetea” si „splendoarea” din „inteligenta” artificiala emanata de edilul Andrei Volosevici – in diagonala cu Bachus – Ziarul Incisiv de Prahova

„Primarie pe persoana fizica”…” Volosevici da din nou dovada ca prezenta sa in fruntea Ploiestiului este un accident al istoriei...

Știrile Săptămânii