Connect with us

Cultură

FRUMOS E ÎN SEPTEMBRIE LA VENEŢIA

Publicat

pe

Doamnelor şi domnilor, sâmbăta 15 iunie 2019 începând cu ora 21:00, sunteţi invitaţi să luaţi parte împreună cu cei mici la o piesă de teatru absolut impresionantă şi excepţională, ce va avea loc la Filarmonica de stat, str. Cetăţii, nr.3-5, în judeţul Sibiu. Este vorba despre piesa de teatru “Frumos e în septembrie la Veneţia”.

Rezumat al piesei de teatru

Teatru

SEZONUL ROMÂNESC

Oana Pellea și Mircea Rusu – ARCUB-GOONG

ROMÂNIA

Frumos e în septembrie la Veneția

De: Teodor Mazilu

Regia: Mariana Cămărășan

În distribuție: Oana Pellea, Mircea Rusu

Scenografia: Vladimir Turturica

Light design: Ştefan Vasilescu

Video: Vlad Lăzărescu

Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză.

Durata: 1h 10min (cu pauză)

Data premierei: 20.09.2018

Titlu original: Frumos e în septembrie la Veneția

Coproducători: ARCUB, Asociaţia GOONG, Raiffeisen Bank

O neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate și nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul și frumusețea. Această parabolă teatrală îi aduce împreună pe actorii Oana Pellea și Mircea Rusu, însoțiți de o echipă de creație deja consacrată: Ştefan Vasilescu, Vladimir Turturică, Vlad Lăzărescu și Mariana Cămărășan.

Îndrăgostiți de însuși faptul de a fi îndrăgostiți, milioane de oameni visează Veneția. Adriatica bate cu valurile sale malurile de cărămidă ale insulei. Felinarele se aprind unul câte unul, dintr‑un tonomat se aude incredibila muzică a lui Lucio Dalla. Totul e ireal de frumos. În mirajul romantismului absolut, o femeie și un bărbat se redescoperă, așa cum nu și-au imaginat vreodată că ar putea fi. Realitatea, mijlocită de vis și dincolo de vis, este, de fapt, fabuloasă, iar lucrurile pe care abia îndrăznim să le visăm există deja în sufletul fiecăruia dintre noi. Ele prind viață atunci când… atunci când trăim acea… acel… nu găsesc cuvântul… care e antonimul singurătății?

Este o piesă de teatru magnifică, care pune în prim plan romantismul, iubirea, emoţiile, duse la extrem, dramă, drama romantică. Aşadar, nu lăsaţi timpul să treacă şi cumpăraţi chiar acum biletele de teatru pentru drama romantică de pe entertix.ro.

Entertix – soluţia perfectă

Pentru achiziţionarea bilete de teatru accesaţi site-ul Entertix.ro, unde veţi putea cumpăra, sau rezerva biletele având la dispoziţie 72 de ore să le achitaţi. De asemenea, pentru a intra în posesia bilete la teatru, le puteţi comanda de pe acest site şi vor fi livrate printr-un curierat în cel mai scurt timp la adresa menţionată. Poţi fi plătite cu cardul, sau ramburs la preluarea comenzii. De altfel, le puteţi comanda şi ridică de la unul din punctele de lucru Entertix, sau de la magazinele partenere pe care le găsiţi pe site-ul nostru. Aşa cum am menţionat şi anterior preţurile sunt extrem de accesibile, astfel încât pentru orice eveniment preţul unui bilet este de 9 lei.

Aşadar, vă invităm să luaţi parte la un spectacol cu totul şi cu totul deosebit. Nu rataţi ocazia de a achiziţiona bilete teatru Sibiu de pe entertix, dacă timpul nu va permite să vă deplasaţi mai devreme la locul evenimentului.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Calcularea salariului net

Publicat

pe

Alegeti mereu sa aflati toate detaliile despre salariul vostru folosindu-va de un calculator salariu. Un astfel de calculator va va ajuta mult si veti vedea ca el reprezinta solutia pentru calcularea salariului de la brut si pana la net, dar si inapoi, dupa cum veti dori.

