Connect with us

Afaceri

Cum să fii un bun marketolog – abilități și calități

Publicat

pe

Se spune că nu e destul să faci o facultate de relaţii publice, marketing sau comunicare pentru a fi un marketolog de succes. Strategiile învăţate acolo, cu siguranţă îţi vor prinde bine într-o carieră în acest domeniu,  dar să nu uităm că marketingul înseamnă arta de a vinde, deci trebuie să ai abilităţi negociere, convingere şi altele foarte importante, pentru a determina pe alţii să cumpere produsul sau serviciul tău. Unde mai pui că marketingul este un domeniu foarte vast, începând de la marketing clasic poți ajunge ușor să te ocupi cu servicii SEO.

Care sunt cele mai importante calităţi ale unui specialist în marketing?

În primul rând trebuie să fii creativ, pentru că azi vei promova, să spunem produse cosmetice, iar mâine, s-ar putea să convingi clienţii să cumpere de la tine lacuri și vopsele pentru uși și ferestre. Va trebui să ai multă creativitate ca să promovezi o varietate mare de produse, pentru că tehnicile utilizate în cazul produselor cosmetice nu vor putea fi folosite şi la vopselele pentru uşi şi ferestre. În primul rând, este vorba despre alt public, alte posibilităţi etc.

Diplomaţia este o altă calitate necesară pentru un specialist în marketing. Va fi nevoie, deseori, să discuţi sau să te confrunţi cu diferiţi oameni, să ajungi la un anumit compormis. Trebuie să zâmbeşti mereu şi să comunici deschis şi calm cu clienţii. De asemenea, trebuie să manifeşti interes şi să te bucuri de orice întrebare de la orice persoană, în caz contrar, ai putea pierde un client, care nu va mai manifesta interes pentru tine.

Dicţia bună, la fel este destul de importantă şi aduce un plus de încredere pentru specialistul în marketing. De ce? Pentru că al va prezenta produse, va ţine discursuri, din care, cei prezenţi vor avea nevoie să înţeleagă mesajul principal. Aici nu-și au locul bâlbâielile, ezitările sau ticurile verbale, căci de felul cum vei vorbi publicului depinde foarte mult dacă vor lua sau nu produsele promovate.

Cu siguranță, cei din sfera marketingului au o doză bună de curiozitate, nu ne referim la curiozitatea ce se referă la viața personală a cuiva, cu toate că și asta, în anumite momente te poate ajuta. Vorbim despre o curiozitate legată de tot ce se întâmplă pe piață. Specialistul trebuie să fie mereu atent și la curent cu toate noutățile din domenii diferite – economie, social, cultural, chiar și politic, pentru că ele pot avea impact asupra afacerii. Într-un cuvânt, trebuie să fii jurnalist.

Chiar trebuie să o faci, de multe ori, pe jurnalistul, pentru că scrisul tot face parte din funcția ta de specialist în marketing – anunțuri, comunicate, strategii, noutăți, articole promoționale, mesaje de felicitare  și alte tipuri de materiale, cad, deseori pe umerii tăi, de aceea, o condiție foarte imporantă este să stai bine cu gramatica și să ai simțul știrii.

Trebuie să cunoști foarte bine și calculatorul, nu doar gestionarea rețelelor sociale care devin din ce în ce mai puternice, precum Facebook, LinkedIn, Twitter, Flickr și altele, dar să te poți descurca cu Excelul, Indesignul, Microsoft Picture Manager și altele

Ce face mai face un marketolog?

El face multe lucruri în cadrul unei companii, le enumerăm doar pe câteva:

  • supraveghează piața și face analize de piață;
  • analizează țintele de pe piață și preferințele clienților
  • scrie strategii și planuri de promovare
  • organizează campanii de promovare
  • elaborează studii de marketing;
  • este prienten cu concurenții, adică îi  monitorizează permanent J
  • informează conducerii companiei în caz de eșec pe piață și asupra nevoii de schimbare din aceste motive;
  • cooperează cu agențiile de publicitate

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Bergerat Monnoyeur anunta LANsarea UNEI NOI GAME DE buldoexcavatoaRE Cat®

Publicat

pe

– UTILAJE NOI, ADN ORIGINAL –

La aniversarea a 35 de ani de cand Caterpillar produce buldoexcavatoare, Bergerat Monnoyeur Romania anunta lansarea a patru modele noi, care duc mai departe succesul primelor buldoexcavatoare Cat® – seria A – din 1985. Cerintele si aplicatiile clientilor s-au schimbat de-a lungul anilor, insa buldoexcavatoarele Cat® continua sa fie proiectate de experti la aceeasi calitate de neegalat, pentru a satisface nevoile clientilor din toata lumea.

