Connect with us

Uncategorized

3 DOMENII UNDE UNIFORMA ÎȚI DĂ FORMA: DE CE CONTEAZĂ ELE PENTRU LINIȘTEA NOASTRĂ

Publicat

pe

3 DOMENII UNDE UNIFORMA ÎȚI DĂ FORMA: DE CE CONTEAZĂ ELE PENTRU LINIȘTEA NOASTRĂ

Se construiesc la fel ca orice haină, dar se poartă cu alt tip de responsabilitate. Iar celor ce poartă uniformele acestea, care fac pe om, în aceste zile, în HORECA, în spitale și clinici, pe străzi, le mulțumim.

E o perioadă grea și în toate momentele de incertitudine mergem cu ochii și întrebările după cei care par că au răspunsurile. Uniforma face această distincție uneori, între cei ca noi și cei care sunt acolo pentru noi, cu meseriile lor în care își pun în slujba noastră calitățile.

De ce contează uniforma, de ce liniștește?

A știi cine e cel din fața ta a contat atât de mult în istorie încât ne-am creat propriile reguli de urmat. De la culori dedicate doar regilor, la simboluri pe care militarii pe purtau ca să se recunoască rangul sau inamicul de prieten sau polițiști care erau acolo să audă strigăte, așa cum au fost primii polițiști din lume care au purtat uniforme, cei din Londra, în 1829.

De la a simți că știi pe cineva, la a avea încredere că are răspuns la întrebările tale, că este asemănător ție sau diferit de tine, uniforma a fost un mod să deosebim autoritatea de lipsă de cunoaștere, rangul de civil, încrederea de străini.

Acum suntem în situația în care tot suportul nostru, mulțumirea și încrederea se îndreaptă spre specialiștii pe care ți-i imaginezi îmbrăcați așa. Uniformele medicale nu fac medici, dar îi diferențiază ca oameni care, deși necunoscuți, au încrederea noastră.

CARE SUNT MESERIILE UNDE NU HAINA, CI UNIFORMA FACE PE OM

Spunem că meseriile le recunoaștem după uniforme și nu după haine pentru că există o diferență între cele două categorii. Diferențele dintre haine și uniforme sunt de 3 tipuri:

Nu toate uniformele sunt gândite cu comoditate în minte, ci cu principalul lor scop, anume să fie utile și să ușureze munca. Mai jos vezi o uniformă de tâmplar, gândită cu buzunare solide și piele acolo unde e necesară protecție. Și deși aceasta încă arată că poate fi și confortabilă, gândește-te la uniformele pompierilor de exemplu. Așadar, oamenii în uniformă trebuie apreciați nu numai pentru specializarea lor, ci și pentru că poartă uneori ceva necesar, ca să realizeze o muncă de care avem nevoie noi toți.

Oricine poartă haine, dar uniformele sunt rezervate profesioniștilor. Și chiar dacă uneori vedem persoane care se ”costumează” în aceste uniforme, și în unele țări este chiar ilegal să îmbraci o uniformă fără să ai dovada că ești ceea ce reprezintă ea, credem în respectul datorat unor uniforme. Cum este cea de mai jos, care ne prezintă imaginea unei țări întregi de asistente în uniforme medicale ce zilele acesteau au grijă să fie acolo, la datorie și să aibă grijă, de noi ceilalți. De aceea, uniformele Horeca și medicale au fost pentru noi mereu puncte de referință și ne-am concentrat să ușureze munca celor ce au și ei nevoie de fiecare ajutor, ca și acela pornit prin inițiativa de #stamacasa, datorata coronavirusului din primăvara lui 2020.

Hainele ne dau încredere în noi, uniformele ne dau încredere și în alții. Adică bifează ambele căsuțe. Cei care poartă uniformă nu doar că pot fi mândri de meseria lor, dar cu adevărat pot susține că uniforma face pe om. Și mai mult decât atât și scopul lor de a defini o imagine, așa cum vezi mai jos la barberul care se transformă într-o imagine a profesionalismului și deja crește în ochii potențialilor clienți, fără să te temi că îți va fi tăiată urechea, uniforma dintr-o echipă de exemplu dă și sentimentul de apartenență.

Hainele arată grija pentru tine, uniforma arată grija pentru alții – mai ales în Horeca, unde uniformele nu sunt acolo doar pentru identificare, ci pentru igienă și protecție. Toate aceste domenii de fapt, de la tâmplărie și industrie, la medicină și sănătate, la prestări de servicii unul la unul, ca bărbierit, la domeniile care ajută la relaxare, ca Horeca, uniforma are mai multe scopuri. Este ca o mantie pentru supererou, ca o armură pentru un soldat, ca un blazon pentru un cavaler.

