Connect with us

Uncategorized

Gartner: Volumul global al cheltuielilor efectuate de utilizatorii finali de cloud public se va apropia de 600 miliarde USD in 2023

Publicat

pe

Untitled

Cloud-ul dirijeaza transformarea afacerilor digitale prin tehnologii emergente, inclusiv inteligenta artificiala generativa

Conform celei mai recente prognoze date publicitatii de Gartner, volumul estimat al cheltuielilor efectuate la nivel mondial de utilizatorii finali ai serviciilor de cloud public va creste cu 21,7%, urmand sa ajunga la 597,3 miliarde USD in 2023, fata de 491 de miliarde USD in 2022. Cloud computing este elementul care dirijeaza viitoarea faza a afacerilor digitale, pe masura ce organizatiile urmaresc sa obtina transformari radicale prin tehnologii emergente precum inteligenta artificiala generativa, Web3 si metavers.

Furnizorii de cloud hiperscalar definesc agenda cloud”, a declarat Sid Nag, Vice President Analyst la Gartner. „Organizatiile vad astazi cloud-ul ca pe o platforma strategica de prim rang pentru transformarea digitala, ceea ce impune furnizorilor de cloud sa ofere capabilitati mai sofisticate pe masura ce concurenta pentru serviciile digitale se ascute”, a completat Sid Nag.

De exemplu, inteligenta artificiala generativa este sustinuta de modele de limbaj mari (Large Language Models – LLM), care necesita capacitati de calcul puternice si foarte scalabile pentru a procesa datele in timp real”, a adaugat Nag. „Cloud-ul ofera solutia si platforma perfecta. Nu este o coincidenta faptul ca jucatorii cheie aflati in competitia pentru inteligenta artificiala generativa sunt furnizori de cloud hiperscalar”, a subliniat acesta.

Se preconizeaza ca in 2023 toate segmentele pietei cloud vor inregistra cresteri. Se estimeaza ca Infrastructure-as-a-service (IaaS) va marca cea mai mare crestere a cheltuielilor efectuate de utilizatorii finali in 2023, de 30,9%, urmata de Platform-as-a-service (PaaS) cu 24,1% (vezi Tabelul 1).

 

Tabelul 1. Volumul prognozat al cheltuielilor efectuate la nivel mondial de utilizatorii finali ai serviciilor publice de cloud (milioane USD)

  2022 2023 2024
Servicii de infrastructura pentru aplicatii in cloud (PaaS) 111.976 138.962 170.355
Servicii de aplicatii in cloud (SaaS) 167.342 197.288 232.296
Servicii de procese de afaceri in cloud (BPaaS) 59.861 65.240 71.063
Cloud Desktop-as-a-Service (DaaS) 2.525 3.122 3.535
Servicii de management si securitate in cloud 34.487 42.401 51.871
Servicii de infrastructura de sisteme in cloud (IaaS) 114.786 150.310 195.446
Total piata 490.977 597.325 724.566

 

BPaaS = business process as a service; IaaS = infrastructure as a service; PaaS = platform as a service; SaaS = software as a service

Nota: Este posibil ca suma totala sa nu fie egala cu suma valorilor din celule din cauza rotunjirilor aplicate.

Sursa: Gartner (aprilie 2023)

Gartner estimeaza ca pana in 2026, 75% dintre organizatii vor adopta un model de transformare digitala bazat pe cloud ca platforma fundamentala.

Urmatoarea faza a cresterii IaaS va fi determinata de experienta clientilor, de beneficiile digitale si de afaceri, precum si de orientarea cu preponderenta catre lumea virtuala”, a spus Nag. „Tehnologiile emergente care ajuta companiile sa interactioneze mai mult si in timp real cu clientii lor, cum ar fi chatbotii si gemenii digitali, se bazeaza pe infrastructura cloud si pe serviciile de platforma pentru a satisface cerintele tot mai mari de putere de calcul si stocare”, a detaliat Nag.

