Connect with us

Comunicat de presa FPTR: Luptă continuă pentru banii de promovare a României

Sursa: turism.info.ro

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), singura federație patronală reprezentativă la nivel de ramură turism, dezaprobă și condamnă practicile subversive, realizate de așa numiții colegi de breaslă, care sub pretextul unor „bune intenții” au împiedicat astăzi modificarea cadrului legal privind înființarea și operaționalizarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor. Considerăm demersul acestora un atac asupra acțiunilor întreprinse pentru dezvoltarea turismului românesc, dar și un afront adus îndeplinirii jaloanelor din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C11 Turism și Cultură.

Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România, ale cărei prevederi definesc modul de funcționare al OMD-urilor, urma să fie dezbătută și adoptată în cadrul ședinței de guvern organizată astăzi, joi, 16 iunie, așa cum s-a anunțat public și pe website-ul oficial al Guvernului României.

În ciuda faptului că proiectul de act normativ a fost agreat săptămâna trecută în cadrul Comisiei de Dialog Social, cu majoritate de voturi din partea reprezentanților ministerului de resort, a confederațiilor patronale și sindicale, având totodată avizul favorabil al Consiliului Economic și Social, implicit fiind preluate si solicitările ministerelor avizatoare, anumiți colegi de breaslă au dorit să blocheze adoptarea acestuia pentru simplul motiv că nu le-au ieșit pasențele. Cu dezamăgire, am constatat că au și reușit acest lucru, decizia finală în cadrul ședinței de guvern de astăzi fiind descrisă de un singur cuvânt: AMÂNARE.

Cum au reușit?

Joia trecută, colegii noștri de breaslă cu „bune intenții” au mers la premierul Nicolae Ciucă pentru a-i cere intervenția, mai exact și-au oferit consilierea nesolicitată pentru a bloca și modifica proiectul de act normativ înainte de ședința de guvern, doar pentru că propunerile formulate de ei privind controlul banilor de promovare nu se regăseau în ultima variantă a documentului.

Premierul Nicolae Ciucă este mereu deschis la dialog și pune preț pe parteneriatul public-privat. Cunoscând aceste calități, pe care noi, de altfel, le apreciem și respectăm, colegii de breaslă s-au folosit de disponibilitatea dumnealui cu scopul de a face lobby.

În prezent Comitetul Director analizează dacă decizia premierului a fost influențată de întâlnirea cu Forumul German care a avut loc înaintea ședinței de guvern și cu faptul că Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) este ilegal menționată în PNRR ca reprezentat al mediului privat în discuțiile cu Guvernul.

FPTR garantează că toate prevederile Legii Dialogului Social au fost respectate, procesul fiind unul complet democratic. Mai mult, atragem atenția asupra importanței adoptării cadrului legal aferent înființării și operaționalizării OMD- urilor într-un timp cât mai scurt, fiecare amânare reprezentând un pas în spate pentru România în procesul său de transformare într-o destinație cu adevărat competitivă pe plan internațional.

Turismul trebuie să devină un domeniu strategic al economiei naționale, deziderat care nu trebuie să lase loc de interese meschine, ci să reunească parțile într-un parteneriat bazat pe corectitudine și încredere.

Federația Patronatelor Din Turismul Românesc

Comitet Director

Comenteaza si tu

Mancarea pentru animale de companie – tendinte pe care trebuie sa le stii

pe

In zilele noastre, animalele de companie devin din ce în ce mai importante în viața gospodăriilor din intreaga lume – mai mult decat atat, acum chiar fac parte din familie. În 2021, 25% dintre proprietarii de câini și pisici și-au cumpărat un animal de companie nou și 15% dintre aceștia au spus că vor să-și răsfețe animalele, mai ales in contextul lucrului de acasă.

Drept urmare, alimentația lor devine foarte importantă și posesorii acestor mici ghemotoace de blană apelează acum la alimente cu ingrediente proaspete, bogate în proteine ​​și cereale integrale. Ei caută, de asemenea, alimente din surse locale și responsabile și acordă multă atenție ambalajului, pe care îl preferă să fie sustenabil, trasabil și de origine responsabilă.

Dar mâncarea sănătoasă necesită și un recipient sănătos. Multe dintre recipientele în care proprietarii își hrănesc animalele de companie sunt din plastic sau oțel inoxidabil, materiale care pot transmite un miros alimentelor și conțin multe bacterii și impurități care se depozitează în caneluri atunci când recipientul este zgâriat. Solutia? Noi materiale sau schimbarea frecventa a acestor vase.

