Connect with us

Afaceri

Ce trebuie să știi atunci când cumperi o mașină

Publicat

pe

Docexpress

Atunci când achiziționezi o mașină, ai nevoie de un număr de acte necesare cumpărare auto. Ai nevoie de următoarele documente pentru un vehicul înmatriculat în România: certificat de înmatriculare a vehiculului nou sau second hand, cartea de identitate a mașinii și certificatul de înmatriculare, asigurare dacă există, CI ale vânzătorului și cumpărătorului. Pe baza acestor documente se încheie un contract de vânzare/cumpărare auto.

Cumpărarea unei mașini de la un dealer auto

După ce ai ales mașina care îți place conform anunțului, primul lucru (chiar mai bine prin telefon) cere documentele. Trebuie să existe acte necesare cumpărare auto și anume o carte de identitatea a mașinii și un certificat de înmatriculare. De asemenea, studiază cu atenție contractul de vânzare/cumpărare, care îți va spune cum a fost achiziționată mașina. Dacă o cumperi cu un credit, solicită hârtia care confirmă rambursarea acestuia. Apoi, verifică mașina prin bazele de date. O mulțime de portaluri de internet sunt acum disponibile cu date cuprinzătoare. Înregistrarea pe site este simplă și va dura câteva minute. Pentru a solicita informații despre o anumită mașină, ai nevoie de câteva date înscrise în actele oficiale. Baza va indica numărul de proprietari, posibile restricții privind operațiunile cu mașina, accidentele înregistrate cu o listă de daune.

Dacă toate documentele sunt în regulă, conveniți asupra diagnosticării în serviciul dorit. Un vânzător care nu ascunde ceva grav, va fi de acord fără ezitare. Din păcate, nici diagnosticarea tehnică aprofundată și nici bazele de date nu vor oferi transparența deplină a tranzacției atunci când cumperi o mașină second hand. De exemplu, dacă fostul proprietar a contractat un împrumut pentru garanția unei mașini și a scris o chitanță de mână, acest lucru nu va fi reflectat nicăieri. Și în cazul unor sancțiuni judiciare, întreaga sarcină va reveni proprietarului actual.

Chiar dacă totul ți se potrivește, cheamă proprietarul cu tine la poliția rutieră pentru a înregistra mașina. Dacă mașina a trecut etapele de înmatriculare, aceasta este o garanție a purității sale legale. Și un vânzător conștiincios va fi mai liniștit: nu va primi amenzile tale pentru încălcarea regulilor de circulație.

Nu exclude dealerii auto

Nu trebuie să excluzi dealerii atunci când vrei să cumperi o mașină, deoarece, nu sunt predispuși la fraude legale. Însă uită-te mai atent la verificarea stării tehnice a mașinii. Dacă mașina a fost restaurată, atunci, cel mai probabil, dorește să o vândă mai profitabil, fără a conta pe o operațiune lungă fără probleme. Verifică la revânzător documentele care confirmă dreptul de proprietate și, din nou, pentru o garanție, mergi la poliția rutieră să înregistrezi din nou mașina. Nu este un secret faptul că multe firme sunt specializate în extragerea de bani de la clienți. Primul filtru care filtrează astfel de firme este verificarea recenziilor pe internet. Dacă ești  asigurat telefonic că mașina poate fi ridicată imediat cum ajungi, renunță imediat. Acesta este primul semn că vor să câștige bani de la tine. Însă pentru a accelera primirea mașinii, aceștia vor cere o plată în avans, care nu va fi returnată niciodată (și acest lucru nu va fi specificat în contract). Întră pe site-ul docexpress.ro  pentru a vedea numărul de acte necesare cumpărare auto și modul de achiziționare cel mai corect.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Succes Grup – Servicii Dedicate de Business pentru Companii

Publicat

pe

Succes Grup este o companie specializată în activități de presă și PR, software, consultanță, formare profesională, training, marketing și servicii foto-video.

O singură companie, cu o multitudine de servicii de succes special create pentru a face performanță.

Fie că aveți nevoie de un serviciu sau un pachet întreg avantajul principal este că beneficiați de experiența unei persoane numeroase, dornice de a avea rezultate de success.

În cazul soluțiilor complete – software, seo, marketing, consultanță, training, principalul avantaj este cel al tarifelor reduse și a unui singur contract și a unui contact care să eficientizeze activitățile.

Succes Grup se diferențiază de concurență prin faptul că oferă suport rapid în rezolvarea problemelor, gestionând eficient orice situație, ce poate avea un impact negativ asupra unei afaceri.  Când apare o problemă, se generează noi soluții de către experții Succes, în urma unei analize complete și competente.

Viziunea Succes Grup este cel mai bine reprezentată de cifre, de rezultate palpabile, de clienți întotdeauna satisfăcuți pe deplin, clienți care apoi devin parteneri de încredere și colaboratori pentru viitoare proiecte de succes. Garanția lucrului bine făcut nu este doar o metaforă în cadrul grupului, ea reprezintă însuși cartea de vizită cea mai valoroasă a companiei.

