Connect with us

Cultură

Calcularea salariului net

Publicat

pe

Alegeti mereu sa aflati toate detaliile despre salariul vostru folosindu-va de un calculator salariu. Un astfel de calculator va va ajuta mult si veti vedea ca el reprezinta solutia pentru calcularea salariului de la brut si pana la net, dar si inapoi, dupa cum veti dori.

Calculatorul de venituri va ajuta sa va realizati niste calcule avansate, de la salariul brut, la cel net si veti vedea in acelasi timp ca va veti putea observa impozitul pe venit, dar si care sunt contributiile pe care le veti avea de platit in cazul unui anumit castig lunar.

Calculatorul de salariu va furniza si calculul salariului brut, in functie de salariul net pe care il veti introduce. Puteti analiza diferentele de taxare a tipurilor de renumeratii. Se pot efectua chiar si unele scenarii de calcul al salariului sau al venitului de la net la brut sau invers de la brut la net. Veti putea face aceste calcule in functie de acordurile incheiate cu salariatii sau colaboratorii vostri.

Un calculator salariu net sau un calculator salariu brut va va ajuta mult pentru a vedea detaliile salariului vostru. De asemenea, veti vedea o prezentare detaliata a contributiilor sociale suportate de angajat, precum si bazele de calcul al salariului brut. Veti mai vedea si fiecare contributie pe salariu platita de angajator, dar si totalul costului de angajator.

Daca sunteti angajati, un calculator online va va ajuta sa stiti cu precizie care sunt sumele de bani virate pentru contributii, dar si care este nivelul taxelor pe care va trebui sa le platiti lunar. Va veti putea compara chiar si castigurile, in stituatia in care veti trece la o alta formula de colaborare cu angajatorul pe care il aveti in momentul de fata. Daca sunteti angajator, veti vedea ca un astfel de calculator va fi foarte util.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Entertix – bilete de teatru in toata tara

Publicat

pe

Modul de socializare a semnului teatral, ca element al psihologiei sociale, variază după tipul de societate în care a fost creat, determinând gustul publicului. Lumea reflectată în teatru şi teatrul receptat în public presupune decriptarea unui mecanism care se stabileşte între actor şi public, pentru că teatrul îşi creează publicul, contribuind simultan la evoluţia artei scenice.

Prima idee brevetată în publicitate este că, o idee bună vinde orice, deci e important să ştii cum să promovezi mesajul despre produsul cultural. Spectacolul de teatru, ca să existe, trebuie promovat, iar în cultură mecanismul de marketing e ca suspansul: creezi climaxul orizontului de aşteptare prin ofertă. Problema care apare este că teatrul, fiind o instituţie bugetară, nu primeşte bani pentru a cumpăra publicitate.

Legea permite plătirea tipăriturilor (afiş, caiet program), dar asta e prea puțin; mai trebuie răspândită vestea că în teatrul cu pricina are loc un spectacol nou sau trebuie făcut cunoscut programul. Numele actorilor de pe afiș reprezentă filtrul ce adună succesul și forţa reacţiilor emoţionale ale publicului. Spectatorul ajunge în sala de spectacol atras de numele actorului scris pe afiş și de programul afișat pe site-ul instituției.

Odată cu apariția Internetului, s-au dezvoltat și noile media (e-mail-ul, newsletterul, blogul, forumul, web-site-u, youtobe, rețelele de socializare: Facebook, Twiter, Instagram etc.) care-și desfășoară activitatea în spațiul virtual, unde diverse profiluri identitare interacționează. Fluxul informațional are trafic mare dacă apelăm la mediile de comunicare online. Publicitatea excită, iar o idee bună şi o minte strălucită vând bine orice, oriunde, oricând. Crescând volumul și viteza informației spre mass-media și spre consumatorul cultural, vânzarea de bilete teatru explodează. În mediul online, publicitatea se face agresiv şi gratis, mai ales prin site-urile de socializare. Anunțul despre repertoriul teatrului, premiera sau programul săptămânal pot deveni viral în mediul online.

Stilul de viaţă actual dezvoltă un tip de consum cultural, iar platforma www.entertix.ro a venit exact în ajutorul consumatorului cultural ocupat, care stă zi lumină la serviciu. Vizualizarea de pe telefonul personal a programului festivalului, apoi cumpărarea biletului a scutit mulți spectatori ca să facă drumul până la caseria teatrului; vânzarea de bilete teatru online a crescut vertiginos.