O mai mare atentie pe sănătatea animalelor de companie

In Europa de Vest si SUA, o treime dintre cumpărătorii de produse pentru animale de companie au raportat că acordă mai multă atenție sănătății acestora de la începutul pandemiei, potrivit datelor. Mare parte din acestia sunt de acord că este important să se ia măsuri preventive pentru a proteja sănătatea animalului de companie.

Astfel, hrana trebuie ….suplimentata. Asadar, pe langa mancare, proprietarii aleg si suplimente: oamenii considera ca acestea sunt cea mai eficientă modalitate de a oferi beneficii funcționale animalelor de companie. Trendul? De a alege produse ce pot calma anxietatea si care ajută la bunăstarea digestivă.

Comanda de aici hrana uscata pentru caini, cu livrare rapida!

În viitor, se consideră că mărcile de hrană pentru animale de companie trebuie să lase știința și datele să conducă directia de dezvoltare – toul în sprijinul proprietarilor de animale de companie, pentru ca acestia să ia decizii informate cu privire la sănătatea animalelor lor de companie.

Transparența – ingrediente din carne

Consumatorii, inclusiv proprietarii de animale de companie, cer durabilitate și transparență ecologică de la mărcile pe care le cumpără. Ce tip de carne si in ce procente este prezenta in hrana umeda sau uscata pentru caini? Acele “produse secundare” din ingredientele hranei pentru animale de companie trebuie să fie înlocuite cu „coproduse”, ceea ce poate spori acceptarea consumatorilor și înțelegerea faptului că utilizarea tuturor părților unui animal este mai durabilă. .

De ce? Proprietarii de animale de companie intervievați spun că si carnea de organe și cartilajul pot fi surse bune de nutrienți pentru caini ori pisici.

În timp ce studiile cred că producția de carne va continua în viitorul previzibil, acest lucru nu anulează sursele alternative de proteine ​​pentru hrana pentru animale de companie – iar proteina de insecte este în mod categoric în creștere și câștigă atentieîn rândul consumatorilor.

Carnea cultivată în laborator se „apropie” de a deveni o realitate pentru hrana pentru animale de companie (și hrana pentru oameni). Cat va mai dura pana la popularizarea pe scara larga? Inca nu stim.

Premiumizarea hranei pentru animale de companie depășește hrana umană

Premiumizarea este o forță în domeniul mancarii de animale de companie de ceva vreme, iar pandemia nu a făcut decât să o accelereze. In ultimii cinci ani, produsele alimentare pentru animale de companie la nivel mondial au crescut cu 32%, mai mult decât majoritatea categoriilor de alimente pentru oameni.

Faptul că mulți proprietari de animale de companie sunt dispuși să plătească mai mult pentru hrana pentru animale de companie poate fi cel puțin parțial din cauza faptului că renunță la a avea copii și se concentrează în schimb pe animalele lor de companie. În SUA, de exemplu, 23% dintre cei care nu sunt părinți cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani spun că este foarte puțin probabil să aibă copii; în China, 32% dintre proprietarii de animale de companie își consideră cainii sau pisicile drept copii; iar în Regatul Unit, 56% dintre proprietarii de animale de companie au spus că ar prefera să reducă din banii pe care îi cheltuiesc pentru ei înșiși, mai degrabă decât cei pe care îi cheltuiesc pentru animalele lor de companie.

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

încălzire în pardoseală

Considerat de toți a fi o noutate din ultima vreme, sistemul de încălzire în pardoseală datează de fapt din anii 1950. Chiar și atunci a fost considerat un sistem original și mai presus de toate funcțional. În trecut, s-au înregistrat unele probleme legate de temperaturi prea ridicate la nivelul podelei sau de o termoreglare inadecvată: multe manifestau de fapt disconfort la nivelul picioarelor și dureri de cap frecvente. Problemele au dispărut odată cu trecerea timpului datorită sistemelor din ce în ce mai moderne și materialelor de calitate. Astăzi sistemul de încălzire în pardoseală reprezintă o soluție ideală pentru cei care doresc să-și încălzească locuința și în același timp să economisească la facturi.

Sistemele tradiționale de încălzire

Sistemele tradiționale de încălzire funcționează datorită mișcărilor convective ale aerului. Vorbim despre caloriferele clasice care se instalează în mai multe zone ale apartamentului pentru a face ambientul cald. Aerul de la calorifere se ridică în sus pentru că este mai ușor. De multe ori, odată cu aerul, se ridică însă şi praful. Un semn clar al acestui fenomen este prezența punctelor negre în apropierea caloriferelor.