Serviciile de software development se bazează pe o structură puternică, un marketing proaspăt și tonic, menit să genereze idei astfel încât întreg procesul să fie orientat spre către un maxim de eficiență.

Pasiunea pentru tehnologie se regăsește în fiecare serviciu dedicat al companiei iar motivul principal în jurul căruia a luat naștere Succes Grup a fost crearea unui serviciu complex unitar menit să vină în ajutorul companiilor ce-și doresc un partener atunci când vine vorba să facă performanță.

Serviciile oferite de Succes Grup :

  • Servicii de consultanță GDPR.

 

  • Servicii de presă și PR – servicii integrate de creație, mass-media, creare content, consultanță specifică, organizare evenimente.

 

  • Social media – dezvoltăm conținut exclusiv și construim o legătură emoțională cu publicul.

 

  • Securitate integrată – analiza situației de Securitate existente – riscuri și vulnerabilități, testarea fizică a sistemului de Securitate actuală și multe altele.

 

  • Consultanță juridică – soluții strategice, consultanță fiscală, traduceri, resurse umane.

 

  • Reputation Management – monitorizarea mărcii, maximizarea publicității online, promovarea brandului.

 

  • Web Design – creare de conținut, optimizare, promovare, consultanță.

 

  • .. si multe altele!

 

Indiferent de nevoi, Succes Grup vine mereu în sprijinul tău, se asigură că afacerea ta primește toată îngrijirea și atenția necesară, satisfacția clientului fiind mereu o prioritate și un indicator de performață consacrat, care  este într-o dezvoltare permanentă.

Cultura si valorile Succes Grup, se bazează pe principii solide, comunicare și feedback constructiv, un plan bazat pe rezultate concrete și strategii noi atunci când este necesar.

Citeste in continuare

Afaceri

Scurt istoric al costumului medical

Publicat

pe

De

Drinuniforma

Poate că, datorită meseriei pe care o ai, ești nevoit să porți zilnic o uniformă medicală, însă cât de multe știi despre aceasta și istoricul ei?

Până la începutul secolului trecut cei care practicau medicina nu dețineau uniforme pentru protecția hainelor proprii de sângele și fluidele din spital, iar transmiterea bolilor și posibilitatea de infectare erau doar subiecte controversate la acea vreme. În timpul Primului Război Mondial a apărut uzanța de a purta maști și aceasta mai mult pentru protecția medicilor decât a pacienților.

Un istoric al echipamentelor medicale

Uniformele standard au fost concepute pentru persoanele care lucrau în sălile de operație în anii 60. Chirurgii au descoperit că luminile strălucitoare din sala de operație reflectau rochiile și șorțurile albe, creând o senzație neplăcută. Acela a fost momentul în care s-a luat decizia de a schimba culoarea uniformelor în unele de culoare verde.

În decurs de 10 ani, modelele verzi au devenit uniforma medicală standard în spitale. În zilele noastre însă, aceste uniforme de toate culorile au început să fie purtate de medici veterinari, stomatologi, asistente, esteticieni sau oameni de știință din domeniul cercetării. Design-ul lor simplu le face mult mai puțin susceptibile de a adăposti germeni și sunt foarte ușor de curățat.

Mai mult decât atât, acestea au în magazinele specializate prețuri relativ ieftine, pentru a putea fi înlocuite frecvent, fără a-ți face griji cu privire la pete sau daune.

Întrucât tot mai mulți oameni poartă aceste uniforme medicale, pe piață există o mulțime de opțiuni de înaltă tehnologie și foarte la modă. Țesăturile anti- microbiene, tăieturi măgulitoare, modele colorate și cu imprimeuri fac uniformele medicale de astăzi mai funcționale și mai distractive ca niciodată.

Uniforma medicală în zilele noastre

Uniforma medicală este vestimentația obligatorie ce trebuie purtată de o anumită categorie de oameni, însă, împreună cu aceasta, este necesar să se poarte și bonete medicale, utilizate pentru protecția capului și a părului.

Iar cum în zilele noastre, se încearcă crearea unor atmosfere cât mai prietenoase și primitoare în clinici, spitale sau cabinete medicale, din ce în ce mai multe magazine specializate au optat pentru distribuirea unor modele de costume medicale cu imprimeuri, în culori puternice, care să ofere persoanei care o poartă un aspect cât mai plăcut. De asemenea uniformele medicale sunt concepute pentru sezonul cald sau rece, existând modele comode și plăcute pentru costume medicale de iarnă. Bineînțeles, acestea pot fi purtate și împreună cu o bonetă asortată, ele devenind în acest fel pata de culoare ce poate oferi un aspect încântător.

Bonetele medicale sunt prevăzute cu un elastic pentru a fi prinse la spate și sunt realizat dintr-un material special, tercot, acesta fiind cel mai potrivit pentru confecționarea echipamentelor medicale.

Nu uita, a lucra în acest domeniu medical nu înseamnă să porți o uniformă obișnuită și plictisitoare, ca cei care lucrau în anii 60 în spitale, ci poți opta pentru uniformele și bonetele medicale la modă, colorate și speciale!