De la platforma www.entertix.ro se doreşte o promovare extinsă pentru fenomenul teatral. Să devină un portal al tuturor proiectelor culturale, dar şi o modalitate de a găsi parteneri financiari pentru viitoarele proiecte. Publicul să finanţeze producţiile. Se mai doreşte a fi o casă de bilete pentru toate teatrele, adică vine în ajutorul celor care pot cumpăra bilete teatru Bucuresti, folosind doar telefonul personal, asta daca timpul nu le permite să stea câteva minute, sau ore în şir la rând pentru a cumpăra biletul dorit. Este o alternativă bună pentru cei care sunt extrem de ocupaţi şi care vor să se relaxeze mergând la o piesă de teatru. Avantajul Entertix este ca biletele pot fi comandate de pe site-ul entertix.ro, iar pentru a intra în posesia biletelor de teatru aveţi mai multe alternative precum:

  1. E-ticket (prinţ at home);
  2. Livrare prin curiei, şi plata se realizează fie cu cardul, fie ramburs;
  3. Ridicare de la unul din punctele Entertix, costul livrării fiind de 2 lei, sau de la magazinele partenere.

 

Citeste in continuare

Administrație locală

EXCLUSIV/Sirul nelegiuirilor efectuate de fosta conducere a SRI ARAD, oameni cheie din administratie si ofițeri DGA/Episodul III

Publicat

pe

De

In numerele trecute am DEZVALUIT DESPRE NELEGIURILE LUI  Radu Nicolae Stoian si motivul/motivele pentru care acesta a fost adus asistent judiciar la Tribunalul Arad sub președinția Silviei Nadaban la cererea lui Otto Szep, vicepreședintele Tribunalului si cu recomandarea lui Caius Lăzărescu si a nasului acestuia, Bradin Flavius-Virgiuliu, actualmente purtător de cuvânt al Tribunalului Arad.

https://araduldeazi.ro/2018/08/16/exclusiv-droguri-inscenari-acoperiti-in-justitiei-si-abuzuri-ale-conducerii-sri-arad/

https://araduldeazi.ro/2018/08/16/exclusiv-droguri-inscenari-acoperiti-in-justitiei-si-abuzuri-ale-conducerii-sri-arad/

Înainte de a continua seria dezvăluirilor noastre despre încrengătură infracțională de la Arad formată din magistrați, ofițeri SRI, DGA si nu numai, oameni din administrația publică și ANAF, precizam ca  s-a elucidat misterul pentru care presa din Arad tace, nu stie nimic, nici usturoi nu a mâncat, si nici gura nu ii miroase.

Sa începem cu ce mai mare ziar local, Aradon. „Specialista ” în justitie, politie si coruptie este Ioana Costas.

Aceasta “gagica” (de prost “gust”) si-a inceput stagiul de profesionalizare în patul polițistului Virgil.

Stagiul blond și Ioana l-a costat pe polițist căsnicia dar nu va îngrijorați, doar temporar!

Căci, după finalizarea studiilor blonde jurnalististice, fostul polițist s-a reîntors la nevasta (Pentru a nu avea “scandal” in instanta si “tupeu”, va vom dezvalui, in curnand, si “cateva” inregistrari video/audio cu blonda curvistina)!

Blonda si-a mărit si ea orizontul caci, a incercat, va vom dezvălui daca a si reusit în episoadele următoare, sa-si continue „stagiile de perfecționare” profesională cu procurori DNA Timisoara.

Blonda Costas este verișoara avocatului Costas din Baronul Arad, avocat care isi reprezinta Baronul Arad în litigiile generate de infracțiunile si abuzurile actilualei conduceri astfel încât avem explicația …

Explicația pentru care presa din Arad nu le vede ci, dimpotrivă, daca cineva îndrăznește să nu facă parte din cloaca și eventual sa-si faca si datoria dezvăluind infracțiunile comise de aceștia devine brusc ținta a „jurnalistei” Ioana. Vom mai vorbi despre aceasta “stea” (porno, in opinia noastra si a probelor pe care le avem), a jurnalismului arădean, în episoadele următoare, dar sa trecem la următorul ziar local, Special Arad, care si-a adjudecat rolul de ziarul SJI Arad ( n.r. SRI ARAD), mai ales în vremea lui Daescu, Guran si a inca activului Toma. “Are” ca misiune promovarea intereselor secu’ Arad, rescrierea realității conform informațiilor, chiar dacă în unele cazuri false ale SJI Arad si apărarea cu orice preț a surselor SRI, inclusiv de răspunderea penală. Printre aceste surse care trebuie aparate sunt si avocați și magistrați din Arad. Apreciem ca ar trebui ca conducerea nationala a SRI (alooo, Hellvig, chiar primesti informatii de la Sectorul M?)  să ia măsuri pentru a readuce SJI-ul local la rolul său legal, dar,…. daca nu o va face, vom reveni, FOARTE  curând, cu nume și prenume.