Noua gama de buldoexcavatoare Cat® cuprinde modelele 428, 432, 434 si 444 si se caracterizeaza mai mult ca oricand prin confort, eficienta a consumului de combustibil si control. Fiecare model include un monitor interactiv pentru alegerea setarilor si a modurilor de putere, un motor Cat® ce respecta ultimele standarde UE privind emisiile – Stage V, bratul emblematic Cat, un sistem hidraulic puternic si un sistem pentru monitorizarea performantelor utilajului – ProductLink.

Testate de o echipa de operatori din Romania

Pentru dezvoltarea noii game de buldoexcavatoare Cat®, Bergerat Monnoyeur a trimis in februarie 2019 – la Caterpillar Malaga Demonstration and Learning Center, o echipa de operatori din Romania care a participat la testarea noilor buldoexcavatoare si a oferit echipei de ingineri Caterpillar feed-back-ul lor legat de forta utilajului, viteza de raspuns a sistemului hidraulic, senzitivitatea comenzilor, confort, etc..

Mai mult, unul dintre cele patru noi modele de buldoexcavatoare a fost testat si monitorizat timp de un an in Romania, dupa cum ne comunica Irina Dragan, Products Marketing Manager, Bergerat Monnoyeur Romania:

Buldoexcavatorul este, in continuare, considerat unul dintre cele mai versatile si populare utilaje din Romania, avand cea mai mare pondere in totalul utilajelor vandute in tara noastra. Deoarece piata romaneasca este in primele trei din Europa din punct de vedere vanzari buldoexcavatoare Cat, Bergerat Monnoyeur a facut parte din proiectul Caterpillar denumit “Field Follow”, ceea ce a insemnat ca un model din noua gama a fost testat in Romania, timp de un an, lucrand aproximativ 1500 de ore in diverse aplicatii. Ca intotdeauna, operatorii au fost cei care au contribuit la definitivarea detaliilor, a optiunilor, a inovatiilor aduse de catre Caterpillar noilor modele. Operatorii nostri experimentati se numara, de azi inainte, printre cei care si-au pus amprenta asupra noilor buldoexcavatoare Cat.“

Bucurati-va de control absolut

De la gasirea unor noi modalitati de dezvoltare a afacerii sau de gestionare a fluxului financiar si pana la impactul cauzat de fluctuatiile generate de pretul combustibilului, activitatea din ziua de astazi se desfasoara intr-o lume plina de incertitudine. De aceea, cand este vorba de achizitia urmatorului buldoexcavator, controlul si certitudinea sunt criterii extrem de importante.

Caterpillar intelege foarte bine aceste lucruri si, de aceea, fiecare noua functie si inovatie are rolul de a reduce riscul, de a eficientiza consumul de combustibil, maximizand in acelasi timp puterea si precizia.

Economie de combustibil

Respirati usor cu un motor Cat puternic si eficient – C3.6 respecta ultimele norme ale regulamentului UE privind emisiile, STAGE V. Cu toate ca utilizeaza cu pana la 10% mai putin combustibil, ofera aceeasi putere si densitate a cuplului, iar sistemul post-tratare noxe nu necesita niciun fel de intretinere.

Lucrati in ritmul care va convine

In noul buldoexcavator Cat, puteti schimba viteza si timpul de raspuns al sistemului hidraulic in functie de preferintele dumneavoastra, de competente sau de tipul lucrarii. Utilizati monitorul interactiv pentru a va seta preferintele de operare personale si pentru a lucra, de fiecare data, in ritmul care va convine. Mai mult, operarea utilajului este extrem de comoda datorita comenzilor electrohidraulice ergonomice, montate pe scaun. Acestea sunt proiectate pentru a va asigura mai mult control asupra fiecarei miscari.