 

Motivele pentru care societatea alege uniforme, de la sporturi la meseriile din Horeca

Sunt câteva motive pentru care, peste vreme, am trecut la această diferențiere a profesioniștilor prin uniforme. Despre câteva, cum este sentimentul de apartenență la un grup, așa cum e în sport, sau în război sau la o forță de ordine, am discutat.

Dar zi de zi, avem întrebări la care vrem răspunsuri avizate.

Da, un costum business poate să fie imaginea sau uniforma unui președinte de țară sau a unui om de afaceri care să ne ghideze. Dar și un bucătar în uniforma sa poate inspira la fel de multă încredere.

Uniformă bucătar

Ne întoarcem așadar la personajul principal despre care vorbim în blogul acesta și care merită atâta recunoaștere mai ales în aceste zile: omul din medicină și cel din HORECA, cei care sunt acolo pentru alții. 

Ca să îi recunoști și să le pui întrebări, ca să fii sigur că au grijă, ca să fii convins că au ceea ce îți lipsește.

Și de la grija pentru ceea ce ne oferă ca hrană, la grija pentru întregul nostru bine, au o slujbă care vine odată cu uniforma.

Uniformă medicală

Se construiesc la fel ca orice haină, dar se poartă cu alt tip de responsabilitate. 

 

Iar celor ce poartă uniformele acestea, care fac pe om, în aceste zile, în HORECA, în spitale și clinici, pe străzi, le mulțumim. 

 

 

 

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Răzvan Raț va participa la cea de a șaptea ediție a Press Cup Dr. Oetker

Publicat

pe

Alina Dumitru, Ana Maria Popescu (Brânză), Ilie Năstase, Iosif Rotariu împreună cu Kassandra, Marian Drăgulescu, actorul Victor Yila, cântărețul Peter Pop, Ilie Bărbulescu, se numără printre invitații de marcă care au participat la edițiile precedente ale Press Cup Dr. Oetker, informează Revista Sport Magazin.

Iar la cea de-a șaptea ediție a Press Cup Dr. Oetker, care se va desfășura în acest week-end la Tenis Club din Curtea de Argeș, și-a anunțat prezența fostul căpitan al naționalei de fotbal a României, Răzvan Raț.

Invitații vor avea parte de numeroase surprize, printre care plimbare cu vaporașul pe lacul Vidraru sau diverse activități la Păstrăvăria Brătioara (www.pastravariabratioara.ro).

”Press Cup Dr.Oetker, care deja a devenit o tradiție, dă tonul competițiilor internaționale de mare anvergură găzduite și în această vară la Tenis Club din Curtea de Argeș. Anul acesta organizăm un turneu Futures pentru băieți – Vitality Open Tour ITF Seniori, cu premii de 15.000 de euro, U16 Tennis Europe – Argeș Cup şi  Trofeul ‘Victor Hănescu’. Dr. Oetker este singurul partener în toate competiţiile internaționale importante, începând de la turneele destinate copiilor, până la Fed Cup, Cupa Davis sau turneul WTA, iar acest lucru se reflectă în rezultatele excepţionale internaţionale de acum ale românilor”, a declarat Directorul General Dr. Oetker Romania, Ioan Cozma.

Pe site-ul Turneului – http://www.astenisclub.ro/presscup/, cât și în social media – pagina de Facebook Tennis Junior Stars se vor regăsi știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției. Organizatorul Dr. Oetker Press Cup este Tenis Club Curtea de Argeș.

Partenerul oficial al turneului este Dr. Oetker România. Sponsorii ediției 2021 sunt: Păstrăvăria Brătioara, Euro Tehno Group și Macromex. Parteneri media: Radio Argeș Expres si Ziarul Argeș Expres. Promotorul turneului este Harmony Advertising.

Citeste in continuare

Uncategorized

Care sunt beneficiile aduse de un dozator de apa la locul de munca?

Publicat

pe

dozator apa

Sa ai grija ca angajatii tai sa aiba acces la o sursa de apa de calitate pe tot parcursul zilei poate face diferenta dintre un personal obosit, lipsit de motivatie si unul entuziast si creativ, cu un nivel crescut de productivitate si concentrare.

