Connect with us

Știri din județ

Sportivii anului au fost premiați la Gala Canotajului Românesc. 2022 este cel mai de succes an din istoria Federației Române de Canotaj

Publicat

pe

Cei mai buni sportivi ai Federaţiei Române de Canotaj, care au oferit rezultate excepționale la Campionatele Europene și Mondiale din acest an, au fost premiați în cadrul Galei Canotajului Românesc. Ediția din acest an, prezentată de Teodora Tompea, a avut loc la Casa Siqua din București, în prezența Președintelui Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a Președintelui Comitetului Olimpic Român, Mihai Covaliu, și a partenerilor Federației Române de Canotaj care, prin implicarea continuă, susțin performanța sportivilor.

2022 este considerat cel mai de succes din istoria Federației Române de Canotaj, cu 39 de medalii câștigate la competițiile internaționale importante, un an în care sportivii federației au adus o mulțime de motive de mândrie românilor de pretutindeni. În premieră în istoria canotajului românesc, în 2022, s-au câștigat 5 medalii de aur și 3 de bronz la Campionatele Europene și 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale.

În cadrul Galei Canotajului Românesc au fost premiați și cei care au roluri esențiale în obținerea tuturor acestor rezultate de excepție: antrenori, echipa medicală, parteneri, sponsori și întregul colectiv tehnic ce îi sprijină pe sportivi în drumul lor spre performanță.

Momentele muzicale au fost asigurate de naistul Nicolae Voiculeț, care a primit și un trofeu special din partea Federației Române de Canotaj. Tot un tofeu special a mers și către Teodora Tompea, gazda evenimentului.
 
Lista laureaților Galei Canotajului Românesc 2022

Sportivul Anului: Simona Radiș, steaua incontestabilă din elita canotajului mondial. Campioană Olimpică la Tokyo 2020, alături de Ancuța Bodnar în barca de dublu vâsle feminin, de două ori Campioană Europeană în 2022 (atât la dublu vâsle cât și în barca de 8+ 1), Simona Radiș a devenit singura sportivă din lume care câștigă două medalii de aur la Campionatele Mondiale, în 2022, în mai puțin de o oră.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar – Campioane Olimpice la Tokyo 2020, duble Campioane Europene în 2022, atât la dublu vâsle feminin (W2x), cât și la 8+1 feminin (W8+), dar și Campioane Mondiale în 2022 la dublu vâsle feminin (W2x).

Ionela Cozmiuc – Campioană Mondială și Europeană în 2022 în proba de schif simplu categorie ușoară (LW1x).

Echipajul de dublu rame masculin, Campionii Mondiali și Europeni Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc. Ei au devenit primii canotori români din istorie cu titlu mondial în proba de dublu rame masculin, aceeași în care tot anul acesta au cucerit și aurul european.

Echipajul de patru vâsle masculin medaliat cu bronz la Campionatele Europene 2022: Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache.

Echipajul de patru rame masculin, compus din Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Mihăiță Țigănescu și Florin Lehaci, sportivii medaliați cu bronz la Campionatul European de la Munchen.

Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu, duble campioane europene în 2022, atât în proba de dublu rame feminin (W2-), cât și în proba de 8+1 feminin (W8+). Ioana Vrînceanu este și Campioană Mondială, făcând parte din echipajul de 8+1 feminin care a câștigat medalia de aur la Mondialul de la Racice.

Magdalena Rusu face parte atât din echipajul de 8+1 feminin care a câștigat aur la Campionatul European, cât și din barca de 8+1 ce a cucerit anul acesta aurul mondial. Are și medalie de bronz la Europene alături de colegele ei din barca de patru rame feminin (W4-), Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș și Amalia Bereș.

Iuliana Buhuș este dublă medaliată cu aur în acest an în echipajul de 8+1 feminin, atât la Campionatele Europene cât și la Campionatele Mondiale. De asemenea, Iuliana a câștigat și bronz la Europene alături de colegele ei din barca de patru rame feminin.

Mădălina Bereș este componentă a echipajului de 8+1 feminin care a câștigat aur  atât la Campionatul European cât și la Campionatul Mondial. De asemenea, Mădălina a câștigat și o medalie de bronz la Europene alături de colegele ei din barca de patru rame feminin.