Un alt jurnalist de „mare caracter” este Lucian Valeriu de la Critic Arad.

Dumnealui intelege jurnalismul asa: realitatea e cea descrisă de cel de ma plătește. Nu de alta, dar sa nu ajung sa -mi fur din magazine băutură ca bunul meu prieten, un alt jurnalist arădeanen, de calibru mondial, Dacia Don.

Dl Lucian are si o ibovnica care lucrează ca jurist la o instituție si pentru a nu încalcă legea scriind si articole le scrie sub pseudonym! Pam, pam! Vom reveni inclusiv cu sumele percepute în unele cazuri de jurnaliști aradeni. Nu doar de la Critic Arad, cat si de la Special Arad! Chiar vom reveni pentru ca Edurad Hellving sa taie in “carne vie”! Ce s-a intamlat la SRI Arad, NU POATE RAMANE FARA URMARI PENALE! ASTA O GARANTEAZA, Incisiv de Prahova! (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Cultură

Stagiune plină la teatrul Arad. Cinci premiere, trei artiști noi, sute de spectacole și mii de spectatori!

Publicat

pe

 

Premiere, festivaluri, premii, evenimente speciale, turnee… adică un an prolific pentru teatrul arădean. La final de stagiune, reprezentanții instituției trag linie și concluzionează: „Am avut parte de o stagiune plină cu lucruri bune. Un an teatral în care artiștii și echipa tehnică au avut parte de multe provocări și de la fel de multe bucurii. Bucurii generate de lipiciul pe care l-au avut la public spectacolele noastre – fie ele premiere sau producții mai vechi – de căldura cu care am fost primiți la festivalurile de profil din țară, de premiile pe care le-am primit, de multele minute de aplauze de care am avut parte acasă, în țară sau pe scenele internaționale”, spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic.

Premiere… simple și duble

Cinci producții teatrale noi a adus stagiunea 2017-2018 în fața publicului din Arad: „Geniul crimei”, în regia Antonellei Cornici, „Don Juan” se întoarce de la război, în regia lui Horia Suru, „Tatăl”, în regia lui Radu Iacoban, „Să ne cunoaștem mai bine”, în regia lui Cristian Ban și, nu în ultimul rând, „Disputa”, în regia lui Vlad Massaci. Acest spectacol a reprezentat o dublă premieră pentru teatrul arădean, fiind prima coproducție a acestei instituții cu un teatru din Capitală (Nottara).

Proiecte și festivaluri

Festivalurile și proiectele speciale ale Teatrului Clasic au reușit și ele să aducă în fața scenelor mii de arădeni dornici de a vedea spectacole „de ultimă oră”. „Ne bucurăm că am reușit și în acest an să asigurăm continuitatea proiectelor noastre mai vechi. Și mă refer aici la importantele festivaluri devenite deja de tradiție: Festivalul Internațional de Teatru Clasic, Festivalul Internațional de Teatru de Animație – Euromarionete, Festivalul Internațional de Teatru Nou, dar și la proiecte precum Luna plină de teatru sau Săptămâna Comediei”, declară Bogdan Costea.

Premii și „spectacolul vedetă”

Pe lângă proiectele, festivalurile și spectacolele puse în scenă în Arad, actorii de la „Slavici” s-au plimbat și prin țară și peste hotare. La Dortmund,la Subotica, la Pecs, dar și la Oradea, Timișoara sau București, actorii arădeni au fost primiți de public cu căldură și cu aplauze. Nici premiile nu au lipsit în stagiunea recent încheiată. De departe, cel mai titrat spectacol a fost „Orașul nostru”, regizat de Cristian Ban. Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul pentru cea mai bună scenografie (la Oradea), Premiul special al juriului (la București) sau nominalizarea la Cel mai bun Spectacol în cadrul Premiilor UNITER, toate au făcut ca spectacolul „Orașul nostru” să se joace, mereu, cu casa închisă. Un alt premiu de menționat este cel obținut de scenograful Doru Păcurar, Premiul pentru întreaga carieră, primit în cadrul Galei UNITER.

Cei mici, la teatru!

