Connect with us

Afaceri

Scurt istoric al costumului medical

Publicat

pe

Drinuniforma

Poate că, datorită meseriei pe care o ai, ești nevoit să porți zilnic o uniformă medicală, însă cât de multe știi despre aceasta și istoricul ei?

Până la începutul secolului trecut cei care practicau medicina nu dețineau uniforme pentru protecția hainelor proprii de sângele și fluidele din spital, iar transmiterea bolilor și posibilitatea de infectare erau doar subiecte controversate la acea vreme. În timpul Primului Război Mondial a apărut uzanța de a purta maști și aceasta mai mult pentru protecția medicilor decât a pacienților.

Un istoric al echipamentelor medicale

Uniformele standard au fost concepute pentru persoanele care lucrau în sălile de operație în anii 60. Chirurgii au descoperit că luminile strălucitoare din sala de operație reflectau rochiile și șorțurile albe, creând o senzație neplăcută. Acela a fost momentul în care s-a luat decizia de a schimba culoarea uniformelor în unele de culoare verde.

În decurs de 10 ani, modelele verzi au devenit uniforma medicală standard în spitale. În zilele noastre însă, aceste uniforme de toate culorile au început să fie purtate de medici veterinari, stomatologi, asistente, esteticieni sau oameni de știință din domeniul cercetării. Design-ul lor simplu le face mult mai puțin susceptibile de a adăposti germeni și sunt foarte ușor de curățat.

Mai mult decât atât, acestea au în magazinele specializate prețuri relativ ieftine, pentru a putea fi înlocuite frecvent, fără a-ți face griji cu privire la pete sau daune.

Întrucât tot mai mulți oameni poartă aceste uniforme medicale, pe piață există o mulțime de opțiuni de înaltă tehnologie și foarte la modă. Țesăturile anti- microbiene, tăieturi măgulitoare, modele colorate și cu imprimeuri fac uniformele medicale de astăzi mai funcționale și mai distractive ca niciodată.

Uniforma medicală în zilele noastre

Uniforma medicală este vestimentația obligatorie ce trebuie purtată de o anumită categorie de oameni, însă, împreună cu aceasta, este necesar să se poarte și bonete medicale, utilizate pentru protecția capului și a părului.

Iar cum în zilele noastre, se încearcă crearea unor atmosfere cât mai prietenoase și primitoare în clinici, spitale sau cabinete medicale, din ce în ce mai multe magazine specializate au optat pentru distribuirea unor modele de costume medicale cu imprimeuri, în culori puternice, care să ofere persoanei care o poartă un aspect cât mai plăcut. De asemenea uniformele medicale sunt concepute pentru sezonul cald sau rece, existând modele comode și plăcute pentru costume medicale de iarnă. Bineînțeles, acestea pot fi purtate și împreună cu o bonetă asortată, ele devenind în acest fel pata de culoare ce poate oferi un aspect încântător.

Bonetele medicale sunt prevăzute cu un elastic pentru a fi prinse la spate și sunt realizat dintr-un material special, tercot, acesta fiind cel mai potrivit pentru confecționarea echipamentelor medicale.

Nu uita, a lucra în acest domeniu medical nu înseamnă să porți o uniformă obișnuită și plictisitoare, ca cei care lucrau în anii 60 în spitale, ci poți opta pentru uniformele și bonetele medicale la modă, colorate și speciale!

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Iata calitatile agentilor care asigura cele mai bune servicii de paza!

Publicat

pe

servicii de paza | MAO Protect

Nevoia de a fi in siguranta este una pe care fiecare om trebuie sa si-o satisfaca, in fiecare zi. Mai mult decat atat, masurile care trebuie luate in vederea asigurarii unor conditii optime de siguranta trebuie sa fie si mai serioase in cazul afacerilor. Pentru ca lucrurile sa fie tratate corespunzator, antreprenorii de peste tot apeleaza la servicii de paza profesionale, oferite de firme specializate in acest domeniu.

 

Pentru a putea oferi asemenea servicii, companiile de securitate apeleaza la doua tipuri de resurse esentiale: agentii de paza si tehnologia moderna. Din punct de vedere al tehnologiei, aceasta poate fi mai mult sau mai putin complexa. Este de preferat ca mijloacele de supraveghere si sistemele de alarma sa fie aliniate celor mai moderne standarde de calitate, pentru ca ele sa ofere un randament satisfacator. Mai important decat tehnologia este, insa, personalul uman care o opereaza. Iata care sunt calitatile necesare unor agenti de paza cu adevarat pregatiti sa iti protejeze business-ul!