Amalia Bereș face parte din echipajul de 8+1 feminin care a câștigat aur atât la Campionatul European, cât și la Campionatul Mondial. Amalia mai are în palmares în acest an și medalie de bronz la Campionatele Europene.

Adriana Ailincăi face parte din echipajul de 8+1 feminin  care a câștigat aurul la Campionatul Mondial 2022.

Maria Tivodariu face parte din echipajul de 8+1 feminin care a câștigat aurul la Campionatul Mondial 2022.

Adrian Munteanu a fost cârmaci pentru echipajul de 8+1 feminin, medaliat cu la Campionatul European 2022.

Victoria Ștefania Petreanu a fost cârmaci pentru echipajul de 8+1 feminin, medaliat cu aur la Campionatul Mondial 2022.

Juniori: Grădinăciuc Delia Mirabela, Todirică Andreea, Nedelcu Iulia Valentina, Mătran Ana Maria

Tineret: Bălaucă Iulia Liliana, Moroșanu Andrada Maria, Ungureanu Alexandra Roxana, Cireș Andreea Patricia, Ciotău Emanuela Ioana, Drugă Cristina Florentina, Mândrilă Andrei, Neamțu Claudiu

Antrenori:
Antonio Colamonici (antrenor principal al Loturilor Olimpice de Seniori și Tineret Under 23), Alupei Dorin, Măstăcan Vasile, Despina Marcus, Atomei Ciprian, Băhnărel Sorin, Cochela Veronica, Boguș Cosmin, Băcăoanu-Aanei Marius, Codrici Bogdan, Ignat Doina, Oșean Vasile, Ogulturk Ana Maria, Donci Daniel, Petrescu Mihaela, Maliș Alexandru, Bulie Bogdan, Maliș Cristian, Grijuc Marian.

Trofee Speciale:
Eduard Novak, Ministru Sportului 
Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic și sportiv Român
Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte UniCredit Bank România
Marian Ivan, Primarul Orasului Pantelimon
Rodica Diaconu și Alexandra Boncu; Bucovina
Romeo Căzănescu, Director Herbalife Nutrition
Anca Gheorghe, Ford Țiriac Auto
Raluca Soare, Fundația Ion Tiriac
Dan Stratan, director Ciga Energy
Valeria Sabo, Consultant de Imagine al Federației Române de Canotaj
Andreea Bănicescu, Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate
Florentina Voicu, Fiterman Pharma
Alin Irimia, BDO România
Bogdan Niță, Sanovita
Lucian Morteanu, Phoenicia Hotels

Au fost acordate și trofee către Negro 2000, Maestro, Pron Natura, ai căror reprezentanți nu au reușit să fie prezenți la gală.

Christian Stan, Managing Partner YOLO Media, Agenția de PR și comunicare a Federației Române de Canotaj

Laurențiu Ciornei, fondator Asociația Alianță pentru Pădure

Cluburi sportive: CS Dinamo București, CSA Steaua București, CSM Calarasi ,CSM Iasi și CSN Snagov

Partenerii evenimentului: Leonidas, Consiglieri, La Mama, Beautik, Alira, MS Croaziere Diana, Casa Siqua, Tuborg, Granini, Camera de Comerț și Industrie a României în Italia, Asociația Românilor în Italia și Asociația pentru Respectarea Drepturilor Omului (ARDOM).
 
Declarație Elisabeta Lipă:

„Am sărbătorit astăzi împreună, la Gala Canotajului Românesc 2022, cel mai de succes an din istoria Federației Române de Canotaj, iar asta mă bucură, mă emoționează și mă face extrem de mândră.

Ne așteaptă un 2023 extrem de solicitant, iar aici mă refer la calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, și sper că această ploaie de azi să fie cu mult succes pentru canotajul românesc, în particular, și pentru sportul românesc în general. Îmi doresc ca anul viitor să ne putem bucura de cât mai multe bărci calificate la Jocurile Olimpice.

Sunt mândră să pot spune că Federația Română de Canotaj este, deja de șase ani consecutivi, federația cu cele mai bune performanțe din sportul românesc. Îi felicit pe această cale pe toți sportivii, antrenorii și întreg colectivul tehnic pentru munca pe care o depun zi de zi.
Toate aceste lucruri nu se pot realiza dacă nu ai niște parteneri extraordinari care să îți fie alături.