Beneficiile pentru sanatate ale unui dozator de apa

Atunci cand alegi sa instalezi un dozator la locul de munca, vei avea parte de o multitudine de avantaje, care se vor reflecta in rezultatele obtinute de compania ta, in starea de spirit a angajatilor, dar si a celor care iti viziteaza biroul.

De asemenea, in cazul in care ai observat ca cei cu care lucrezi sunt nemotivati, letargici sau obositi, trebuie sa stii ca toate acestea sunt semne ale deshidratarii. Achizitionand un dozator de apa de la un furnizor de incredere precum H2On, vei oferi o solutie simpla la o problema care putea sa aiba consecinte deosebit de grave.

Desi aproape oricine stie ca este recomandat consumul a aproximativ 2 litri de apa zi, acest sfat nu este respectat cand nu exista acces rapid si facil la o sursa de apa de calitate. In cazul in care nu le pui angajatilor tai o astfel de sursa la dispozitie, este foarte posibil ca acestia sa opteze pentru consumul de bauturi acidulate, cu un continut ridicat de zahar. Astfel de produse pot crea un efect euforic pe termen scurt, insa, cu timpul, vor afecta starea lor de sanatate. Pe termen lung, nivelul lor de motivatie va scadea, vor fi mai putin performanti si isi vor lua mai multe zile libere.

dozator apa

 

Printre beneficiile aduse de un dozator de apa la birou, se numara si facilitarea digestiei, accelerarea metabolismului, reducerea durerilor articulare, eliminarea toxinelor din organism si imbunatatirea aspectului pielii.

Totodata, atunci cand exista un dozator de apa la birou, este foarte probabil ca angajatii sa aduca sticle cu ei, pe care le vor umple de fiecare data cand se deplaseaza spre dispozitiv. Acest gest incorporeaza mai multa miscare fizica in rutina lor zilnica, ceea ce are, de asemenea, efecte benefice. In aceleasi timp, va scadea consumul de gustari din moment ce senzatia de sete este adesea confundata cu cea de foame.

Nu in ultimul rand, instalarea unui dozator de apa va mentine angajatii sanatosi, aspect care se va reflecta la nivelul intregii afaceri. Un personal sanatos isi ia mai putine zile libere si este mai motivat sa lucreze – toate aceste aspecte vor oferi rezultate financiare mult mai profitabile pentru intreaga companie.

Prin urmare, daca vrei sa te bucuri de toate aceste beneficii, trebuie doar sa apelezi la H2On, un serviciu unic in Romania, unde vei descoperi o gama variata de dozatoare de la branduri recunoscute la nivel international. Tot aici, vei gasi apa sub brand propriu la 19 litri, care detine certificarea oferita de International Taste Institute, un etalon al calitatii si puritatii sale.

In plus, poti opta pentru oferte extrem de convenabile, care includ ceaiuri si cafea LavAzza, illy, Julius Meinl sau tora bika, espressoare profesionale, oferite in custodie sau disponibile pentru achizitionare. H2On este o experienta unica si te va ajuta sa te asiguri ca angajatii tai au toate resursele necesare pentru a avea un stil de viata sanatos, aspect benefic atat pentru ei, cat si pentru compania din care fac parte.

H2On este un brand 100% romanesc fondat de Nathaniel Geana, antreprenor roman. Apa furnizata este produsa in Romania, calitatea sa garantata fiind sustinuta de profesionalismul intregii echipe.

Citeste in continuare

Uncategorized

Cum sa iti alegi imbracamintea potrivita copilului tau

Publicat

pe

Cum sa iti alegi imbracamintea potrivita copilului tau

Imbracamintea pentru bebelusul dumneavoastra este esentiala. Pentru mine imbracamintea copilului meu este foarte importanta. Incerc sa iau cele mai bune alegeri si sa aleg produsele care i se potriveasc dar sa si fie cat mai calitative. Cand alegi imbracaminte bebelusi trebuie sa te gandesti la toate aspectele care se ivesc. Sa nu ii fie foarte cald, sa fie realizate din materiale de calitate, masura sa fie potrivita. Un combinezon este potrivit pentru ca va puteti imbraca si dezbraca foarte usor copilul. Sunt cele mai potrivite hainute pentru copii. Aceste combinezoane sunt printre cele mai practice modele de hainute atat pentru plimbari cat si pentru a sta prin casa. 