 

Pregatire fizica si psihologica pentru servicii de paza eficiente

Un agent de paza are responsabilitatea de a interveni atunci cand apar evenimente neplacute la nivelul obiectivului pe care il are de protejat. In plus, un agent trebuie sa aiba si capacitatea de a preintampina astfel de neplaceri. De foarte multe ori, situatiile in care sunt surprinsi agentii pot implica si dueluri fizice. Persoanele care reprezinta amenintari trebuie indepartate de obiectiv si in mod fizic.

 

Este nevoie de forta, de viteza si de agilitate. Tocmai de aceea, cele mai bune firme de paza ofera agentilor posibilitatea de a se antrena corespunzator. De asemenea, ei sunt alesi si in functie de parametrii pe care ii pot atinge din punct de vedere fizic.

 

Buna pregatire fizica trebuie dublata si de capacitatea psihologica a agentilor. Acestia trebuie sa poata discerne foarte bine modul in care trebuie intervenit in anumite situatii. O buna pregatire psihologica ajuta un agent sa stie cand anume trebuie sa ia masuri, dar si ce grad de forta trebuie sa aplice. Si din acest punct de vedere, doresti sa colaborezi cu o firma care ofera servicii de paza moderne. Agentii trebuie sa fie bine instruiti si testati pentru a avea certitudinea ca ofera interventii corecte si asigura servicii de paza eficiente.

 

Relatie buna cu tehnologia

Asa cum ai aflat la inceputul acestui articol, tehnologia joaca si ea un rol esential in vederea asigurarii unor servicii de securitate la standarde ridicate. Mijloacele de supraveghere si sistemele de alarma pot oferi informatii foarte importante. Acestea au rolul de a facilita interventia agentilor sau chiar de a preveni producerea unor evenimente nedorite, prin simpla lor existenta. In cazul in care sistemele de alarma si supraveghere sunt activate in sensul informarii agentilor, acestia trebuie sa inteleaga foarte bine semnalele receptionate. Este necesar  ca tehnologiile audio-video sa nu reprezinte o enigma pentru agenti.

In sensul fructificarii la maximum a relatiei dintre resursa umana si cea tehnologica, firmele de paza pregatesc agentii si ii familiarizeaza cu echipamentele pe care le vor utiliza.

 

Este necesar sa apelezi la servicii de paza oferite de firme care tin cont de toate aceste detalii si care isi pregatesc si testeaza agentii. Calitatea tehnologiei utilizate este foarte importanta, insa este necesar sa aiba si cine sa profite de ceea ce ofera echipamentele. De asemenea, agentii trebuie sa fie bine instruiti din punct de vedere psihologic si sa aiba capacitatea fizica de a interveni corect in orice situatie.

Citeste in continuare

Afaceri

Care sunt avantajele oferite de alegerea unei tamplarii PVC?

Publicat

pe

PVC-ul este un material extrem de raspandit si popular. Un material care le permite usilor, ferestrelor sau roletelor sa reziste la diferitele tipuri de agresiuni la care sunt supuse de-a lungul timpului (intemperii, manipulari repetate, etc).

Insa, PVC-ul dispune si de numeroase alte calitati, care l-au ajutat sa se impuna in locuintele noastre, fie ca este vorba de o constructie noua, fie despre o renovare.

PVC-ul este un material recunoscut pentru izolarea termica de calitate, extrem de interesanta atunci cand vine vorba despre reducerea consumului de energie. Dispune si de performante bune pentru izolarea fonica si securitate. Rezista la cele mai grele conditii climatice si este perfect adaptat tamplariei exterioare.

Tamplaria PVC se declina in numeroase modele

Pe piata exista o gama larga de tamplarie PVC. Aceasta gama include usile de intrare, ferestrele si usile culisante. Unul din principalele avantaje oferite de acest material este data de marea sa disponibilitate si numeroasele modele existente pe piata. Regasim tamplarie PVC OnePlast in toate formele (patrate, dreptunghiulare, rotunde, etc). Este in egala masura posibil sa alegem din mai multe tipuri de deschidere (culisanta, batanta, fixa si multe altele).