Doresc să mulțumesc pe această cale Ministerului Sportului și Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru susținere, dar și partenerilor Federației care ne sunt alături și care au înțeles cât de important este ca performanța să fie susținută. Țin să menționez că COSR acoperă în mare măsură finanțarea acestor tineri minunați începând de la Centrele Naționale Olimpice de Juniori și Tineret și până la loturile olimpice bineînțeles, finanțarea cantonamentului care începe de miercuri. Suma nu este mică, dar sportivii noștri merită cu prisosință pentru că au demonstrat că fac România cunoscută în lume și ne bucură cu performanțele lor.

Mulțumesc partenerilor de nădejde ai Federației Române de Canotaj: UniCredit Bank România (partenerul principal al FRC în acest ciclu Olimpic), Herbalife Nutrition, Apa Bucovina, Primăria Orașului Pantelimon, Phoenicia Hotels, Ford România, Țiriac Auto, Fundația Țiriac, Negro 2000 România, SCC Erbașu, SanoVita, IBB-HIB România, Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate, BDO România, Apele Române, Fiterman Pharma, Maestro, Zuzu și Pro Natura. De asemenea, ca parteneri ai Galei Canotajului Românesc 2022 ni s-au alăturat Consiglieri, Leonidas, Beautik Haute Parfumerie, Eisberg Simply Fresh, MS Diana – Croaziere pe Dunăre, Tuborg, Granini și La Mama. Sper ca această colaborare frumoasă și fructuoasă să continue și pe viitor, cu aceleași rezultate!”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din județ

Documentele care îngroapă USR în scandalul BMW

Publicat

pe

Scandalul pornit de șeful USR, fostul mistru al transporturilor Cătălin Drulă, cu privire la achiziția de către Ministerul de Interne a 600 de autospeciale BMW în urma unei licitații câștigate de Automobile Bavaria, se întoarce ca un bumerang în capul useristului șef. Drulă acuzase conducerea IGP și a Ministerului de Interne de oganizarea unei licitații ”cu dedicație”, uitând să mențineze că ”dedicația” – mai exact indicatorii tehnici pe baza cărora s-a organizat licitația, capacitate cilindrică, specificații ale cutiei de viteze, etc – fusese aprobată și semnată chiar de el în perioada în care a ocupat fotoliul de ministru al transporturilor.

Cum controlul ordonat de ministrul internelor, Lucian Bode, arată că licitația a respectat întocmai litera legii și, evident, condițiile cerute anterior de Drulă, șeful de la USR s-a repliat declarând că el semnase un ”proiect de siguranță rutieră finanțat din fonduri europene” și nu un contract propriu-zis. La fel ca la declanșarea scandalului, când a ”uitat” de implicarea sa directă în achiziția BMW-urilor, Drulă omite evidența. Specificațiile tehnice din contract au fost verificate și aprobate de Ministerul Transporturilor pe respectivul proiect european și trimise apoi către Inspectoratul General de Poliție tocmai pentru ca polițiștii să nu facă licitația de capul lor și pentru a preîntâmpina orice eventuală încercare de a direcționa licitația către un furnizor sau altul. Foarte important și relevant pentru minciuna promovată de USR, potrivit documentelor pe care vi le prezentăm, specificațiile tehnice ce poartă semnătura ”Cătălin Drulă”, sunt parte a contractului pe care îl critică. La articolul 23 (vezi foto) se prezintă ”anexele” despre care se prevede explicit ”constituie parte integrantă a prezentului Contract de finanțare, având aceeași forță juridică”. Anexa 2, unde sunt incluși indicatorii tehnici semnați de Drulă, este fără niciun dubiu parte a contractului. Prin urmare, semnătura ”Cătălin Drulă” este în contract și, mai mult, este chiar pe acele prevederi introduse exact pentru ca situția acuzată de el, manipularea licitației, să nu poată apărea. Avem de-a face practic cu o metodă uzuală de a obține beneficii de imagine și capital politic a ”partidului protestatarilor”-USR, metodă cunoscută de public drept ”hoțul strigă hoțul!”.