In timp ce serviciile cloud de infrastructura si de platforma determina cele mai importante cresteri ale cheltuielilor, SaaS ramane cel mai mare segment al pietei cloud tinand cont de cheltuielile efectuate de utilizatorii finali. Se estimeaza ca volumul cheltuielilor pentru SaaS va creste cu 17,9%, ajungand la un total de 197 de miliarde USD in 2023.

Substratul tehnologic al cloud computing-ului este dominat autoritar de furnizorii hiperscalari, dar in ceea ce priveste stratul de aplicatii de afaceri, conducerea este mai fragmentata”, a spus Nag. „Furnizorii se confrunta cu cerinte de reproiectare a ofertelor SaaS pentru o productivitate sporita, valorificand capabilitatile native ale cloud-ului, AI incorporata si componibilitatea – mai ales ca bugetele sunt din ce in ce mai mult definite si gestionate de catre tehnologii de afaceri (business technologists). Aceasta schimbare va genera un val de inovatie si schimbari pe pietele platformelor cloud si de aplicatii”, a adaugat Nag.

Clientii Gartner pot afla mai multe din raportul “Forecast: Public Cloud Services, Worldwide, 2021-2027, 1Q23 Update”.

Analistii Gartner vor oferi analize suplimentare privind strategiile cloud si tendintele referitoare la infrastructura si operatiuni in cadrul evenimentelor Gartner IT Infrastructure, Operations & Cloud Strategies Conference care vor avea loc in perioada 15-16 mai la Sydney, 20-21 noiembrie la Londra, 6-8 decembrie la Las Vegas si 12-13 decembrie la Tokyo. Urmariti stirile si noutatile de la aceste conferinte pe Twitter folosind #GartnerIO.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

HONOR Magic V2: design ultra subțire și o baterie de 5000 mAh

Publicat

pe

De

 

Într-o epocă în care smartphone-urile sunt elementele de legătură între lumea personală și cea profesională, durata de viață a bateriei nu mai este doar o caracteristică, ci devine fundamentul mobilității moderne. Cu toate acestea, pe măsură ce solicităm dispozitive mai elegante și mai bogate în funcții, efortul de a echilibra estetica cu rezistența bateriilor a generat atât noi provocări, cât și inovație. Utilizatorii își doresc confortul unui telefon care poate rezista toată ziua cu o singură încărcare și, în același timp, să aibă un design subțire, fără grosimea suplimentară care vine de obicei cu o baterie mai mare. Această dilemă reflectă o problemă actuală în care eleganța designului intră în conflict cu performanța bateriei.

HONOR Magic V2 este un smartphone care abordează direct această provocare. Lansarea dispozitivului marchează un moment important în evoluția designului smartphone-urilor, evidențiind o sinergie între estetică și funcționalitate. În acest context, Magic V2 reprezintă o dovadă a angajamentului HONOR față de inovație, aducând în prim-plan un dispozitiv care răspunde provocării de a avea un device cu o durată lungă a bateriei, fără a adăuga greutate sau volum suplimentar.

HONOR a reușit să răspundă acestei provocări prin realizarea unui design inovator de baterie care folosește un compozit de siliciu-carbon. Această alegere a materialului a permis obținerea unei baterii care nu este doar mai ușoară și mai subțire, ci și mai densă din punct de vedere energetic. Este o schimbare radicală față de bateriile convenționale cu litiu-ion, oferind performanțe îmbunătățite într-un spațiu mai mic. Rezultatul este un dispozitiv subțire și o baterie rezistentă.