Tamplaria PVC poseda o excelenta performanta de izolare termica si fonica

PVC-ul este un material deosebit de izolant. Mai izolant decat lemnul sau aluminiul, fara rupere termica. Fie ca il folosim ca material pentru o constructie noua, fie pentru o renovare, tamplaria din policlorura de vinil ne permite sa evitam pierderile termice si contribuie la economia de energie. In plus, este un material care poate fi dotat cu sticla dubla sau tripla pentru un plus de performanta.

Tamplaria PVC nu necesita o intretinere speciala

La fel ca si tamplaria din aluminiu, tamplaria PVC nu este sensibila la intemperii. Este vorba despre un material imputrescibil. In plus, datorita noilor tehnici de fabricare, unele modele sunt rezistente si la razele UV. Cu tamplaria PVC OnePlast, nu este necesar sa realizam lucrari regulate de intretinere deoarece, o laveta umeda si o solutie de curatare sunt mai mult decat suficiente pentru a-i reda stralucirea.

Tamplaria PVC este extrem de abordabila ca pret

Unul din principalele avantaje oferite de tamplaria PVC este pretul abordabil, unul din cele mai scazute de pe piata, comparativ cu lemnul spre exemplu. Este de altfel principalul motiv pentru care acest material se bucura in ziua de azi de un astfel de succes. Raportul calitate/pret se pliaza de minune pe asteptarile si bugetul a numeroase persoane. Bineinteles, pretul depinde in special de calitatea produsului si de furnizori.

Tamplaria PVC este ecologica

Policlorura de vinil participa si la protejarea mediului inconjurator. PVC-ul nu polueaza deloc si nu aduce niciun fel de pagube atmosferei. In plus, este un material perfect reciclabil. Astfel, daca optam pentru tamplariePVC OnePlastvom contribui si noi la protejarea mediului inconjurator. Un criteriu care nu este deloc de neglijat in ziua de azi. Mizand pe aceasta tamplarie, vei avea parte doar de beneficii.

Ferestrele PVC sunt mai rezistente in timp

Ferestrele PVC sunt durabile si nu putrezesc. Asta spre deosebire de lemn. In timp, lemnul poate suferi modificari, se poate dezintegra sau deforma sau se poate descompune pur si simplu. Ferestrele din PVC au o durata mai lunga de viata, prezinta o rezistenta crescuta la distorsiuni. Pot fi fabricate dintr-o mare varietate de culori. Ferestrele din lemn, spre exemplu, necesita o revopsire odata la cinci ani. PVC-ul de ultima generatie rezista la conditiile meteorologice si nu isi schimba deloc culoarea de-a lungul anilor. Este un material foarte usor de intretinut. Granulele din PVC sunt rezistente la razele UV si la conditiile meteorologice.

Citeste in continuare

Afaceri

Ferestrele cu profile PVC Klass asigura protectie suplimentara impotriva capriciilor iernii

Publicat

pe

Intr-o tara cu anotimpuri diverse precum Romania, proprietarii de case si constructorii trebuie sa ia in considerare toate aspectele anotimpurilor si sa le abordeze pe fiecare in parte in mod corect. Fiecare anotimp are necesitatile sale unice pentru imobilul construit si este nevoie sa ne asiguram ca totul este pregatit corespunzator. Cand vine vorba despre iarna, unul dintre cele mai importante lucruri la o casa este izolatia. O casa bine izolata mentine caldura in interior si impiedica gerul de afara sa strice confortul casei, ajutand in acelasi timp si la reducerea costurilor pentru energia termica.

De obicei, cele mai „vulnerabile” parti ale casei atunci cand vine vorba despre mentinerea unei temperaturi constante in interiorul unui imobil il reprezinta usile si ferestrele. De-a lungul timpului au fost mai multe variante de materiale pentru construirea tamplariei, insa nici aluminiul si nici traditionalul lemn nu au reusit sa faca fata suficient de bine cerintelor in materie de confort termic. Lumea moderna avea nevoie de noi solutii pentru usile si ferestrele caselor. Astfel a aparut pe piata poate cel mai bun material posibil pentru construirea de tamplarie: PVC-ul.