Cele mai inedite modele de combinezoane pentru bebelusi

Combinezoanele sunt printre cele mai potrivite hainute pentru cei mici. Acestea ii fac pe bebelusi sa fie mai hazlii si mai jucausi in acele hainute deosebite strict pentru ei. Combinezoanele pentru bebelusi sunt extrem de frumoase si de practice. Pe site-ul Carokids.ro veti gasi o multitudine de modele deosebit de inedite pentru acestia. Nu va mai fi nevoie sa cautati in multe magazine pentru a gasi hainutele care sa se potriveasca cu cele pe care vi le doriti. Copii cresc extrem de repede si nevoia de haine va fi constanta, pentru ca cele actuale raman foarte repede mici si le vor trebui mereu altele. Pentru a putea avea un set nou de hainute ieftine dar si calitative, va sugerez sa va orientati catre combinezoanele pentru bebelusi care sunt foarte frumoase si practice pentru cei mici. 

Materialul care se foloseste pentru realizarea acestor tipuri de haine este bumbacul, o fibra naturala care va ajuta ca pielea bebelusului sa poata respira si in acele hainute. Sa puteti sta linistiti de fiecare data cand ii imbracati cu ele. Pe site veti gasi multe modele care vor fi potrivite si pentru bebelusul dumneavoastra. Cu siguranta datorita culorilor vii pe care le detin dar si diferitele modele cu figurine din diverse desene animate. Nu veti regreta alegerea facuta si cu siguranta veti mai cumpara de pe acest site.

 

Citeste in continuare

Parteneri

Ultimile stiri locale

Eveniment8 ore inainte

Aici se vede în toată splendoare ei infamia lui Sorin Cîmpeanu, garantul aplicării proiectului România educată – Ziarul Incisiv de Prahova

Disperat sa mai ia și el o diurna (din cauza pandemiei nu prea s-a mai plimbat aiurea prin Europa, la...

EvenimentO zi inainte

Neimplicarea, indiferența și tăcerea complice lucrează în favoarea lui Sorin Cîmpeanu, care se pregătește să dea o nouă lovitură CNATDCU/ Linia proiectului prezidențial România educată – Ziarul Incisiv de Prahova

Colectarea deșeurilor constituie o bombă cu ceas și în Prahova. In timp ce in zona Centurii de Vest, au aparut...

Eveniment2 zile inainte

Pe sub „nasul” autoritatilor peste 30.000 de tone de deseuri menajere (si nu numai) din alte judete sunt aduse, lunar, la o groapa de gunoi din Prahova – Ziarul Incisiv de Prahova

Colectarea deșeurilor constituie o bombă cu ceas și în Prahova. In timp ce in zona Centurii de Vest, au aparut...

Eveniment3 zile inainte

Huawei revine cu un nou val de reduceri disponibile în acest weekend pe Huawei Online Store

#WorkFromAnywhere cu laptopurile din familia Huawei   București, 18 iunie 2021 – Huawei Consumer BG revine cu o nouă serie...

Eveniment3 zile inainte

Huawei lansează ”AR Insight and Application Practice”, document ce detaliază beneficiile 5G + AR

[Shenzhen, China, 17 Iunie, 2021] La Summit-ul Better World pentru 5G + AR al Huawei, Bob Cai, Huawei Carrier BG...

Eveniment3 zile inainte

Samsung va aduce Open RAN în Europa cu Vodafone UK

Vodafone UK alege Samsung ca partener pentru a implementa comercial, pentru prima dată, pe scară largă în Europa, Open RAN...

Social3 zile inainte

Sergei Polunin, superstarul rebel al dansului, vine pentru prima dată în România, la TIFF

Starul internațional Sergei Polunin, considerat cel mai talentat dansator al generației sale, vine pentru prima dată în România, ca invitat special...

Eveniment3 zile inainte

Continental Hotels deschide în 2021 patru noi hoteluri renovate și reamenajate integral

Investiția totală se ridică la suma de 6,85 de milioane de euro. Noile hoteluri rebranduite sunt situate în București, Sibiu...

Cultură3 zile inainte

Continental Hotels a anunțat deschiderea Continental Forum Constanța, noul hotel renovat, parte din portofoliul lanțului hotelier

În același timp, alte trei hoteluri din portofoliul lanțului hotelier au mai fost renovate și vor fi deschise în țară:...

Eveniment3 zile inainte

Panică totală!/Clanurile mafiote din Prahova cu oameni infiltrați în politică și poliție primesc lovitura dupa lovitura/Instanta dejoaca un concurs aranjat la sefia DGA Prahova – Ziarul Incisiv de Prahova

Colectarea deșeurilor constituie o bombă cu ceas și în Prahova. In timp ce in zona Centurii de Vest, au aparut...

Știrile Săptămânii