Inovația nu se oprește la baterie. HONOR a inovat design-ul smartphone-urilor pliabile, creând un dispozitiv care este impresionant de subțire ce are o grosime de 4,7 mm atunci când este deschis și de 9,9 mm atunci când este pliat. Aceste dimensiuni stabilesc un nou standard în materie de grosime, prezentând o formă la fel de plăcută ochiului pe cât este de confortabilă în mână. În interiorul bateriei se află o baterie puternică de 5000 mAh, care sfidează compromisul tradițional între eleganță și rezistență. Bateriile tradiționale de tip litiu-ion necesită adesea un compromis între greutate și putere; bateriile cu capacitate mare tind să adauge greutate dispozitivului. Cu toate acestea, datorită compozitului silicon-carbon, această baterie reușește să ofere o capacitate de încărcare mai mare, fiind în același timp mai ușoară. Această descoperire este crucială pentru designul Magic V2, permițându-i să rămână extrem de subțire și ușor de manevrat.

Echipa de design HONOR a pornit în misiunea de a crea un smartphone care să îmbine atât forma, cât și funcționalitate într-un design subțire, sfidând norma smartphone-urilor voluminoase cu baterii de mare capacitate. Procesul a implicat un amestec sinergetic de materiale inovatoare, o arhitectură internă reimaginată și o căutare neîncetată a miniaturizării.

  1. Selecția materialelor:
    Echipa HONOR a selectat materiale care să asigure un design subțire telefonului, fără să sacrifice durabilitatea bateriei. Utilizarea unui compozit siliciu-carbon pentru baterie a permis obținerea unei surse de energie mai subțire, dar cu o densitate de energie mai mare. Această alegere a fost completată de integrarea unei balamale din titan super ușoară, recunoscută pentru rezistența și ușurința sa, care a devenit baza reducerii grosimii totale a dispozitivului.
  2. Reproiectare arhitecturală:
    Dincolo de materiale, configurația internă a modelului Magic V2 a fost reproiectată meticulos. Fiecare componentă a fost analizată cu atenție pentru a se verifica eficiența spațiului, ceea ce a dus la arhitectura inovatoare „trei în unu”. Acest design a permis consolidarea mai multor funcții în componente unice, eliberând spațiu pentru o baterie mai mare.
  3. Miniaturizarea componentelor:
    Miniaturizarea componentelor interne a jucat un rol important în realizarea design-ului subțire pentru modelul Magic V2. Departamentul de cercetare și dezvoltare al HONOR s-a străduit să reducă dimensiunea tuturor elementelor, de la PCB la conectori, fără să afecteze performanța. Acest efort de miniaturizare a fost crucial pentru a menține design-ul elegant, încorporând în același timp toate caracteristicile necesare.
  4. Integrarea sistemului de răcire:
    Înțelegând importanța gestionării termice într-un astfel de design compact, HONOR a dezvoltat un sistem de răcire bionic ultra-subțire. Acest sistem este eficient, ocupă un spațiu minim, menținând un design subțire și asigurând în același timp performanța și longevitate.
  5. Abordarea centrată pe nevoile utilizatorilor:
    Pe tot parcursul procesului de proiectare, feedback-ul și așteptările utilizatorilor au rămas în prim-plan.Scopul a fost de a crea un dispozitiv care să nu doar îndeplinească, ci să depășească cerințele utilizatorilor. Prototipurile au fost testate în mod riguros și îmbunătățite pe baza scenariilor reale de utilizare pentru a se asigura că produsul final se aliniază cu nevoile consumatorilor.

Cu Magic V2, HONOR nu doar că a introdus o inovație tehnologică, ci a creat și un companion pentru utilizatorul modern, care se adaptează cu grație și vigoare cerințelor unui stil de viață dinamic. Acest dispozitiv marchează o evoluție către un viitor în care echilibrul între estetica elegantă și funcționalitatea solidă nu mai este doar un vis, ci o realitate palpabilă.

Citeste in continuare

Uncategorized

PENNY a atins pragul de 359 de magazine în România

Publicat

pe

De

Planurile de expansiune ale PENNY România avansează rapid cu deschiderea a patru noi magazine în patru județe ale țării – Ardud (jud. Satu Mare), Kogălniceanu (jud. Constanța), Băleni (jud. Dâmbovița) și Râmnicu Vâlcea (jud. Vâlcea).  Vizitatorii noilor magazine PENNY vor experimenta un ambient modern, prietenos și accesibil, reprezentând evoluția strategică a brandului în România.