Conform expresspress.ro

Citeste in continuare

Știri din județ

SUSȚINE CAMPANIA DIRECȚIEI GENERALE DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ „ CAMPANIA UMANITARĂ BUCURIA DIN GHIOZDAN PENTRU 100 DE COPII”.

Publicat

pe

Voluntarii Direcției Generale de Asistență Socială (AEDOPS) au dat startul unei campanii prin care vor să ajute cel puțin 100 de copii fără posibilități materiale cu rechizitele necesare pentru începerea anului școlar, relatează revistaclick.ro aici.

Organizatorii și-au propus ca inițial să ofere o sută de ghiozdane dotate cu rechizite. În funcție de ajutorul primit din partea societății, tinerii voluntari vor să ajungă la cinci sute de ghiozdane complet echipate.

Prin campanii similare organizate anii trecuți, DGAS – AEDOPS a dăruit ghiozdane cu rechizite pentru copii.

Persoanele care doresc să ajute pot achiziționa ghiozdane cu rechizite și lua legătura cu studenții voluntari sau pot dona folosind următoarele date:
RO25BTRLRONCRT0CG8233801. cont deschis la Banca Transilvania.

Mai multe informații despre campanie găsiți pe pagina de Facebook Direcția Generală de Asistență socială sau puteți contacta voluntarii Muti George Laurențiu (0725.714.746) ori Iacob Cătălina Georgiana (0729.733. 333).

Președinte AEDOPS
Director General
Riccio Daniela

Vicepreședinte AEDOPS
Director General Adjunct
Amal Florentina Marin

Director Executiv
Direcția Generală de Asistență socială
Mihai Căldăraru

Director Executiv Adjunct
Iacob Cătălina Georgiana

Director Executiv Adjunct
Muti George Laurențiu

Sediul social (corespondență) Nerva Traian nr.8. Telefon 0739.377.777.

Ajută un copil să meargă la școală, oferă și tu Bucuria din Ghiozdan!

Citeste in continuare

Știri din județ

Trucuri pentru a alege ghetele perfecte

Publicat

pe

Foarte mari sau scandaloase; din piele sau piele intoarsa; neteda, imprimata; ghete imblanite sau fara blana… in tonuri neutre sau super colorate. In toate versiunile lor, ele sunt necesitatea acestei ierni. Ca ele sunt pasiunea noastra, este fara indoiala… Dar de unde stim care ni se potrivesc cel mai bine? Sfaturi pentru a le alege bine.

In acest sezon, ghetele nu pot lipsi din garderoba noastra. Si din mai multe motive: pe langa faptul ca sunt neceare, ele sunt o completare ideala care ne protejeaza de temperaturile scazute.

In aceasta iarna sunt purtate nu numai cu pantaloni, ci si cu fuste scurte si rochii. Dar dincolo de a fi super trendy, lucrul esential este sa alegi ghetele care adapteaza tendintele la stilul tau personal, proportiile si tipul corpului tau.

Pentru femeile izbitoare, cele care cauta intotdeauna sa iasa in evidenta si ultra chic, o optiune excelenta sunt ghetele cu imprimeu animal, cu pitonul ca protagonist de necontestat. Cel mai clasic, pe de alta parte, se va simti confortabil cu tonurile sobre si intotdeauna in combinatie cu portofelul.

In functie de corpul tau si de proportiile tale

– Daca esti in cautarea de a arata mai inalt, ghetele cu fermoar cu pantaloni sunt cea mai buna optiune. Mai ales daca sunt de acelasi ton: vor da senzatia vizuala ca ai picioare mai lungi.

– Daca le porti cu fuste sau rochii scurte, ghetele pot scurta picioarele. Nu este recomandabil pentru femeile cu picioare mai groase.

– Ghetele lungi sunt aliati excelenti pentru fuste fie la genunchi, fie la 3/4. In acest caz, ele prelungesc picioarele si servesc, de asemenea, la deghizarea gleznelor largi.

– Pentru a obtine o imagine optima si proportionala, tipul de gheata trebuie sa fie in raport cu tipul de picior. Daca picioarele sunt subtiri si lungi, un toc mai ingust sau mai subtire va arata mai bine, in timp ce un toc prea gros poate fi perceput ca disproportionat.