Calculatorul de venituri va ajuta sa va realizati niste calcule avansate, de la salariul brut, la cel net si veti vedea in acelasi timp ca va veti putea observa impozitul pe venit, dar si care sunt contributiile pe care le veti avea de platit in cazul unui anumit castig lunar.

Calculatorul de salariu va furniza si calculul salariului brut, in functie de salariul net pe care il veti introduce. Puteti analiza diferentele de taxare a tipurilor de renumeratii. Se pot efectua chiar si unele scenarii de calcul al salariului sau al venitului de la net la brut sau invers de la brut la net. Veti putea face aceste calcule in functie de acordurile incheiate cu salariatii sau colaboratorii vostri.

Un calculator salariu net sau un calculator salariu brut va va ajuta mult pentru a vedea detaliile salariului vostru. De asemenea, veti vedea o prezentare detaliata a contributiilor sociale suportate de angajat, precum si bazele de calcul al salariului brut. Veti mai vedea si fiecare contributie pe salariu platita de angajator, dar si totalul costului de angajator.

Daca sunteti angajati, un calculator online va va ajuta sa stiti cu precizie care sunt sumele de bani virate pentru contributii, dar si care este nivelul taxelor pe care va trebui sa le platiti lunar. Va veti putea compara chiar si castigurile, in stituatia in care veti trece la o alta formula de colaborare cu angajatorul pe care il aveti in momentul de fata. Daca sunteti angajator, veti vedea ca un astfel de calculator va fi foarte util.

Citeste in continuare

Cultură

Entertix – bilete de teatru in toata tara

Publicat

pe

Modul de socializare a semnului teatral, ca element al psihologiei sociale, variază după tipul de societate în care a fost creat, determinând gustul publicului. Lumea reflectată în teatru şi teatrul receptat în public presupune decriptarea unui mecanism care se stabileşte între actor şi public, pentru că teatrul îşi creează publicul, contribuind simultan la evoluţia artei scenice.

Prima idee brevetată în publicitate este că, o idee bună vinde orice, deci e important să ştii cum să promovezi mesajul despre produsul cultural. Spectacolul de teatru, ca să existe, trebuie promovat, iar în cultură mecanismul de marketing e ca suspansul: creezi climaxul orizontului de aşteptare prin ofertă. Problema care apare este că teatrul, fiind o instituţie bugetară, nu primeşte bani pentru a cumpăra publicitate.

Legea permite plătirea tipăriturilor (afiş, caiet program), dar asta e prea puțin; mai trebuie răspândită vestea că în teatrul cu pricina are loc un spectacol nou sau trebuie făcut cunoscut programul. Numele actorilor de pe afiș reprezentă filtrul ce adună succesul și forţa reacţiilor emoţionale ale publicului. Spectatorul ajunge în sala de spectacol atras de numele actorului scris pe afiş și de programul afișat pe site-ul instituției.

Odată cu apariția Internetului, s-au dezvoltat și noile media (e-mail-ul, newsletterul, blogul, forumul, web-site-u, youtobe, rețelele de socializare: Facebook, Twiter, Instagram etc.) care-și desfășoară activitatea în spațiul virtual, unde diverse profiluri identitare interacționează. Fluxul informațional are trafic mare dacă apelăm la mediile de comunicare online. Publicitatea excită, iar o idee bună şi o minte strălucită vând bine orice, oriunde, oricând. Crescând volumul și viteza informației spre mass-media și spre consumatorul cultural, vânzarea de bilete teatru explodează. În mediul online, publicitatea se face agresiv şi gratis, mai ales prin site-urile de socializare. Anunțul despre repertoriul teatrului, premiera sau programul săptămânal pot deveni viral în mediul online.

Stilul de viaţă actual dezvoltă un tip de consum cultural, iar platforma www.entertix.ro a venit exact în ajutorul consumatorului cultural ocupat, care stă zi lumină la serviciu. Vizualizarea de pe telefonul personal a programului festivalului, apoi cumpărarea biletului a scutit mulți spectatori ca să facă drumul până la caseria teatrului; vânzarea de bilete teatru online a crescut vertiginos.