Designul magazinelor PENNY oferă o experiență plăcută clienților, evidențiind, totodată, angajamentul companiei în extinderea portofoliului de produse 3RO – produse cu ingredientul principal provenit din România, procesate și ambalate în țară. Experiența la cumpărături este îmbunătățită datorită unei zone extinse dedicate produselor proaspete sau mărcilor proprii realizate conform preferințelor clienților români, spațiul oferind totodată o semnalizare mai vizibilă a promoțiilor și categoriilor principale de alimente.

PENNY Baleni

Cele patru noi magazine PENNY sunt pregătite să își întâmpine clienții cu soluții practice, adaptate stilului de viață agitat, inclusiv produse gata de consum, semipreparate, precum și opțiuni refrigerate sau congelate.

Pe scurt, despre fiecare magazin:

  1. Magazinul PENNY din Ardud, județul Satu Mare, situat pe strada Ștefan cel Mare nr. 58, dispune de patru case de marcat, are o suprafață de vânzare de 853.48 mp și oferă 65 de locuri de parcare, inclusiv trei pentru persoane cu dizabilități. Magazinul este deschis din 29 noiembrie și va funcționa de luni până sâmbătă între orele 7:30 – 21:00, iar duminica între 8:00 – 19:00.
  2. Noul PENNY din Kogălniceanu, județul Constanța, situat pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 16 A, are o suprafață de vânzare de 856.45 mp. Magazinul este deschis din 29 noiembrie și poate fi vizitat de luni până sâmbătă între orele 7:30 – 22:00 și duminica între 8:00 – 20:00.
  3. Magazinul PENNY din comuna Băleni, județul Dâmbovița, deschis de luni până sâmbătă între 7:30 – 22:00 și duminica între 8:00 – 20:00, este localizat pe Soseaua București – Târgoviște, nr. 66. Oferă 55 de locuri de parcare, inclusiv trei pentru persoane cu dizabilități și cinci rezervate pentru mame și copii și are o suprafață de vânzare de 770.70 mp. Magazinul este deschis din 29 noiembrie.
  4. Nu în ultimul rând, noul magazin PENNY din Râmnicu Vâlcea, de pe strada Posada, nr. 51, are o suprafață de vânzare de 826.87 mp și este deschis din 30 noiembrie. Magazinul va funcționa de luni până sâmbătă între 7:30 – 21:00 și duminica între 8:00 – 20:00. Acest magazin nu dispune de locuri de parcare.

PENNY Kogalniceanu

PENNY Punct reprezintă evoluția strategică a Penny Market în România și este structurată în șapte piloni de dezvoltare: experiență îmbunătățită în magazineexpansiuneproduse româneștioamenidigitalizaresustenabilitate și comunicare integrată.

Citeste in continuare

Uncategorized

easySales: 263 lei, valoarea medie a comenzilor de Black Friday, 65% cu plata online

Publicat

pe

De

  • Cea mai mare comandă realizată prin magazinele din platformă a depășit 23.000 de lei și a constat în preamplificatoare și convertor audio
  • Cele mai mari creșteri ale volumelor de comenzi au fost înregistrate de categoriile Electronice, Casă și bucătărie, respectiv Frumusețe și igienă personală

București, 29 noiembrie Platforma SaaS de management automatizat și centralizare a activităților de eCommerce easySales anunță că valoarea medie a comenzilor de Black Friday realizată prin magazinele din platformă a fost de 265 de lei, în creștere față de cei 190 de lei din 2022, iar două treimi dintre cumpărători au optat pentru plata online a achizițiilor.

Cea mai mare comandă de Black Friday realizată prin magazinele din platformă a depășit 23.000 de lei și a constat în preamplificatoare și convertor audio.