Copiii nu au fost nici ei uitați. Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” i-a răsfățat pe pici cu spectacole care mai de care mai inspirate. Producții care le-au adus actorilor numeroase premii – cum ar fi Premiul pentru bucuria și spontaneitatea jocului în relația cu publicul pentru spectacolul „Jocuri magice” – la Festivalul „Merlin” din Timișoara, sau Premiul pentru cea mai bună regie (Adela Moldovan), Premiul pentru păpuși (Eustațiu Gregorian) și Premiul pentru cea mai bună interpretare colectivă – toate trei pentru spectacolul „Crăiasa zăpezilor” – dar și participări la festivaluri de top la Cluj Napoca, Alba Iulia, Galați sau Brașov.

Echipă mărită

În stagiunea 2017-2018, colectivul artistic al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” s-a îmbogățit cu trei membri. Actrițele Iulia Dinu și Iulia Pop, una absolventă a UNATC-ului bucureștean, cealaltă a Universității de Arte din Târgu Mureș, sunt două tinere actrițe primite, cu brațele deschise, în rândul actorilor teatrului arădean. Instituția s-a mai îmbogățit și cu un regizor. Este vorba despre vechiul colaborator Cristian Ban, care, după cum spune Bogdan Costea, managerul teatrului, „face parte, începând din acest an, din colectivul nostru permanent”.

Spectatorului îi șade bine la Teatru!

„Dacă ar fi să tragem o linie la final de stagiune, concluzia este doar una: bucuria spectacolului a fost, în acest an teatral, deplină. Vă urăm, așadar, dragii noștri spectatori, o vacanță frumoasă și vă așteptăm la toamnă, cu noi tentații artistice. Pentru că, nu-i așa, spectatorului îi șade bine la teatru!”, încheie Bogdan Costea.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment18 ore inainte

Fals si uz de fals la Politia Locala Ploiesti/Mason in Serviciul de Interventie Rapida (“mascatii” institutiei)

Aproape 1.000 de loji masonice cu venituri nefiscalizate se ascund în spatele a mai puțin de 36 de ONG-uri. În...

Eveniment2 zile inainte

Editorial / Microbii în costumele lor scumpe, ce au ajuns șefi peste prostime

ALDE Mehedinţi a fost în mod sigur revelaţia ultimului  scrutin parlamentar din anul 2016 în judeţ. A obţinut în judeţ...

Eveniment3 zile inainte

SRI nu are competente teritoriale în exterior/ Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații este Coldea?

Cum poți construi ilegal într-o arie protejată cu voie de la Romsilva și Tribunal? O fâneață dintr-o zonă protejată dintr-un...

Eveniment4 zile inainte

Florin Diaconu ocupa functia de director la APM PRAHOVA- in mod ILEGAL/Florin Diaconu este mai presus de lege?!.

Card de credit cu 55 zile fără dobândă. Card de credit 30 zile cu dobândă zero și fără comisioane. Mesaje...

Eveniment5 zile inainte

Comunicat de Presa

Vineri, 17.05.2019, începând cu ora 11:30, va avea loc la HOTEL CENTRAL Ploiești, sala ALFA (etaj 2), ședința de lucru...

Eveniment6 zile inainte

BOMBA ZILEI/Directorul Ziarului Incisiv de Prahova intra in politica/Vicepresedinte UNPR si presedinte UNPR Organizatia Municipiului Ploiesti

O bomba in adevaratul sens al cuvantului  a intrat chiar in redactia ziarului Incisiv de Prahova. Ofiterul SRI, in rezerva,...

SEO în 2019 - Greșeli de evitat SEO în 2019 - Greșeli de evitat
Afaceri7 zile inainte

SEO în 2019 – Greșeli de evitat

La ora actuală există o cantitate impresionată de articole, tutoriale, ghiduri și filmulețe pe YouTube care ne învață să facem...

Uncategorized7 zile inainte

Old Blacks Festival lanseaza rockeri noi

Ca și anul trecut, organizatorii festivalului Old Blacks, Rock&More, care are loc pe 7 si 8 iunie 2019 la Quantic...

EvenimentO săptămână inainte

Audiere ‘BOMBĂ’ la SIIJ/Nu are alta varianta decât sa-si denunțe fosta amantă de conjunctura

Florian Coldea, este așteptat pentru audieri joi, 16 mai, de către procurorii Secției de anchetare a magistraților în dosarul Laurei...

UncategorizedO săptămână inainte

VIVE PRO EYE ESTE LANSAT ÎN EUROPA

Sistemul VR pentru companii poate fi achiziționat de pe website-ul Vive.com și din portofoliul retailerilor selectați din peste 25 de...

Știrile Săptămânii