De la platforma www.entertix.ro se doreşte o promovare extinsă pentru fenomenul teatral. Să devină un portal al tuturor proiectelor culturale, dar şi o modalitate de a găsi parteneri financiari pentru viitoarele proiecte. Publicul să finanţeze producţiile. Se mai doreşte a fi o casă de bilete pentru toate teatrele, adică vine în ajutorul celor care pot cumpăra bilete teatru Bucuresti, folosind doar telefonul personal, asta daca timpul nu le permite să stea câteva minute, sau ore în şir la rând pentru a cumpăra biletul dorit. Este o alternativă bună pentru cei care sunt extrem de ocupaţi şi care vor să se relaxeze mergând la o piesă de teatru. Avantajul Entertix este ca biletele pot fi comandate de pe site-ul entertix.ro, iar pentru a intra în posesia biletelor de teatru aveţi mai multe alternative precum:

  1. E-ticket (prinţ at home);
  2. Livrare prin curiei, şi plata se realizează fie cu cardul, fie ramburs;
  3. Ridicare de la unul din punctele Entertix, costul livrării fiind de 2 lei, sau de la magazinele partenere.

 

Citeste in continuare

Administrație locală

EXCLUSIV/Sirul nelegiuirilor efectuate de fosta conducere a SRI ARAD, oameni cheie din administratie si ofițeri DGA/Episodul III

Publicat

pe

De

In numerele trecute am DEZVALUIT DESPRE NELEGIURILE LUI  Radu Nicolae Stoian si motivul/motivele pentru care acesta a fost adus asistent judiciar la Tribunalul Arad sub președinția Silviei Nadaban la cererea lui Otto Szep, vicepreședintele Tribunalului si cu recomandarea lui Caius Lăzărescu si a nasului acestuia, Bradin Flavius-Virgiuliu, actualmente purtător de cuvânt al Tribunalului Arad.

https://araduldeazi.ro/2018/08/16/exclusiv-droguri-inscenari-acoperiti-in-justitiei-si-abuzuri-ale-conducerii-sri-arad/

https://araduldeazi.ro/2018/08/16/exclusiv-droguri-inscenari-acoperiti-in-justitiei-si-abuzuri-ale-conducerii-sri-arad/

Înainte de a continua seria dezvăluirilor noastre despre încrengătură infracțională de la Arad formată din magistrați, ofițeri SRI, DGA si nu numai, oameni din administrația publică și ANAF, precizam ca  s-a elucidat misterul pentru care presa din Arad tace, nu stie nimic, nici usturoi nu a mâncat, si nici gura nu ii miroase.

Sa începem cu ce mai mare ziar local, Aradon. „Specialista ” în justitie, politie si coruptie este Ioana Costas.

Aceasta “gagica” (de prost “gust”) si-a inceput stagiul de profesionalizare în patul polițistului Virgil.

Stagiul blond și Ioana l-a costat pe polițist căsnicia dar nu va îngrijorați, doar temporar!

Căci, după finalizarea studiilor blonde jurnalististice, fostul polițist s-a reîntors la nevasta (Pentru a nu avea “scandal” in instanta si “tupeu”, va vom dezvalui, in curnand, si “cateva” inregistrari video/audio cu blonda curvistina)!

Blonda si-a mărit si ea orizontul caci, a incercat, va vom dezvălui daca a si reusit în episoadele următoare, sa-si continue „stagiile de perfecționare” profesională cu procurori DNA Timisoara.

Blonda Costas este verișoara avocatului Costas din Baronul Arad, avocat care isi reprezinta Baronul Arad în litigiile generate de infracțiunile si abuzurile actilualei conduceri astfel încât avem explicația …