Citeste in continuare

Afaceri

AG Travel aduce paradisul mai aproape de tine

Publicat

pe

Ag Travel – de la idee la o vacanță de neuitat

 

Ag Travel  este o agenție tour-operatoare, ce are ca obiectiv turismul intern și internațional, oferind clienților vacanțele dorite la cele mai bune prețuri de pe piață, garanția calității find o marcă de prestigiu dar și o carte de vizită pentru cei care aleg să meargă în vacanță cu agenția noastră.

Ag Travel s-a făcut remarcată încă de la început prin faptul că statisfacția clienților este o prioritate pentru agenție, bazându-se permanent pe feedbackul acestora pentru crearea și dezvoltarea de noi pachete si servicii adaptate în funcție de profilul și necesitățile fiecărui client ce o vizitează.

Consilierea clienților este foarte apreciată atunci când vor să aleagă o destinație de vacanță aceștia fiind mereu surprinși de alegerile noastre, reușim astfel să construim o relație de durată ce se bazează pe reciprocitate  dar și garanția celor mai bune alegeri având siguranța că prețul plătit este cel corect pentru vacanța aleasă.

Ag Travel oferă o gamă extinsă de produse și servicii turistice atât în țară cât și în străinătate, fiind pe placul celor care caută destinații unice la prețuri avantajoase. Biletul de avion nu mai reprezintă o grijă atunci când alegerea vacanței a fost deja făcută.  Colaborăm cu cele mai bune firme pentru a avea exclusivitate la prețuri la biletele de avion, pentru orice destinație, siguranța fiind mereu pe primul loc.

Managementul solid și inovația reprezitnă o combinație câștigătoare  pentru a avea o agenție de turism eficientă, funcțională și sustenabilă. Acesta este o parte din secretul succesului la Ag Travel.

Gradul de personalizare a ofertelor variază de la turistul individual la grupuri, oameni de afaceri, fiind adresat tuturor categoriilor de vârstă. Pe durata vacanței un alt aspect important îl reprezintă oferirea de suport și asistență permanentă, pentru ca experiența să fie într-adevăr de neuitat.

Dorința Ag Travel este să ducă turismul la următorul nivel, atingând noi praguri, monitorizând și îmbunătățind permanent activitatea pentru a fi considerată un reper atunci când vei dori să-ți alegi „partenerul„ pentru noua  vacanță de neuitat.

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment9 ore inainte

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

EvenimentO zi inainte

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare – Ziarul Incisiv de Prahova

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Eveniment2 zile inainte

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager – Ziarul Incisiv de Prahova

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

Eveniment4 zile inainte

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei – Ziarul Incisiv de Prahova

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

Eveniment5 zile inainte

Scheleţii (cu Damf Penal) din dulapul premierului desemnat /Dacian Ciolos a fost implicat direct in procesul de absorbtie a fondurilor comunitare si in punerea pe picioare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) – Ziarul Incisiv de Prahova

A aparut o noua hotarare judecatoreasca devastatoare pentru dusmanii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). La 8 septembrie 2021,...

Eveniment6 zile inainte

Doctorand la SRI/Așa faci din prietenul lui Hayssam șef de partid, compromițând ideea de opoziție în România/Rețeta imposturii, cu personaje manipulabile de carton – Ziarul Incisiv de Prahova

Unii oameni nu cred în coincidenţe, dar viaţa este plină de ele. Există o listă mare dintre cele mai incredibile...

Eveniment7 zile inainte

Ce au in comun cei doi fosti PMP-isti – Andrei Volosevici si Elena Udrea?/In afara de traseism politic?/Cele mai uimitoare și bizare coincidențe intre cei doi fosti PMP-isti!/Articol pentru cunoscatori si pentru cei din sistemele de siguranta nationala – Ziarul Incisiv de Prahova

Un spațiu dezvoltat de ONG-ul Curba de Cultură într-o comună din Prahova, cu fonduri europene, pentru activități dedicate tinerilor din...

Eveniment2 săptămâni inainte

Dupa celebrul “grup de la Cluj”, cu extrem de mari influente in politica si Justitie, iata ca a aparut o noua organizatie similara – „Grupul informal de la Sălaj” – Ziarul Incisiv de Prahova

Reamintim ca, Simona Albu a fost secretarul general al Primăriei Ploiești la vremea când Andrei Volosevici iniția, in mandatul trecut,...

Eveniment2 săptămâni inainte

Statul eșuat despre care vorbea zilele trecute președintele Klaus Iohannis este rezultatul unui lung proces de capturare a statului de către grupuri de interese politice din ultimii 30 de ani – Ziarul Incisiv de Prahova

Despre Poliţia noastră, asta locală, se scriu destule, se spun destule, începând de la utilitatea sau inutilitatea acesteia, de la...

Eveniment2 săptămâni inainte

Un nou argument al incapacitatii de plata in care a fost adusa Romania, urmare a specularii economice a pandemiei – Ziarul Incisiv de Prahova

Despre Poliţia noastră, asta locală, se scriu destule, se spun destule, începând de la utilitatea sau inutilitatea acesteia, de la...

Știrile Săptămânii