Confortul si siguranta sunt o prioritate

Fiecare aspect al cabinei a fost proiectat pentru confortul si siguranta dumneavoastra. Scaunul cu suspensie pneumatica se adapteaza la greutatea dumneavoastra si puteti schimba pozitia suportului pentru brat dupa cum va este comod. Dumneavoastra sunteti cel care decideti cand si daca porniti comenzile electrohidraulice, pentru ca in cabina dumneavoastra Cat, sunteti intotdeauna in control.

Pentru mai multe informatii despre noile buldoexcavatoare Cat®, va rugam sa accesati:

www.noutati-cat.ro/buldoexcavatoare-Cat/

https://youtu.be/srvpkoCbtEc

Citeste in continuare

Afaceri

Sfaturi in alegerea celor mai bune fronturi de mobila

Publicat

pe

Stim ca atunci cand vrem sa ne amenajam casa asa cum trebuie si sa ne bucuram de confort si eleganta maxima in casa noastra alaturi de familie si cei care ne trec pragul, avem nevoie de un mobilier de calitate ridicata si frumos.

Acele momente cand stam cu familia sau cu prietenii sunt foarte importante iar ele trebuie sa ne ofere confortul de care avem nevoie de fiecare data. Iar de aceea este foarte important sa avem il considerare mai multe criterii cand ne alegem mobila de bucatarie sau cea din dormitor.

De aceea materialele din care sunt realizate aceste piese de mobilier sunt foarte importante pentru ca ele vor avea un efect direct asupra calitatii vietii noastre cand stam acasa.

Alegerea fronturilor de mobila poate fi o bataie de cap daca nu stii dupa ce criterii sa iti alegi acest produs. De aceea echipa Protege Parol iti vine in ajutor cu gama de fronturilor de mobila si cu sfaturi pretioase in alegerea acestui produs.

Ca sa te poti bucura de o casa eleganta si moderna avem nevoie sa avem o mobila de calitate ridicata prin care sa ne putem bucura de confort. Pentru asta, echipa Protege Parol iti vine in ajutor cu sfaturi pretioase despre cum sa alegi corect fronturile de mobila pentru a te bucura intr-adevar de confort si eleganta la tine acasa.

In primul rand trebuie sa ne uitam cu atentie la materialul din care este realizat frontul de mobila, aici ne referim la lemn masiv sau cele din MDF.

Fronturile din lemn masiv sunt foarte rezistente si au o durata de viata lunga oferind un look foarte modern dar elegant.

Dupa care sa ne uitam la cum va arata incaperea cu tipul de front ales. Aici trebuie sa stim stilul  nostru, etc.

Citeste in continuare

Afaceri

De la cercetare la implementare CMS – De ce sa apelezi la specialisti in web design?

Publicat

pe

De

DCA

Atunci cand vrei sa realizezi un nou design pentru un nou website inseamna ca ti-ai stabilit anumite obiective specifice pe care iti doresti sa le atingi. In definitiv, regandirea design-ului actual este o tactica pentru a-ti atinge obiectivul general.

In colaborare cu o agentie specializata in web design te bucuri de capacitatea specialistilor angajati pentru proiectul tau de a-ti asigura un fel de orientare strategica in vastul ocean informational care este internetul.

Cu alte cuvinte, o agentie web design va vedea dincolo de cerinta ta initiala si te va ajuta sa iti definesti o strategie digitala pe termen scurt, mediu sau lung, in functie de posibilitatile tale de investitie. De aceea, este important sa apelezi la o agentie care iti ofera timpul si spatiul necesar pentru a intelege nevoile si problemele publicului tau tinta, astfel incat sa dezvolte o abordare personalizata pentru proiectul tau. In plus, o agentie web design iti recomanda intotdeauna doar serviciile potrivite pentru a obtine succesul meritat, prin intermediul indrumarilor strategice oferite la fiecare pas.