Explicația pentru care presa din Arad nu le vede ci, dimpotrivă, daca cineva îndrăznește să nu facă parte din cloaca și eventual sa-si faca si datoria dezvăluind infracțiunile comise de aceștia devine brusc ținta a „jurnalistei” Ioana. Vom mai vorbi despre aceasta “stea” (porno, in opinia noastra si a probelor pe care le avem), a jurnalismului arădean, în episoadele următoare, dar sa trecem la următorul ziar local, Special Arad, care si-a adjudecat rolul de ziarul SJI Arad ( n.r. SRI ARAD), mai ales în vremea lui Daescu, Guran si a inca activului Toma. “Are” ca misiune promovarea intereselor secu’ Arad, rescrierea realității conform informațiilor, chiar dacă în unele cazuri false ale SJI Arad si apărarea cu orice preț a surselor SRI, inclusiv de răspunderea penală. Printre aceste surse care trebuie aparate sunt si avocați și magistrați din Arad. Apreciem ca ar trebui ca conducerea nationala a SRI (alooo, Hellvig, chiar primesti informatii de la Sectorul M?)  să ia măsuri pentru a readuce SJI-ul local la rolul său legal, dar,…. daca nu o va face, vom reveni, FOARTE  curând, cu nume și prenume.

Un alt jurnalist de „mare caracter” este Lucian Valeriu de la Critic Arad.

Dumnealui intelege jurnalismul asa: realitatea e cea descrisă de cel de ma plătește. Nu de alta, dar sa nu ajung sa -mi fur din magazine băutură ca bunul meu prieten, un alt jurnalist arădeanen, de calibru mondial, Dacia Don.

Dl Lucian are si o ibovnica care lucrează ca jurist la o instituție si pentru a nu încalcă legea scriind si articole le scrie sub pseudonym! Pam, pam! Vom reveni inclusiv cu sumele percepute în unele cazuri de jurnaliști aradeni. Nu doar de la Critic Arad, cat si de la Special Arad! Chiar vom reveni pentru ca Edurad Hellving sa taie in “carne vie”! Ce s-a intamlat la SRI Arad, NU POATE RAMANE FARA URMARI PENALE! ASTA O GARANTEAZA, Incisiv de Prahova! (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment22 de ore inainte

Un articol tipic „Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta de a se afla adevarul ci de a manipula

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

Eveniment2 zile inainte

IPJ Prahova sta pe butoi de pulbere/De la culoarea „rosie” (grena) la portocaliu – galben, cu „sageata”

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

Eveniment3 zile inainte

Fostul şef al IPJ Prahova Viorel Dosaru si-a „cumparat de la bec” o banda dintr-o strada in Parcul Industrial Ploiesti/Fostii subalterni de la Politia Rutiera se fac ca au „orbul gainilor”

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

Eveniment4 zile inainte

Biroul şi Directoratul de Informaţii al Comunităţii de Informaţii al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, alertate de mai multe ori în cazul ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, şi mai mulţi oficiali români

Articolul care urmează nu este despre România stat de drept, acest articol este despre cum a evoluat învățământul din România,...

Eveniment5 zile inainte

Doamna ministru al educatiei este REALA?

Procedura asumării răspunderii prin Parlament se aplică în mod excepțional. Este prevăzută prin Constituție, pentru că părinții Legii Fundamentale au...

Uncategorized6 zile inainte

Cea mai profitabila meserie in randul studentelor

A fi studenta in Bucuresti nu este un lucru deloc usor. Fiind un oras scump, o mare majoritate a fetelor...

Eveniment6 zile inainte

Jocul politic în jurul valorii de 4,8 lei pentru un Euro a imputinat rezervele valutare cu peste un miliard de Euro

(Preluare Inpolitics): Ziua de 1 decembrie a fost, anul acesta, una mai specială: pe lîngă aniversarea Marii Uniri, a fost...

EvenimentO săptămână inainte

1 decembrie 1918. Unirea nefructificată a românilor

Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Prin...

EvenimentO săptămână inainte

Vom sărbători, așadar, în curând, 30 de ani de la Lovitura de Stat și probabil morții Revoluției vor fi doar ”victime colaterale”

Reprezentanții Guvernului, lamentându-se pe marginea găurilor negre lăsate de PSD, noua administrație a tăiat în carne vie discret, dar temeinic,...

EvenimentO săptămână inainte

Ultimele pregătiri la „Orășelul Copiilor” din Parcul Municipal Vest

Deci, acest deficit este personal și reprezintă primul eșec al noului ministru al finanțelor: în numai trei zile și-a ratat...

Știrile Săptămânii