PVC-ul a schimbat modul in care ne raportam la usile si ferestrele caselor noastre, fiind acum o alegere aproape naturala atunci cand vine vorba despre tamplarie. Deoarece este cu mult mai rezistent decat lemnul si mult mai versatil si cu calitati de izolare superioare fata de aluminiu, usile si ferestrele cu tamplarie PVC reprezinta solutia optima indiferent de anotimp, dar mai ales iarna.

Daca fereastra nu asigura o etanseitatecorecta pe timpul iernii acest lucru se simte imediat, tocmai de aceea trebuie acordata o atentie sporita acestui loc al casei. Instaland usi si ferestre ce folosesc profile din PVC Klass imobilul va avea parte de o protectie suplimentara impotriva gerului din timpul iernii, astfel se asigura un confort sporit in interior fara a depune mari eforturi in ceea ce priveste costul energiei termice. Ferestrele cu tamplarie PVC reprezinta cea mai buna alegere pentru protectia casei atunci cand iarna isi face de cap.

Pentru a lua legatura cu reprezentantii Klass Coating System accesati site-ul klassprofile.ro.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

servicii de paza | MAO Protect servicii de paza | MAO Protect
Afaceri19 ore inainte

Iata calitatile agentilor care asigura cele mai bune servicii de paza!

Nevoia de a fi in siguranta este una pe care fiecare om trebuie sa si-o satisfaca, in fiecare zi. Mai...

Știri din județ7 zile inainte

Crează imagini la modă cu eșarfe tricotate și eșarfe pandantiv

Eșarfele la modă în sezonul 2021-2022 – tricotate și cu pandantiv se vor potrivi cu paltoane elegante, haine clasice și...

Social2 săptămâni inainte

Ce criterii să ai în vedere pentru alegerea unor boxe cu bluetooth? Măriți volumul și bass-ul cu un cod reducere elefant

În zilele noastre, muzica ne urmărește peste tot pentru că o luăm peste tot. Pentru iubitorii de muzică aflați în...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Ce presupune o campanie de marketing?

Ce presupune o campanie de marketing? O campanie de marketing poate fi descrisă ca orice acțiune planificată pentru a atinge...

avocat partaj avocat partaj
Uncategorized2 săptămâni inainte

Apeleaza la un avocat pentru partaj si asigura-te ca iti sunt respectate toate drepturile!

Niciun cuplu nu isi imagineaza la inceputul casniciei ca va ajunge la divort, dar uneori lucrurile nu decurg conform planului....

Eveniment2 săptămâni inainte

Gasca lui Tomac – dauna totala/Presedintele Crisitian Diaconescu (P.M.P.) s-a impus – Ziarul Incisiv de Prahova

Am impresia că la PMP e un puci în plină desfășurare, scrie pe reteaua de socializare jurnalistul Liviu Avram de...

Eveniment2 săptămâni inainte

Legatura dintre arestarea inculpaţilor Militaru Marian-Cătălin (P.M.P), Şerpescu Cătălin Constantin (P.M.P.) cu Sebastian Moise (P.M.P) si dosarul penal pentru şpăgi date la cimitirele din Bucureşti deschis de DNA – Ziarul Incisiv de Prahova

Şi în acest dosar se va întâmpla ca în dosarul Mineriada. Va fi trimis înapoi la Parchetul Militar, pentru că...

Social3 săptămâni inainte

Freza de Zăpadă Rotakt – Utilajul care-ţi face iarna mai uşoară

Pentru că iarna bate la uşă, iar fulgii de nea vor începe curând să se aşterne peste curţile noastre, va...

Eveniment3 săptămâni inainte

Seful Poliției Române, chestorul Eduard Mirițescu, a intrat în vizorul procurorilor Parchetului Curții de Apel Bacău/AUDIAT – ieri – de procurori în cazul CRIMELOR DE LA ONEȘTI – Ziarul Incisiv de Prahova

Mai mulți polițiști au fost audiați de procurorii Parchetului Curții de Apel  Bacău în cadrul dosarului penal pentru neglijență în...

Eveniment3 săptămâni inainte

Sunt foarte funny analfabeții funcționali de la Bioterra, doctoranzii SRI – Ziarul Incisiv de Prahova

Cu siguranță că ați mai citit prin presa din ultimii 10 ani despre bugetarii de lux ai României. Dar niciodată...

Știrile Săptămânii