Cercetare, proiectare, dezvoltare, implementare: Web Design

Construirea unui site folosind un design responsiv (accesibil de pe orice tip de device, desktop, telefon mobil, tableta) este obligatorie. Pe de alta parte, crearea unui site personalizat, responsive si optimizat pentru motorul de cautare Google insumeaza bunele practici care pot fi intotdeauna atat in clientilor tai.

Astfel de beneficii, desi costa mai mult decat atunci cand se aleg deja site-uri sub forma de template-uri, sunt imediate. Iar investitia este amortizata inca de la urcarea site-ului in mediul online.

De exemplu, autoritatea unui site este oferita de catre motorul de cautare, in raport cu o multime de variabile. De exemplu, orice site disponibil pe internet este analizat de catre algoritmii motorului de cautare, iar in functie de natura si constructia site-ului acestuia i se ofera autoritate care se poate rezuma printr-o vizibilitate pozitiva in pagina de rezultate Google.

Alt aspect de care este important sa tii cont este acela ca utilizatorii online sunt tentati sa acceseze un site de pe telefonul mobil. De aceea, atunci cand apelezi la o agentie web design este important sa soliciti acesteia sa iti prezinte un portofoliu cu proiectele anterioare si chiar studii de caz reprezentative pentru tipul tau de afacere.

Este important sa iti organizezi (periodic) continutul din site

Pentru asta o sa ai nevoie de un sistem de gestionare a continutului. Implementarea unui astfel de sistem de management al continutului trebuie sa cuprinda obiectivele site-ului tau. Pentru asta este necesara realizarea unui sistem de marketing, web desing, tehnologii, flux de lucru, securitate si conformitate.

O agentie cu experienta ar trebui sa te poata indruma sa folosesti un CMS (Content Manager System, tradus Sistem de Administrare a Continutului) potrivit atat in faza incipienta a dezvoltarii site-ului, cat si pe viitorul cresterii autoritatii afacerii tale in mediul online.

Este important de retinut ca un astfel de sistem trebuie implementat si bine inteles inca de la inceput, astfel incat sa il puteti personaliza in orice situatie.

De aceea, colaborarea cu o agentie specializata in web design reprezinta intotdeauna o alegere care necesita o scurta perioada de cercetare a celor mai bune oferte pentru tine. In cazul in care esti curios sa afli mai multe informatii, poti contacta o astfel de agentie.

Sursa articol: https://www.site4all.ro/blog/categorii-articole/internet-servicii-web/de-la-cercetare-la-implementare-cms-de-ce-sa-apelezi-la-specialisti-in-web-design

Acest articol este publicat cu acceptul autorului:

Digital Craft Agency

AddressBulevardul Ion C. Brătianu nr. 5, București 030172

Phone0723 367 348

Appointments: https://digitalcraft.ro/

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Social7 ore inainte

Ce concluzii a tras Cătălin Gherzan, candidatul PER la Primăria Pitești, legat de ultimele zile?

Pentru cei care nu știu încă, Gherzan este un individ foarte activ atât in zona educației, cât și în zona...

Eveniment11 ore inainte

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

Intre retorica și realitatea politica prahoveana, evidenţiez rolul elitelor politice în promovarea şi susţinerea modernizării și a modernității. Modernitatea tendenţială...

SocialO zi inainte

Performanța vorbește de la sine!

Mai este foarte puţin până când oamenii vor avea din nou ocazia iasă la vot şi să pună ştampila pe...

EvenimentO zi inainte

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Eveniment3 zile inainte

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Eveniment4 zile inainte

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Eveniment4 zile inainte

ATEN propune solutii eficiente de digitalizare a primariilor

Solutii ATEN de informare a cetatenilor si organizare a zonelor de acces Bucuresti, Romania (4 august, 2020) –  ATEN International,...

Eveniment5 zile inainte

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

”Puciul cumetrilor” Hăpău – Predoiu a eșuat… În urmă cu ceva vreme, resetarea colaborării fie și strict interinstituționale dintre ”cele...

Eveniment6 zile inainte

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Eveniment7 zile inainte

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Știrile Săptămânii