– In plus fata de tipul de picior, trebuie sa luam in considerare functionalitatea bazata pe activitatile noastre zilnice. Daca stam in picioare pentru o lunga perioada de timp, ghetele mai mici vor oferi confort. Inaltimea ideala de toc este de 3 pana la 5 cm. Daca tocul este mai mare sau mai mic, ceea ce va face este ca greutatea sa nu fie distribuita optim.

– Daca preferi ghete cu toc mai inalte, o optiune buna sunt cizmele cu platforma care, in esenta, iti maresc vizual inaltimea, dar nu cer atat de mult la picior.

– Tocurile patrate si largi stabilesc tendinta pentru acest sezon. Daca ai picioare foarte subtiri, poti opta pentru un toc chinezesc care este mai ingust.

– Varful ghetei este un alt factor de luat in considerare. Pentru acest sezon vedem varfuri rotunjite care, din fericire, sunt mai asezate decat varfurile patrate, deoarece acestea din urma se largesc vizual la picior.

– Colori visiniu cu piele neagra, maro, spun prezent in acet sezon… si cu toc scazut, ele garanteaza confort si sa ne protejeze de frig!

Un alt aspect foarte important este faptul ca ghetele pe care le porti trebuie sa fie potrivite si cu tinuta pe care o imbraci, iar noi iti dam mai multe sugestii in sensul acesta:

Alege ghete scurte atunci cand ai picioarele subtiri si tot ce vrei este sa le faci sa para mai lungi. In momentul in care le asociezi cu pantaloni mulati sau chiar cu fuste picioarele tale vor parea interminabine.

Alege ghete lungi daca ai gambele groase – ghetele scurte sunt cele care iti vor taia glezna si vor face ca gambele tale sa para si mai groase, motiv pentru care iti recomandam sa alegi cu atentie.

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment10 ore inainte

Se aude zăngănit de cătușe la “Bomba ecologica de la Pleasa”/IPJ Prahova confirma dezvaluirile noastre

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

EvenimentO zi inainte

Dupa dosarele penale cu “TERMIA” si “BCR”, un alt dosar penal il va lovi pe “faraonul” Andrei Volosevici

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

Haine sport Haine sport
Social2 zile inainte

Haine sport pentru sezonul rece

Îți place la nebunie să faci sport, și mai ales, să faci sport în natură? Nu ştii ce haine sport...

Ferestre termopan Ferestre termopan
Social2 zile inainte

Ferestre termopan, piesa cheie în amenajarea băii

Ferestre termopan sunt o alegere inspirată pentru a fi montate în baie atât din punct de vedere al funcționalității, cât...

Uncategorized2 zile inainte

Cele mai bune moduri prin care iti poti imbunatati somnul

Multi factori sunt determinanti pentru calitatea somnului. Nu este suficient doar sa dormi, ci trebuie sa dormi bine pentru a...

Eveniment3 zile inainte

Bomba ecologica de la Pleasa loveste din nou/Recop Recycling SRL incearca sa scape de MUNTII de deseuri aruncand pe la vecini sau le ingroapa/Ce face Garda de Mediu si celelate autoritati? (POZE SI VIDEO)

Metoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam ca...

Motofierăstrău Motofierăstrău
Social3 zile inainte

Motofierăstrău electric sau pe benzină: pro şi contra

Alegerea unui motofierăstrău nu este întotdeauna un lucru uşor de făcut. Mai ales când există atât de multe modele pe...

Brasov Brasov
Social3 zile inainte

Ce sa vizitezi intr-o vacanta in Brasov

Daca inca nu ai vizitat Brasov, atunci trebuie sa iti faci o lista cu cele mai interesante locatii existente pe...

calorifer calorifer
Social4 zile inainte

9 paşi să aerisești corect un calorifer

A venit momentul acela din an în care pornim centrala termică din casă pentru asigurarea confortului termic. Nu de multe...

Eveniment4 zile inainte

O noua lovitură grea pentru fostul procuror Mircea Negulescu!/Dosar celebru picat in instanta/Toti inculpatii au fost achitati cu mentiunea: Fapta NU EXISTA

Se dărâmă în cap toata șandramaua lui Portocala si a zdreantelor care il ajutau Iata ca dezvaluirile ziarului Incisiv de...

Știrile Săptămânii