Mulți folosesc umidificatoare în apropierea caloriferelor pentru a rehidrata aerul și pentru a face față inconvenienţelor legate de un grad de umiditate diferit de cel așteptat. De obicei deschizi ferestrele pentru a aerisi camera. Acest lucru, deși pozitiv pe de o parte, pe de altă parte, provoacă o pierdere semnificativă de căldură și, în același timp, un consum mai mare de energie.

Pe partea opusă există sisteme de încălzire în pardoseală, care spre deosebire de calorifere nu produc nicio mișcare a aerului. Distribuția căldurii într-un sistem de încălzire în pardoseală are loc prin radiație. În cazul caloriferelor vorbim de principiul convenţiei. La sistemele de încălzire în pardoseală căldura este distribuită uniform; se evită schimbările termice şi dispersiile.

Sisteme de încălzire în pardoseală

Sistemele de încălzire în pardoseală sunt considerate a fi mai igienice deoarece nu ridică praf. Întregul echipament este plasat sub podea. Spre deosebire de calorifere, așadar, care circulă și praf, creând disconfort persoanelor alergice, aceste sisteme au efecte pozitive asupra organismului. Căldura de jos este distribuită uniform în mediul înconjurător. Și aici ne confruntăm cu o economie considerabilă de energie, cu o scădere mare a numărului de acarieni pe saltele și covoare și cu o calitate a aerului cu siguranță mai bună.

Confortul mediului, nivelul corect de umiditate și costurile energetice mai mici decât sistemul tradițional de încălzire sunt doar câteva dintre avantaje. Acestea sunt motivele care i-au determinat pe mulți români să instaleze aceste sisteme în locuințe.

Administrație locală

Pareri si Opini despre RTT DISTRIBUTION SRL PASCANI

OPINII DESPRE RTT DISTRIBUTION

RTT DISTRIBUTION SRL cum comanzi online in siguranta.

RTT DISTRIBUTION SRL ofera un ghid complet cum sa comanzi in siguranta in mediul online.

Echipa Tuningro RTT DISTRIBUTION SRL, este importatoare pe toate categoriile de accesorii auto atat pe partea exterioara cat si interioara a autovehiculelor.RTT DISTRIBUTION ofera solutii de distributie a catalogului propriu de accesorii auto brandul propriu Tuningro.

Brandul nostru Tuningro in care credem cu tarie si ne investim parte din noi, dorim sa multumim fiecare client in parte oferind accesorii auto de calitate superioara si la un pret de achizitie accesbil, asa incat fiecare persoana ca isi doreste un accesoriu auto tuningro sa il poata cumpara fara prea mare efort financiar.

Sustenabilitatea pentru Tuningro.ro înseamna concentrarea pe conducerea afacerii în mod responsabil, eficient si într-un mod inovator. Ne angajam sa cream o valoare pe termen lung pentru companie si pentru partile interesate, respectând mediul, sprijinind comunitatile în care ne desfasuram activitatea.

La Tuningro.ro, avem o lunga traditie de comportament responsabil fata de angajati, mediu si societate.
Sustenabilitatea pentru RTT DISTRIBUTION SRL înseamna sa ne concentram pe conducerea afacerii noastre în mod responsabil, eficient si inovator. Ne angajam sa cream valoare pe termen lung pentru companie si pentru partile interesate, respectând mediul, sprijinind comunitatile în care ne desfasuram activitatea si contribuind la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila ale Tuningro.ro

Produsele Tuningro.ro au o apreciere din ce in ce mai ridicata in randul clientilor care cumpara produsele noastre, marturie o stau recenziile lasate pe google la locatia noastra RTT DISTRIBUTION PASCANI TUNINGRO PASCANI.

Din gama de acceosorii Tuningro.ro fac parte urmtoarele categorii:

• Aparatori noroi marca Tuningro.ro Rtt distibution srl, fabricate in Polonia
  • Huse scaune dedicate marca Tuningro.ro RTT DISTRIBUTION SRL fabricate in Polonia si Germania.
  • Ornamente inox exaterior marca  Tuningro.ro RTT DISTRIBUTION SRL fabricate in Germania.
  • Prelate auto  marca Tuningro.ro RTT DISTRIBUTION SRL fabricate in Polonia si Germania.
  • Becuri xenon marcile Phlips si Osram importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.
  • Truse medicale fabricate in Belarus importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.
  • Elemente optice, faruri, stopuri pentru 200 de modele de autoutilitare importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.
  • Uleiuri si solutii chimice pentru cosmetizarea interiorului cat si exeteriorului masini  importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.
  • Bare portbagaj pentru 2500 de autovehicule importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.
  • Covorase de interior pentru 2500 de autovehicule importate direct de catre RTT DISTRIBUTION SRL ,marca a brandului Tuningro.