Cele mai mari creșteri ale volumelor de comenzi au fost înregistrate de categoriile:

  • Electronice, +124%
  • Casă și bucătărie, +106%
  • Frumusețe și îngrijire personală, +81%

Comparativ cu anul 2022, volumul de comenzi s-a dublat, iar datele sunt influențate și de creșterea numărului de comercianți din platforma easySales si de cele 13 noi marketplace-uri integrate în acest an.

Cele mai mari vânzari sunt înregistrate în cele mai mari județe din România: București, Ilfov, Cluj, Timiș, Iași, Brașov, Constanța, Prahova, Dolj, Sibiu, unde conceptul de Black Friday este deja popular și puterea de cumpărare este mai mare.

Surpriza a provenit din vânzările înregistrate în alte țări – 2% din totalul vânzărilor înregistrate în easySales sunt din SUA, Ungaria, Bulgaria, Germania, și Anglia.

Magazinele care folosesc platforma easySales au generat automat, până în prezent, 4,38 milioane de facturi, 4,37 milioane de AWB-uri, iar numărul produselor listate pe marketplace-uri se apropie de 14 milioane.

Recent, evoluția easySales a fost recunoscută prin distincția Gold Award în cadrul finalei InnovX Scale Up Accelerator.

Despre easySales

easySales este o platformă B2B și un start-up în creștere rapidă, lansat în aprilie 2019. Platforma  a devenit populară prin serviciile cloud care conectează jucătorii din comerțul electronic cu toate sistemele externe, în doar câteva minute. Beneficiile principale sunt: gestionarea centralizată a comenzilor din multiple canale, ​​listarea rapidă a produselor pe multiple canale de vânzare, sincronizarea stocurilor în timp real, analiza dinamică a prețurilor și a vânzărilor, traducere automată. Soluția easySales a fost desemnată finalistă a concursului Uipath Automation Award în luna Octombrie 2021 și, în mai 2022, a devenit finalistă în programul EBRD Star Venture, dedicat dezvoltării accelerate și extinderii start-up-urilor cu potențial din Europa, ce pot să consolideze ecosistemul de eCommerce cu soluții de automatizare. Mai multe informații sunt disponibile pe www.easy-sales.com pe facebook și linkedin.

 

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment4 ore inainte

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani? – Ziarul Incisiv de Prahova

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

EvenimentO zi inainte

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE – Ziarul Incisiv de Prahova

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Social2 zile inainte

Florin Gioga şi-a anunţat candidatura ca independent la Primăria Sinaia

Primarul oraşului Sinaia va avea un adversar dificil la alegerile locale din anul 2024 în persoana lui Florin Gioga. Acesta...

Eveniment2 zile inainte

Asta arată preocuparea mimată față de cea mai valoroasă resursă pe care MAI o are, resursa umană. – Ziarul Incisiv de Prahova

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Lista municipiilor din Romania in care iarna vine mai devreme Lista municipiilor din Romania in care iarna vine mai devreme
Viața în Arad3 zile inainte

Lista municipiilor din Romania in care iarna vine mai devreme

Iarna isi face simtita prezenta in mod diferit in diverse regiuni ale Romaniei, iar anumite municipii se disting prin faptul...

Eveniment3 zile inainte

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Eveniment4 zile inainte

TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI – Ziarul Incisiv de Prahova

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Uncategorized5 zile inainte

HONOR Magic V2: design ultra subțire și o baterie de 5000 mAh

  Într-o epocă în care smartphone-urile sunt elementele de legătură între lumea personală și cea profesională, durata de viață a...

Uncategorized5 zile inainte

PENNY a atins pragul de 359 de magazine în România

Planurile de expansiune ale PENNY România avansează rapid cu deschiderea a patru noi magazine în patru județe ale țării –...

Uncategorized5 zile inainte

easySales: 263 lei, valoarea medie a comenzilor de Black Friday, 65% cu plata online

Cea mai mare comandă realizată prin magazinele din platformă a depășit 23.000 de lei și a constat în preamplificatoare și...

Știrile Săptămânii