O brutarie coace si vinde mai mult decat painea cea de toate zilele, dupa cum s-ar spune. Pentru a iesi din tipare si pentru a-si asigura un numar mai mare de clienti, o brutarie trebuie sa apeleze si la produse de specialitate. De altfel, clientii nu prefera doar painea alba, traditionala.
Astfel, trebuie sa vorbesti cu distribuitorul tau de produse de panificatie si sa afli daca iti poate pune la dispozitie lucrul de care ai nevoie pentru produse de specialitate – anume, premixuri de panificatie!
Ce sunt premixurile de panificatie?
Premixurile sunt o combinatie de ingrediente reologice (cunoscute ca amelioratori), fainuri sau ingrediente functionale (seminte, faina integrala, etc.) si componente de gust (in general, maiaua). Toate acestea combinate duc la formarea unui premix de panificatie necesar coacerii unei specialitati.
Astfel de premixuri reprezinta, de regula, aproximativ 50-60% din cantitatea totala de ingrediente utilizate intr-o anumita reteta, pe langa produse de panificatie uzuale precum drojdia (si apa, desigur).
Ce produse de specialitate poti gati prin premixuri?
Dupa cum vei afla in cele ce urmeaza, premixurile sunt extrem de versatile. Aceasta apar in retete de baza, anume acolo unde nu te asteptai, dar mai ales in retetele complexe care duc la formarea unor specialitati care sunt la mare cautare in brutariile din tara.
- Produse din aluat dulce precum batoane, cornuri, cozonaci si altele. Acestea au la baza premixuri de patiserie. Aceste produse de panificatie prezinta aroma deosebita, dar si prospetime indelungata;
- Produse complexe precum specialitati cu fainuri diverse sau cu seminte. Aici intra toate produsele de panificatie care contin seminte (de orice tip) si cele care au la baza alte fainuri decat cele normale (integrale si altele);
- Produse economice si complexe care favorizeaza coacerea de produse de panificatie cu secara si in general, diversificate (de la paine cu cartofi la paine cu usturoi, maia si multe altele).
In general, premixurile de panificatie te pot ajuta sa aduci in brutaria ta practic orice produs inedit, special. Desigur, pentru acest lucru, ai nevoie de un producator/distribuitor care sa iti puna la dispozitie aceste premixuri. Chiar daca le-ai putea prepara personal, in brutaria ta, nu uita ca ai nevoie de cantitati mari pentru a satisface cerintele clientilor tai.
Cum alegi producatorul de produse de panificatie?
Atunci cand esti in cautarea unui producator, este indicat sa-l gasesti pe cel care iti poate pune la dispozitie majoritatea tipurilor si sortimentelor de asemenea produse. Mai exact, vrei sa te poti baza pe acelasi producator de la care primesti drojdie si atunci cand ai nevoie de maia, premixuri, sau blenduri de panificatie.
Astfel, gestionarea unei brutarii care se afla in plina dezvoltare sau expansiune devine mult mai usoara!
Un astfel de producator este LeSaffre – peste 150 de ani de experienta in industria drojdiilor si proceselor de fermentatie, acesta iti poate oferi toate ingredientele de care brutaria ta are nevoie, fie ea de marime mica, medie, sau mare.
LeSaffre este un producator cu renume global, cunoscut si pentru activitatile de proiectare si dezvoltare din acest domeniu – inovatia in zona panificatiei chiar exista si are loc, in principal, in laboratoarele LeSaffre!