Pentru a consulta  intreaga oferta va rugam sa accesatii www.tuningro.ro sau RTT DISTRIBUTION SRL

Toate produsele vandute pe www.tuningro.ro beneficiaza de termen de retur de 14 zile conform oug 34/2014,adica daca un client este nemultumit de produsul achizitionat il poate returna si primi bani pe produs inapoi insa aceste cazuri sunt foarte rare deoarece ne straduim ca toti clienti sa fie multumiti.

Pentru a lua legatura cu echipa Tuningro RTT DISTRIBUTION SRL Pascani .
Echipa de suport care are in sarcina departamentul relatii cu clienti din cadrul Tuningro va raspunde prompt la fiecare solicitare venita  atat pentru colaboratori cat si pentru clientii.

Ne bucuram nespuns cat produsele noastre ajung peste tot in tara si dorim sa transmite-ti bucurie si satisfactia calitati produselor Tuningro.ro la fiecare client in parte.

Tuningro este un brand romanesc fondat in anul 2014.

Tuningro este inregistrata la Osim toate produsele brandului Tuningro fiind desemenea inregistrate si licentiate la OSIM.

Echipa Tuningro este intotdeauna atenta la nevoile clientilor si depune eforturi sustinute pentru a evni in intampinarea lor cu solutii eficiente si prompte.

Datorita determinarii de a comercializa doar produse de calitate dar si datorita dezvoltarii rapide a gamei de produse ,Tuningro a crea un departament de cercetare al nevoilor posesorilor  de automobile care creaza constant noi produse pentru a le face viata oamneilor mai buna si a trasnmite prin produsele create bucurie si satisfactie.

Sub brandul romanesc Tuningro sunt importate o gama larga de accesorii auto avand in catalog peste 7000 de produse auto cum ar fi:

Huse scaune Tuningro dedicate pentru fiecare model de autoturism

Prelate Auto Tuningro

Covorase material textil tuningro

Accesorii exeterioare camion Tuningro

Accesorii interior camion tuningro

Elemente optice tuningro,lampi pozitie tuningro, stopuri camioane Tuningro

Electronice auto tuningro

Elemente caroserie Tuningro

Accesorii auto interioare tuningro

Accesorii auto exeterioare Tuningro.

Mai jos va prezentam o poza din proiectul de dezvoltare al depozitului tuningro din Pascani jud iasi

Ultimile stiri locale

Eveniment22 de ore inainte

„Mirosul” a ajuns la DNA si instanțe/INSTANȚA SUSPENDĂ CONCURSUL PENTRU DIRECTORI!

Ne amuză să-i vedem cum invocă lipsa ”dialogului social”, pe care am criticat-o DOAR noi (SPR Diamantul) în timpul protestelor...

organizare nunti organizare nunti
Eveniment2 zile inainte

Ghid organizare nunti – iata de ce furnizori ai nevoie!

Iti planifici nunta si ai nevoie de un ghid organizare nunti? Ei bine, sunt sanse mici sa gasesti unul complet,...

Eveniment2 zile inainte

Caruta cu prosti s-a oprit la Ialomita, la control intern!

Un politist este ultragiat. Amenintat cu moartea. Parchetul, sesizat, nu ia nicio masura preventiva. Spre ghinionul victimei, procuror de caz...

Eveniment3 zile inainte

Fostul judecător Daniel Morar confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova din anul 2017/Centrul de interceptări al SRI nu există legal si toate înregistrările făcute de SRI prin CNIC din 2002 încoace sunt ilegale!

Social3 zile inainte

Mancarea pentru animale de companie – tendinte pe care trebuie sa le stii

încălzire în pardoseală încălzire în pardoseală
Social3 zile inainte

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

OPINII DESPRE RTT DISTRIBUTION OPINII DESPRE RTT DISTRIBUTION
Administrație locală3 zile inainte

Pareri si Opini despre RTT DISTRIBUTION SRL PASCANI

RTT DISTRIBUTION SRL cum comanzi online in siguranta. RTT DISTRIBUTION SRL ofera un ghid complet cum sa comanzi in siguranta...

Eveniment4 zile inainte

Niște orgolii pe care IGPR a știut să le exploateze dintotdeauna

Eveniment4 zile inainte

Fenomenul Luis Gabriel a lansat o piesă nouă numită „Vagabond”!

Industria muzicală din România şi-a descoperit o nouă stea. Luis Gabriel este un tânăr foarte talentat care a luat România...

Social5 zile inainte

De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Confort de utilizare, discreție a echipamentului, economie de energie… Sistemele de încălzire în pardoseală sunt atractive datorită avantajelor pe care le oferă...